Demir Yolu
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:37   Güncelleme : 13-11-2014 17:37

Ankara-Konya YHT seferleri Mayıs’ta

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara - Konya arası Yüksel Hızlı Tren (YHT) seferlerin Mayıs ayı sonu itibarıyla başlayacağını söyledi.

Ankara-Konya YHT seferleri Mayıs’ta

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara - Konya arası Yüksel Hızlı Tren (YHT) seferlerin Mayıs ayı sonu itibarıyla başlayacağını söyledi. Mayıs ayına kadar hızlı tren yolunda test sürüşlerinin yapılacağını ifade eden Bakan Yıldırım, “Bir aksilik çıkmazsa önümüzdeki Mayıs ayı sonunda Ankara - Konya hızlı tren seferleri başlayacak” .

Bakan Binali Yıldırım, Ankara - Polatlı arasında Hızlı Tren Banliyö seferlerini de başlayacağını bildirdi. ‘Polatlılar’a müjde veriyorum’ diyen Yıldırım, gençler için aylık kart fiyatlarını 100 TL, yetişkinler için de 130 TL olarak açıkladı. Şu anda Polatlı garında hızlı tren seferlerinin günde 8 kez yolcu alacağını söyleyen Yıldırım, ihtiyaca göre bu oranın artırılabileceğini vurguladı.

Bu arada Polatlı’da yapımı TCDD tarafından üstlenilen ve 16 milyon liraya mal olması beklenen Sakarya Savaşı Panoramik Müzesi’ne ilişkin de bir açıklama yapan Bakan Yıldırım, “Kartal Tepe’ye yapılan müzenin inşaatı bitmek üzere, içinin donanımı ve sanatsal eserleri için yüklenici firmayla olan anlaşmazlığın en kısa sürede giderilmesini bekliyoruz. Müzenin açılışı gün sayıyor diyebiliriz” ifadesini kullandı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Haziran’da yapılacak olan genel seçimlere ilişkin bir öngörüsünün olup olmadığına ilişkin soruya ise “Bizim tahminde bulunmamız doğru olmaz, vatandaş ne derse o olur. Vatandaşa karşı boynumuz kıldan ince” karşılığını verdi.