Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:40   Güncelleme : 13-11-2014 17:40

IRU, üyeleri kadar güçlü!

IRU Türkiye Daimi Temsilcisi Haydar Özkan, 1948 yılında Cenevre’de kurulan IRU’nun bugün 74 ülkede 180 üyesi bulunduğu söyledi.

IRU, üyeleri kadar güçlü!

IRU Türkiye Daimi Temsilcisi Haydar Özkan, 1948 yılında Cenevre’de kurulan IRU’nun bugün 74 ülkede 180 üyesi bulunduğu söyledi. IRU’nun gücünü üyelerinden aldığını dile getiren Özkan, “Türkiye’de UND ve TOBB üyemiz. TOBB’un büyüklüğü ve gücü ise ortada” .

Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği (IRU) Türkiye Daimi Temsilcisi Haydar Özkan, Proje Sorumlusu Veronica Gunduzlu ve Talal El Wahaibi, İletişim Sorumlusu Şule Acar ile birlikte sektörel basın sohbet toplantısı düzenledi. “IRU Bölge ve Ortadoğu Daimi Temsilciliği” adı altında düzenlenen toplantıda Haydar Özkan, IRU’nun faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Eşya taşımacılığı konseyi ve yolcu taşımacığı konseyi olmak üzere IRU’nun iki temel ana gövde üzerine kurulduğunu dile getiren Özkan, “IRU’nun üyesi olmak için iki tane şart var. Birincisi, bir meslek örgütü olacaksınız ulusal düzeyde. İkincisi de taksi, kamyon yada otobüs mesleklerinden birini temsil edeceksiniz. Bu iki şartı karşılamadığınız takdirde üye olamıyorsunuz. Konseyler kendi aralarında toplanıyor ve alınan kararları genel kurula gönderiyorlar. Raporlar genel kurulda değerlendiriliyor ve çözüm yolları aranıyor. Sonuç olarak biz bir ülkede üyelerimiz kadar varız yada yokuz. Üyelerimiz kadar güçlüyüz yada etkin değiliz. Biz üyemiz olmadan bir iş yapmayız. Yapılan toplantılara üyelerimiz ile birlikte katılırız. Ben bir ülkenin başkanını ziyaret ediyorsam, üyem ile giderim. Türkiye’de UND ve TOBB üyemiz. Sizin üyeniz o ülkede etkinse, sizde dolaylı olarak o ülkede etkin oluyorsunuz. TOBB’un da büyüklüğü ve gücü ortada. Dolayısıyla IRU’nun da gücü ortada” .

Hüseyin Karabulut – Ulaşım Gazetesi
www.ulasimgazetesi.com