Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:41   Güncelleme : 13-11-2014 17:41

ANTŞOD Başkanı, Rus Başkonsolosu’nu ziyaret etti

Antalya Turizm Şoförleri Derneği (ANTŞOD) Başkanı Orhan Kayabaşı, Antalya’nın Aksu İlçesi’nde 25 Mayıs 2010 tarihinde meydana gelen ve 16 Rus vatandaşının yaşamını yitirdiği 21’inin de yaralandığı tur otobüsü kazasının yıldönümünde Rus Başkonsolosluğunu ziyarette bulundu.

ANTŞOD Başkanı, Rus Başkonsolosu’nu ziyaret etti

Antalya Turizm Şoförleri Derneği (ANTŞOD) Başkanı Orhan Kayabaşı, Antalya’nın Aksu İlçesi’nde 25 Mayıs 2010 tarihinde meydana gelen ve 16 Rus vatandaşının yaşamını yitirdiği 21’inin de yaralandığı tur otobüsü kazasının yıldönümünde Rus Başkonsolosluğunu ziyarette bulundu.

Antalya’daki seyahat acentelerinin tur şoförlerini temsil eden Antalya Turizm Şoförleri Derneği yöneticileri, Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu Alexander Tolstopyatenko’yu makamında ziyaret etti. Dernek Başkanı Orhan Kayabaşı, Rusya ile Türkiye arasında geçmişten bu yana gelen dostluğun 2010 yılında meydana gelen talihsiz olaydan sonra yara almamasına sevindiklerini, yaşamını yitiren Rus vatandaşlarının ailelerinin acılarını paylaştıklarını söyledi. Başkonsolos Tolstopyatenko ise bu talihsiz olayı hatırlayarak böyle bir ziyarette bulunulmasından dolayı mutlu ğunu belirtti.

1,5 ay önce göreve atanan Tolstopyatenko, “Yaşanan olay iki taraf için de aynı hissiyatın ortaya konduğunu gösterdi. Hayatta herkes hata yapabilir ama önemli olan bunun daha sonraki da tekrar etmemesidir. Bu olay ğunda Moskova’daydım. Antalya’daki resmi makamlardan vatandaşlarımıza iyi derecede yardım edildiği bilgisini almıştım. Bu felaket unutulmaz ama ben inanıyorum ki gerek şoför camiası gerekse diğer ilgili kurumlar bir daha yaşanmaması için gereken fedakârlığı gösterecek” .

OLUMSUZ ETKİ ETMEDİ

Bu tür felaketlerin her ülkede yaşanabileceğine dikkat çeken Tolstopyatenko, “Rus vatandaşlarının Türkiye dışında Mısır’da, Fas’ta; Alman turistler de Endonezya’da bunu yaşadı. Yaşanan bu trajedik olay sonrasında Rus vatandaşlarının Türkiye’ye gelişinde herhangi bir azalma olmadı, olmayacak da” diye konuştu. Başkonsolos Tolstopyatenko, “Rus vatandaşların Antalya’da konsolosluğa yaptığı şikâyetler biliniyor. Sizin de memnuniyetsizliğiniz olan noktalar varsa bizimle paylaşabilirsiniz” diyerek Dernek Başkanı Orhan Kayabaşı’ndan talepte bulundu.

ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ

Turizm Şoförleri Derneği Başkanı Orhan Kayabaşı ise iki ülke arasındaki güçlü ilişkiye temas ederek, “Biz, ülkemizin vatandaşlarımızın konuk etmekten onur duyuyoruz. Biz sizden memnunuz, sizin de bizden memnun ğunuzu düşünüyorum. Bu işin verimli hale gelmesi, kaosa dönüşmemesi için o günden beri elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” ve Antalya Valiliği başta olmak üzere Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Antalya İl Emniyet Müdürlüğünün verdiği Eğitim Desteğini tek tek belgelerle Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu Alexander Tolstopyatenko’ya sunuldu.

KAZANIN ÜZERİNDEN 1 YIL GEÇTİ

25 Mayıs 2010 tarihinde gerçekleşen olayda Antalya'nın Alanya ilçesinden Pamukkale'ye gitmek için hareket eden 2'si Türk toplam 41 kişinin bulunduğu tur otobüsü Aksu ilçesinde dereye uçmuş, 2'si Türk toplam 16 kişi hayatını kaybetmişti. Rusya bölgeye gönderdiği uçakla kazada yaralanan 21 kişiyi Moskova'ya getirirken, kaza nedeni ile ilgili açılan soruşturmada olayın yorgun olan tur şoförünün uyuklaması nedeni ile gerçekleştiği belirtilmişti. Bu olayın ardından birkaç hafif kaza daha kent içinde gerçekleşmiş ardından Antalya Valiliği öncülüğünde şoförlere eğitim verilmesi ve denetimlerin sıklaştırılması için düğmeye basmıştı.