Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:41   Güncelleme : 13-11-2014 17:41

TOFED Başkanı Erdoğan; Sektörün ayağına taş değse benden sorulur!

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Başkanı Mehmet Erdoğan, genel kurulun ardından makamında ilk açıklamayı Ulaşım Gazetesi’ne yaptı.

TOFED Başkanı Erdoğan; Sektörün ayağına taş değse benden sorulur!

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Başkanı Mehmet Erdoğan, genel kurulun ardından makamında ilk açıklamayı Ulaşım Gazetesi’ne yaptı. “Sektörün sorunlarını biliyorum” diyen Başkan Erdoğan, “Sektörün ayağına taş değse, benden sorulur” .

TOFED Başkanı Mehmet Erdoğan, ilk 3 icraatı; Türkiye Otobüsçüler Birliği, Türkiye Otobüsçüler Vakfı ve TOFED Bilgi Masası olarak açıkladı. Hedeflerinin sektörü kucaklayan bir yönetim anlayışını ortaya koymak ğunu dile getiren Başkan Erdoğan, sorunların çözümü için 2 yıllık yönetimleri boyunca yoğun mesai harcayacaklarının altını çizdi.

Mehmet Erdoğan, “TOFED, kurulduğu günden beri yönetiminde ğum bir dernek. Öncesinde ise UATOD’un 20 yıldır muhasipliğini yürütüyordum, son 6 aydır da başkanıydım. Sektörün sorunlarını biliyorum. 55 senedir baba mesleğim olan otobüsçülüğün içindeyim. Demirel’in güzel bir sözü var: ‘Fırat ın kıyısında bir koyun kaybolsa, benden sorulur’ diyor. Bu söz benim çok hoşuma gidiyor. Bende diyorum ki; Sektörün ayağına taş değse, benden sorulur. Bireysel otobüsçüler, F1’ciler ve çalışan, hepsi bizim sektörümüzün birer parçası. Onlara sahip çıkmak istiyoruz” .

İLK ADIM…

Türkiye Otobüsçüler Birliği’nin kurulması için Başbakan’dan söz aldıklarını ve bununla ilgili çalışmaların hızla devam ettiğini dile getiren Başkan Erdoğan, “Genel kurulumuza Başbakanımız katıldı. Türkiye Otobüsçüler Birliği kurulması ile ilgili bir talebimiz vardı. Kendisi, ‘seçimden sonra hazırlayın, inşallah iktidarda kalırsak bize getirin’ demişti. Dolayısıyla bizde hızla Türkiye Otobüsçüler Birliği’nin yasa taslağını hazırlattırıyoruz. Bu çalışmamız Türkiye Otobüsçüler Birliği veya federasyonun yetkilendirilmesi biçiminde olabilir. Birinci hedefimiz bu. İkinci çalışmamız Türkiye Otobüsçüler Vakfı. Burada söylemlerimizde söyleyip de bir türlü gerçekleştiremediğimiz, sektörümüzde mağdur olmuş insanlarımızın çocuklarına eğitim sağlamak. Sağlık ihtiyacı olanların, sağlık giderlerini karşılamak gibi sosyal görevleri olan bir vakıf kurmaktır. Üçüncü çalışmamızda TOFED Bilgi Masası adı altında bir birim oluşturduk ve burada da avukat, muhasebe uzmanı, ulaştırma görevlisi ve sigorta uzmanı görevlendirdik. Sektörde çalışan yaklaşık 150-200 bin kişiden biz sorumlu olmak istiyoruz. Onların sorunlarına, dertlerine sahip çıkmak istiyoruz. Dolayısıyla bu aşamada TOFED Bilgi Masası’nı kurduk. Sektör’deki bireysel otobüsçülerimizin, çalışan arkadaşlarımızın taleplerini bilgi masamızdan karşılayacağız. İlk icraatlar bunlar” diye konuştu.

LOBİ ÇALIŞMALARI

“Türkiye’de gündem çok hızlı. Yeni bir seçimden çıktık” diyen Başkan Erdoğan, 61’inci hükümetin kurulmasıyla birlikte Cumhurbaşkanı, Başbakan, Ulaştırma Bakanı ve Maliye Bakanı’nı makamında ziyaret ederek sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini dile getireceklerini kaydetti.

Hükümet’ten ilk taleplerinin Türkiye Otobüsçüler Birliği veya Türkiye Otobüsçüler Federasyonu’nun daha iyi bir yetkiyle donatılmış bir federasyon hale gelmesi olacağını ifade eden Başkan Mehmet Erdoğan, daha sonra ÖTV, KDV, akaryakıt ve sigorta konularıyla ilgili taleplerin yer alacağını vurguladı.

BİR GECEDE FAKİRLEŞMEK!!!

TOFED Başkanı Mehmet Erdoğan, “Benim hayatım boyunca en büyük korkum; akşam zengin yatıp, sabah fakir kalkmak. Bu konuda da sigortalardaki manevi tazminatlar noktasını geliştirmek, yapılabiliyorsa bütün poliçeleri tek bir poliçe haline getirmek için bir çalışmamız olacak. Otobüsçü bunun bedelini ödemeye razı ama istiyor ki başına bir iş geldiğinde tüm bunlar sigorta tarafından karşılansın. Zaten ağırlıklı sorunlarımız bunlar. İki yıllık başkanlığım süresince sorunların büyük bir kısmını çözmüş olacağım diye tahmin ediyorum” açıklamasını yaptı.

BİRLİKTE HAREKET

Yapıcı bir başkanlık sistemi ğunun altını çizen Mehmet Erdoğan, “TOF’ta görev yapanlarda bizim arkadaşlarımız. Onlarla birlikte çok uzun çalışmalar yaptık. Bizi seviyorlar. Öyle ğunu düşünüyorum. Arayıp, bizi tebrik ettiler. Bugünlerde o arkadaşlarımızla da bir görüşme yapmak istiyoruz. Zaten Türkiye Otobüsçüler Federasyonu, Türkiye adını bakanlar kurulu kararıyla almış, bakanlığın tanıdığı tek yetkili kurum. Önümüzdeki dönemde Harem Otogarı var. Onlarla birlikte bir çalışma yapıp, bu birlikteliği tesis edeceğiz. Amacımız birlikte hareket etmek” diye konuştu.

Ulaşım Gazetesi
www.ulasimgazetesi.com