Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:43   Güncelleme : 13-11-2014 17:43

Ankara başardı, sıra İstanbul’da!

AŞTİ Otobüsçüleri Derneği Başkanı Ethem Ateş, 84 esnafın kararıyla hayata geçirilen ortak servis projesinin Türkiye’ye örnek model olduğunu söyledi.

Ankara başardı, sıra İstanbul’da!

AŞTİ Otobüsçüleri Derneği Başkanı Ethem Ateş, 84 esnafın kararıyla hayata geçirilen ortak servis projesinin Türkiye’ye örnek model ğunu söyledi. 8 araç ile başlayan projede bugün itibariyle 62 araçlık filo ile 24 saat kesintisiz şehiriçi servis taşımacılığı hizmeti verildiğinin altını çizdi. Ateş, “Biz başardık, sıra İstanbul’da” .

Ortak servis projesinin Ankara Otobüsçüler Kooperatifi tarafından yürütüldüğünü ve tüm esnafın kooperatifte eşit hisseye sahip ğunu dile getiren Başkan Ethem Ateş, “Ankara’da şehiriçi servisleri 450-500 araçlık bir filoyla yapılıyordu ve bu servisler firmalarımızın sırtında bir kamburdu. Daha sonra Ankara’da biz 240 firma ve 80 tane yazıhane toplandık bir karar aldık. Servislerin tek çatı altında toplanmasına Büyükşehir’de destek verdi. Firmalarımızın taahhüdü ile Ankara Otobüsçüler Kooperatifi’ne 8 araba aldık. Tüm esnafımıza kooperatiften eşit hisse verdik. Şuanda Otokar ve Isuzu markalarından oluşan toplam 62 araçlık filo ile hizmet veriyoruz. Halkla ilişkiler birimini kurduk ve araç filomuz 24 saat takip edilerek kesintisiz hizmet vermektedir” .

DONANIMLI PERSONEL, KALİTELİ HİZMET

Araçlarda görev yapan personelin Ulaştırma Bakanlığı’nın istediği yetki belgeleriyle yetkilendirildiğini dile getiren AŞTİ Otobüsçüleri Derneği Başkanı Ethem Ateş, “Şoförlerimizin psikoteknik, SRC, E sınıfı ehliyeti ve sabıka kaydı olmak üzere bütün kayıtları alındı. Servislerimiz tek bir çatı altında toplandı ve tüm firmalara eşit mesafe de Ankara’nın tüm noktalarına ücretsiz servis taşımacılığı yapılmaktadır” diye konuştu.

ARAÇ BAŞI 15 BİN TL TASARRUF!

Ortak servis uygulamasıyla birlikte firmalarında önemli derecede tasarruf elde ettiğinin altını çizen Başkan Ateş, şöyle konuştu: “Yaptığımız tasarrufu gözler önüne sermek için İstanbul modeline baklam lazım. Otobüsçü, İstanbul’da garaj giriş ücreti 75 TL veriyor, artı 100 ile 150 TL civarında da hizmet bedeli diye para ödüyor. AŞTİ’de ise bu tam tersi. Ankara’da sadece 75 TL giriş ücreti veriyor ve servis ücreti adı altında hiçbir ücret kesilmiyor. Alınan 75 TL giriş ücretinden Büyükşehir, kooperatifimize 10 TL aktarıyor ve tüm giderlerimiz buradan gelen kaynak ile karşılanıyor. Bu da firmaların bir araç başına aylık 10-15 bin TL tasarrufu demektir. Bu araçlarda koltuk sigortası dahil bütün sigortalar var. Önceden firmalar hem yolcunun hem de aracın kaza anı ve şoförün sık sık işe giriş çıkışlarında mahkemelik oluyordu. Şuanda tek çatı altında topladık ve bunun muhatabı direk Ankara Otobüsçüler Kooperatifi’dir.”

SIRA İSTANBUL’DA!..

Türkiye örnek proje kazandırdıklarının altını çizen Başkan Ateş, “İstanbul’da da böyle bir çalışma olmasını arzu ediyorduk ve TOFED yönetim kurulunda bunu dile getirdik. TOFED Başkanımız konuya çok sıcak baktı ve bunun üzerinde şuanda bir çalışma yapılıyor. Ankara modelinin de İstanbul da olması gerekir. Uçakların bunu iyi yaptığı iddia ediliyor. Yer hizmetlerini Havaş yapıyor. Şuanda Ankara’da kişi başı 15 TL alıyor. Biz bunu ücretsiz yapıyoruz. Burada hem otobüsçü kazanıyor, hem işletmeci kazanıyor hem de yolcu mağdur olmuyor. Ankara projesinin İstanbul’da da uygulanmaya başlamasıyla birlikte, burada da büyük kazanımlar olacak” şeklinde konuştu.

Ulaşım Gazetesi
www.ulasimgazetesi.com