Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:43   Güncelleme : 13-11-2014 17:43

Autoshow artık TÜYAP’ta!

Türkiye’nin en büyük fuarlarından biri olan Autoshow’un adresi değişiyor.

Autoshow artık TÜYAP’ta!

Türkiye’nin en büyük fuarlarından biri olan Autoshow’un adresi değişiyor. Autoshow, altyapı eksikliği, çatıların akması gibi sorunlar nedeniyle önümüzdeki yıl Yeşilköy’deki CNR fuar merkezinden Beylikdüzü’ndeki TÜYAP’a taşınıyor.

Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin (ODD) katkılarıyla her 2 yılda bir düzenlenen fuar, Dünya Otomotiv Üreticileri Birliği tarafından birkaç yıldır uluslararası otomobil fuarları arasında değerlendiriliyor. ODD Genel Koordinatörü Dr. Hayri Erce, bugüne kadar 13 kez Yeşilköy’de düzenlenen fuarın gelecek yıl 1-11 Kasım 2012 tarihleri arasında Beylikdüzü’nde gerçekleşeceğini açıkladı.

14. İstanbul Autoshow için çalışmaya başladıklarını belirten Erce, “Bir Fuar Komitesi kurduk. TÜYAP ve İstanbul Fuarcılık tarafından sunulan teklif, altyapı, üstyapı ve ulaşım gibi 100 kriteri değerlendirdik. ODD Yönetim Kurulu, Autoshow için TÜYAP’ı tercih etti.” .

Daha önce Beylikdüzü’ndeki fuar alanının kendileri için yeterli olmadığını ancak 2 yeni salonun eklendiğini belirten Hayri Erce, CNR’ın geçmişte fuar için tek aday ğunu, şimdi ise TÜYAP’ın ciddi bir hazırlık sağladığını kaydetti. Autoshow’da markaların stantları için 40 bin metrekarenin yeterli ğunu, TÜYAP’ın da buna ulaştığını anlatan Erce, “Bunun yanı sıra fiyat avantajı da olacak. 2010 yılında CNR Expo’da stant kirası metrekare başına 66 dolardı, biz 2012 için TÜYAP’la daha az bir fiyata anlaştık. Daha öncekiler gibi organizasyon bozukluğu, akan çatı görmek istemiyoruz. Tüm bu olumsuzluklar, fuarın TÜYAP’a verilmesinde etkili . Ziyaretçilerin Yeşilköy’e bir alışkanlığı var. Ancak metrobüs sayesinde Beylikdüzü’ne kolay ulaşılabiliyor. Otopark sıkıntısı da yaşanmayacak. Dört dörtlük bir fuar planlıyoruz.” diye konuştu.

CNR Expo’nun çatısı geçen yıl düzenlenen 13. İstanbul Autoshow’un VİP ve basın gününde 2008’deki gibi yine akmıştı. Akan çatı yüzünden 90’ı Türkiye prömiyeri olmak üzere 500 modeli sergilemek için kira dahil 50 milyon dolara mal olan stantları su basmıştı. Hatta fuar alanına yayılan yağmur suyu nedeniyle iki kişi düşüp kolunu kırmıştı. Öte yandan CNR Holding Fuarcılık Grup Başkanı Ali Bulut, fuarın 18 yılda bugünkü konumuna geldiğini, bu alandaki alternatif arayışlarının sektöre ve kaynak kaybına neden olacağını söyledi.