Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:45   Güncelleme : 13-11-2014 17:45

TOFED, TOF’un derneklerini ziyaret etmedi!..

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Başkanı Mehmet Erdoğan, Örgütlenme Komisyonu’nun, Tüm Otobüsçüler Federasyonu’na (TOF) bağlı dernekleri ziyaret ederek, TOF’tan ayrılıp kendilerine katılmaları yönündeki iddialara cevap verdi.

TOFED, TOF’un derneklerini ziyaret etmedi!..

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Başkanı Mehmet Erdoğan, Örgütlenme Komisyonu’nun, Tüm Otobüsçüler Federasyonu’na (TOF) bağlı dernekleri ziyaret ederek, TOF’tan ayrılıp kendilerine katılmaları yönündeki iddialara cevap verdi. Başkan Erdoğan, “Bizim 71 derneğimiz var ve arkadaşlarımız bölge derneklerimizi ziyaret etti. TOF ile ilgili herhangi bir dernek ziyaret edilmedi ve kesinlikle aleyhlerinde kötü söz söylenmedi” .

TOFED Başkanı Mehmet Erdoğan, konuyla ilgili Ulaşım Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Karabulut’un sorularını cevapladı. Genel Sekreter Mevlüt İlgin ve Başkan Yardımcıları Mustafa Özcan ile Metin Tırış’ın da hazır bulunduğu görüşmede Başkan Erdoğan, iddiaların asılsız ğunu, ziyaret edilen Çorum derneğinin ise her iki federasyonun da resmi üyesi olmadığını açıkladı.

ASILSIZ İDDİA!..

TOFED Başkanı Mehmet Erdoğan, konuya ilişkin şunları söyledi: “Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Örgütlenme Komisyonu Mustafa Özcan başkanlığında önce Zonguldak, daha sonra Çorum, Kayseri, Kahramanmaraş, Adana ve Ankara güzergâhıyla bölgesel ziyaretlerini yaptı. Bu ziyaretlerde bölgesel sorunlar görüşüldü ve çözüm yolları için önümüzdeki dönemlerde neler yapılacak onlar tartışıldı. Zonguldak ve Kahramanmaraş’ta dernek yoktu, yeni dernekler kuruldu TOFED’e bağlı. Sizinde iddia ettiğiniz gibi kesinlikle TOF dernekleri ziyaret edilmedi. Ayrıca ziyaret edilen derneklerimizde TOF ile ilgili herhangi bir konu bile gündeme gelmemiştir. Doğru, Çorum derneği ile de görüşüldü. Çorum derneği TOFED ve TOF’un da şuanda üyesi değil. Bağımsız bir dernek konumunda bulunuyor. Arkadaşlarımız ziyaret etmişler. Onlarda niyetlerinin Türkiye Otobüsçüler Federasyonu’na dahil olmak ğunu beyan etmiş. Onun için şuanda görüşüyoruz. Bunun dışında başka bir şey yok.”

DERNEKLERİMİZİ ZİYARET ETTİK

TOFED Başkan Yardımcısı Mustafa Özcan: Arkadaşlarımızla birlikte bölgesel toplantılar gerçekleştirdik. Bu toplantılarımızda kesinlikle TOF ile ilgili herhangi bir şey konuşulmadı. Ayrıca hangi derneklerini ziyaret etmişiz? Çorum zaten bağımsız bir dernek. Bağımsız ğu için güzergâhımız üzerindeydi ve bizde şuan ki başkan Nadir Demir’i ziyaret ettik…”

SAYGI DUYARIZ!..

TOFED Genel Sekreteri Mevlüt İlgin: “Söz konusu olan ve onların hoşuna gitmeyen Çorum Otobüsçüleri ve İşletmecileri Derneği’dir. Daha önce yönetim kurulu toplantısında TOFED’e katılma kararı almışlar. Çorum otobüsçüler derneği ne TOF’da ne de TOFED’de dir. TOFED’e katılma yönünde yönetim kurulu karalı var ancak genel kurul kararı olmadığı için biz bunu işleme koymadık. Dernekler kanununa göre bir derneğin federasyona katılması yada ayrılması genel kurulun 3’te 2 nitelikli çoğunluğu ile olur. Şuanda Çorum derneğinin ne Çorum İl Dernekler Müdürlüğü’nde ne de İstanbul İl Dernekler Müdürlüğü’nde böyle bir kararı yok. Dolayısıyla Çorum otobüsçüler derneği bağımsız bir dernektir. Çorum otobüsçüler derneği genel kurul yaptığında böyle bir karar alıp hangi federasyona katılırsa saygı duyarız.

www.ulasimgazetesi.com