Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:45   Güncelleme : 13-11-2014 17:45

TOFED, kartın altını dolduruyor!

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Garanti Bankası ile yaptığı işbirliği sonucu sektöre kazandırdığı TOFED Flexi Kart ile ilgili avantaj çalışmalarına başladı.

TOFED, kartın altını dolduruyor!

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Garanti Bankası ile yaptığı işbirliği sonucu sektöre kazandırdığı TOFED Flexi Kart ile ilgili avantaj çalışmalarına başladı. TOFED Başkanı Mehmet Erdoğan, “Şuanda kartın altını druyoruz. Yaptığımız çalışmaların lanmasıyla birlikte sektör mensuplarımız birçok avantaja sahip olacak” .

İlk etapta firma sahipleri, bireysel otobüsçüler ve sektör çalışanlarının başvuru müracaatlarının alınacağı TOFED Flexi Kart projesinde, daha sonra yapılacak çalışmayla birlikte otobüs yolcularının da dahil edileceği bir proje haline gelecek. Bu kredi kartına sahip olan sektör mensupları özellikle yedek parça ve servis bakımlarında indirim ve taksit imkânına kavuşurken, otobüs yolcuları ise yaptıkları harcama oranında kilometre bonusu kazanacak. Dilediklerinde km bonuslarını otobüs bileti alımlarında kullanabilecekler.

Kredi kartının TOFED’e prestij kazandırdığını dile getiren Başkan Mehmet Erdoğan, projenin iki aşamada gerçekleşeceğini ve ilk etapta TOFED Flexi Kart’a sektör mensuplarının sahip olacağını söyledi.

“Daha sonra bu karta yolcularımızda sahip olabilecek. Yapacakları harcamayla km bonusu kazanacak. Peki, otobüsçü ne kazanacak?” diyen Başkan Erdoğan, “Otobüsçü bir kere diğer kredi kartları gibi mazot alırken nasıl bir avantaj elde ediyorsa, aynı avantajları TOFED Flexi Kart’ta da kazanacak. Şuanda TOFED olarak kartın altını druyoruz. Temsa, Mercedes, MAN, Isuzu, Otokar, tamirci ve yedek parçacılarla görüşmelere başladık. Bu görüşmelerimizde TOFED Flexi kart sahiplerine belli oranlarda indirim ve taksit taleplerinde bulunduk. Şuanda çalışmalarımız olumlu yönde ilerliyor. Büyük bir mesafe kat ettik. Yaptığımız çalışmaların lanmasıyla birlikte sektör mensuplarımız birçok avantaja sahip olacak. Bizim amacımız sektörümüze katma değer oluşturmak” .

KARTI GARANTİ DAĞITIYOR!!!

Otobüsçü bu kredi kartıyla gidip yakıt alacak ve ay sonu geldiğinde muhtemelen kartın parasını ödemeyecek olanlarda çıkacak. Bu konuda Garanti Bankası’na nasıl bir garanti verdiniz” sorusu üzerine Başkan Mehmet Erdoğan, yapılan protokol kapsamında kartın Garanti Bankası tarafından dağıtımının gerçekleştiği ve tüm risklerinde banka ile müşteri arasında ğunun altını çizerek şöyle devam etti:

“Biz kredi kartı vermiyoruz. Vatandaş şuanda bankalardan kredi kartını nasıl alıyorsa, bu kartı da Garanti Bankası’ndan öyle alacak. Zaten kart alma hakkın varsa banka sana kartını verecek, gelirin kadarda limitini belirleyecek. Yani 1000 TL’lik de verebilir. 10000 TL’lik de verebilir. O müşterinin durumuna bağlıdır. Kartın alımı ve limiti en müşteri ile banka arasındadır. TOFED öncelikle bu işten bir prestij kazanacak. Tabi bindelerle ifade edilen küçük bir gelirimizde olacak. Önemli olan burada kartın piyasaya çıkmasıyla birlikte TOFED’in prestijdir.”

Ulaşım Gazetesi
www.ulasimgazetesi.com