Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:46   Güncelleme : 13-11-2014 17:46

Harem esnafı bir oldu

Sivil toplum örgütünün gücüne inan Harem Otogar esnafı, dernek kurarak bir araya geldi.

Harem esnafı bir oldu

Sivil toplum örgütünün gücüne inan Harem Otogar esnafı, dernek kurarak bir araya geldi. Harem Otogarı İşletmecileri Acenteleri ve Esnafları Derneği çatısı altında toplanan esnaf, yaşanan sorunların çözüme kavuşması için tek yürek .

Dernek Başkanı Kemal Kolaçoğlu, düzenlediği kahvaltılı toplantıda üyeleri ile bir araya gelerek gelişmeler hakkında bilgi aktardı. Toplantıya TOF Başkanı Mustafa Yıldırım, Başkan Yardımcısı Tahsin Yücefer, Başkan Vekili İbrahim Arttırdı, Genel Sekreter Nusret Ertürk, Denetim Kurulu Başkanı İrfan Kalkan ve Harem Otogar Müdürü Hulis Keleş ile dernek avukatı katıldı.

Bütün esnafın dernek çatışı altında toplandığını dile getiren Başkan Kemal Kolaçoğlu, “Yıllardır bir çatı altında yaşayan arkadaşlarımızla birlik-beraberliğe ihtiyaç duyarak derneğimizi kurduk. İçimizde sevgi, saygı, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışmayı sağladık” .

HUKUKA AYKIRI

Otogar ihalesinin hukuka aykırı yapıldığının altını çizen Başkan Kolaçoğlu, bu konuda haklarını hukuk çerçevesinde arayacaklarını dile getirdi. Kemal Kolaçoğlu, “Ortak derdimiz olan Harem Otogarı’nı yani ekmek teknemizi birileri yıllardır kendilerine mal etmek için senaryolarla elimizden almaya çalıştılar. Üsküdar Belediyesi ile hukuka aykırı olan ihale şartlarıyla Avrasya Terminal İşletmesi’ne ihale edilen Harem Otogarı’ndan esnafımız çıkartılmak isteniyor” diye konuştu.

Harem Otogarı’nda sorunların başlamasıyla birlikte Tüm Otobüsçüler Federasyonu’nun yanlarında ğunu ve bundan dolayı da ayrıca mutlu klarını dile getiren Başkan Kemal Kolaçoğlu, şöyle devam etti:

“Hâlbuki 40 yıldan beri esnafımız bu otogarda halkımıza hizmet veriyor. Bulunmuş kları yerler kendilerine ecri misildir. Esnafımız tahliye kararı alınmadan Avrasya Terminal İşletmeleri tarafından çıkarılmak isteniyor. Bunu da başaramayınca şimdilerde Üsküdar Belediyesi tarafından Pazar ruhsatlarının yenilenmesini istiyorlar. Bunun karşılığında Üsküdar Belediyesi, esnafımızın Avrasya İşletmesi ile kira sözleşmesi yapılmasını talep ediyor. Bu uygulamaya esnaf olarak karşı bulunmaktayız. Bu olaylara karşı başından beri bizlerle beraber olan Tüm Otobüsçüler Federasyonu’na yönetim kurulu arkadaşlarım adına teşekkür ederim.”

YANINIZDAYIZ!..

Harem Otogarı İşletmecileri Acenteleri ve Esnafları Dernek Başkanı Kemal Kolaçoğlu’nun sözlerini lamasının ardından bir konuşmada TOF Başkanı Mustafa Yıldırım yaptı. Başkan Yıldırım, bu konuda esnafı asla yalnız bırakmayacaklarını söyledi. Başkan Mustafa Yıldırım, “Sizler bize güvenin. Bizler size güveniyoruz ve yanınızdayız” .

Haksızlıklar karşısında asla boyun eğmeyeceklerini dile getiren TOF Başkanı Mustafa Yıldırım, “Ortada bir yanlışlık vardır. Üsküdar Belediyesi usulsüz bir ihale ile yetkisi olmadan yaptığı bu yanlışlıktan dönmelidir. Seyahatler otogarda başlar, otogarda biter. Gidecek alternatif bir yerimiz olmadığı için hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Sonuç alamadığımız takdirde ise; Cumhurbaşkanı, Başbakan, Ulaştırma Bakanı ve Büyükşehir Belediye Başkanına kadar konuyu taşıyarak çözmeye çalışacağımız. Bunda da başarılı olamazsak kamuoyu oluşturacağız ve bu haksızlıklara boyun eğmeyeceğiz” diye konuştu.

Ulaşım Gazetesi
www.ulasimgazetesi.com