Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:47   Güncelleme : 13-11-2014 17:47

Sektör basını göz ardı edilemez!

Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin (UND) 18-21 Ocak 2012 tarihleri arasında Antalya’da düzenlediği “UND’nin 2023 Vizyonu” adlı arama konferansına sektör basının davet edilmemesine TOBB Ulaştırma ve Lojistik Sektör Meclisi Başkanı Çetin Nuhoğlu tepki gösterdi.

Sektör basını göz ardı edilemez!

Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin (UND) 18-21 Ocak 2012 tarihleri arasında Antalya’da düzenlediği “UND’nin 2023 Vizyonu” adlı arama konferansına sektör basının davet edilmemesine TOBB Ulaştırma ve Lojistik Sektör Meclisi Başkanı Çetin Nuhoğlu tepki gösterdi. Nuhoğlu, “Sektör basını asla göz ardı edilemez. Ortada iletişemememe problemi vardır. Oysaki sivil toplum örgütleri her açık ve şeffaf olmalıdır” .

“Açıkça bende çağrılmadım. Öyle münasip görüldüm veya mail atmışlardır ama doğal olarak birinin telefon açıp davet etmesini gönül arzular” diyen TOBB Ulaştırma ve Lojistik Sektör Meclisi Başkanı Çetin Nuhoğlu, eğer UND’nin Antalya’da düzenlediği etkinliğin bir arama konferansı ise bütün paydaşların orada olması gerektiğinin altını çizdi.

Bizim çalıştaylarımız da basın vardı” diyen Çetin Nuhoğlu, katılımında son derece yoğun ğunu ve sektör mensuplarıyla birlikte Dış Ticaret, Müsteşarlar, Uluslararası birlik ve TİM yetkililerinin de o dönemlerde düzenlen çalıştaylarda hazır bulunduğunu vurguladı. Nuhoğlu, “Neyi arayacaksın? Kendi kendine arayacaksan işte sonuçlar böyle yansır. Taşımalardaki Türk nakliyecisinin payı yüzde 6 olur, yabancıların payı yüzde 19’a çıkar. Ama basının durumu farklı. Özellikle sektör basının durumu daha da farklıdır. Sektör basını antendir. Sektör basını, sektördeki ilk verileri oluşturandır. Her açıdan bilgilerin toparlanması, sektör basını tarafından yapılır. Benim bilgilerimi, düşüncelerimi sektöre, sektör basını aktarıyor. Buna böyle baktığınız sektör basınını o arama konferansına getirmemek bir eksikliktir. Böyle iletişim politikası olmaz. O iletişemememe problemi vardır. Oysaki sektör basını asla göz ardı edilemez!.. Benim yöntemim bu değildi. Daha doğrusu sivil toplum örgütleri hesap verebilir, şeffaftır. Strateji planı ve tüm paydaşlarıyla ortak amaca yönelebilmektir. O anlamda UND 2004 yılında Türkiye’nin en iyi yönetilen Ulusal Kalite Ödülü’nü almıştır. Bir sivil toplum örgütü olarak da bunu alan ilk kurumdur” .