Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:47   Güncelleme : 13-11-2014 17:47

2023 yılı hedefleri belirlendi

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Engin Özmen, sektör basın mensupları ile 2’inci kez bir araya geldi.

2023 yılı hedefleri belirlendi

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Engin Özmen, sektör basın mensupları ile 2’inci kez bir araya geldi. Başkan Özmen ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda; sektörün 2011 yılını nasıl geçirdiği masaya yatırılırken, 2012 yılı değerlendirmeleri ve tüm üyelerin katılımıyla Antalya’da gerçekleştirilen “2023 Vizyonu Arama Konferansı”nın sonuçları basın mensuplarına aktarıldı.

Uluslararası karayolu eşya taşımacıları sektörünün çatı kuruluşu Uluslararası Nakliyeciler Derneği, düzenlediği basın toplantısında 2011 yılına ilişkin ekonomik ve sektörel verileri değerlendirirken; sektörün 2012 yılı beklentilerini ve derneğin 2012 yılı projelerini basın mensuplarıyla paylaştı. Toplantıda ayrıca, Türkiye geneline yayılmış 400 dernek üyesiyle birlikte 18-20 Ocak 2012 tarihlerinde Antalya’da düzenlenen “2023 Vizyonu Arama Konferansı”nın sonuçları açıklandı.

UND Başkanı Engin Özmen, “2011 yılında gerçekleştirilen en önemli proje UNDnet . AB topraklarına girişte ve dönüşte sunulan beyanların, internet ortamında önceden belirlenerek nakliyecinin işini kolaylaştırmasına dayanan UNDnet Sistemi, 2011 yılında Bulgaristan, İtalya, Fransa ve Romanya’da başarıyla uygulandı. UND tarafından 3 milyon TL’lik ek yatırımla modernizasyonu yapılan Gürbulak Sınır Kapısı ise, derneğin 2011 yılında gerçekleştirdiği bir diğer projeydi. Bu projelerin yanısıra süregelen sorunların çözümü için kamu ile iyi işbirlikleri kurduk. 2011 yılında gerçekleştirilen toplantılarda pek çok sorunun çözümüne yönelik önemli adımlar attık” .

2008 yılı sonunda başlayan küresel krizin şiddetini azaltarak devam etmesinin yanı sıra, 2011 yılında süregelen doğal afetlere ve ekonomik çöküntülere rağmen ülke ekonomisindeki olumlu gidişatın sektöre yansıdığını dile getiren Başkan Özmen, 23 sınır kapısından gerçekleştirilen taşıma rakamlarına göre, ihracatta 1.5 milyon, ithalatta ise 500 bin sefer taşıma yapan sektörün %8’lik bir artış gösterdiğini söyledi. Başkan Özmen, 2012 rakamsal verilerine bakıldığında sektörde yatırımların hız kazandığının altını çizdi.

Antalya’da düzenlenen toplantının kça verimli ğunu ifade eden Özmen, “2012 yılının rakamsal verilerini göz önüne alarak bir vizyon belirlemek amacıyla; 18-20 Ocak tarihlerinde 410 üyenin katılımıyla Antalya’da gerçekleştirilen arama konferansında üyeler 6 paralel gruba bölünerek derneğin çalışma faaliyetleri ve gelecek hedefleri ile ilgili yaptıkları çalışmalar gerçekleştirdiler. Yapılan çalışmaların sonucunda ise derneğin 2023 yılı vizyonu ve hedefleri belirlendi” diye konuştu.

UND Başkanı Engin Özmen, şöyle devam etti: “Bu yıl pek çok projeyi hayata geçirmeye hazırlanan Uluslararası Nakliyeciler Derneği, sektörün tüm firmalarının detaylı bilgilerinin yer aldığı Türkiye Uluslararası Eşya Taşımacılığı ve Lojistik Sektörünün Analizi projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Yine bu yıl yapılması hedeflenen diğer projeler arasında; Dünya Bankası tarafından oluşturulan Küresel Lojistik Performans Endeksi’nde 39. sırada yer alan ülkemizin ilk 10 arasına çıkmasını sağlayacak Eylem Planını belirleyecek raporun hazırlanması, Rusya, Beyaz Rusya ve Kazakistan tarafından kurulan Avrasya Ekonomik Topluluğu’na ülkemizin dahil olması için gerekli girişimlerde bulunulması ve bir sosyal sorumluluk bilinciyle ele alınan Afet Lojistiği Eylem Planı’nın hayata geçirilmesi gibi çalışmalar yer alıyor.”