Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:47   Güncelleme : 13-11-2014 17:47

TOFED sektör için önemli bir adım attı

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) sektörde eğitimli kaptanların istihdam edilerek çıtanın yükseltilmesi adına Yıldız Teknik Üniversitesi ile işbirliğine giderek önemli bir adım attı.

TOFED sektör için önemli bir adım attı

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) sektörde eğitimli kaptanların istihdam edilerek çıtanın yükseltilmesi adına Yıldız Teknik Üniversitesi ile işbirliğine giderek önemli bir adım attı. Bu işbirliği ile birlikte Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesinde Otobüs Kaptanlığı bölümü açılacak.

Yozgat Bozok Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi bünyesinde bulunan otobüs kaptanlığı bölümlerine bir yenisi de TOFED ile birlikte Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesinde eklendi.

Eğitim işbirliği protokolünü TOFED adına Başkan Mehmet Erdoğan imzalarken, Yıldız Teknik Üniversitesi adına da Rektör Prof. Dr. İsmail Yüksek imzaladı. Bu işbirliği ile birlikte TOFED Eğitim Merkezi binası, Yıldız Teknik Üniversitesi’ne tahsis edildi. Bu sayede de öğrencilere direk sektör içerisinde eğitim verilecek.

Bu işbirliği ile eğitimli kaptanların yetiştirilmesi noktasında TOFED olarak her türlü desteği Yıldız Teknik Üniversitesi’ne vereceklerinin altını çizen TOFED Başkanı Mehmet Erdoğan, “İlk otobüs kaptanlığı bölümü Yozgat Bozok Üniversitesi bünyesinde açıldı. Daha sonra Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi bunu takip etti. Her yıl toplamda 120 öğrenci, sürücülüğün yanı sıra yabancı dil, ilk yardım, motor, servis yöntemleri ve halkla ilişkiler gibi konularda eğitim alıyor. Bu okullar, istihdamı çok yüksek olan sektörümüzde kalifiye elemanların yetiştirilmesi açısından öncü . TOFED olarak bizde bu konuda elimizi taşın altına soktuk. Birçok firmamızın genel merkezinin İstanbul olması nedeniyle de Yıldız Teknik Üniversitesi ile işbirliğine giderek bu bölümün açılmasını sağladık. Bu sayede de otobüs kaptanlığı bölümünde de eğitim veren kurum sayısı 4’e çıkmış ” .

Firma sahiplerine de çağrıda bulunan Başkan Erdoğan, şöyle konuştu: “Arkadaşlarımız bu okullardan 20-21 yaşlarında mezun oluyor. Ancak SRC Belgesini alma yaşı 26. Burada firma sahiplerimize büyük iş düşüyor. Bu sorun çözüme kavuşana kadar gelin sizde bu konuda bir adım atın ve bu genç arkadaşlarımızı firmalarınızda yardımcı kaptan olarak istihdam edin. Bu sayede de onlar sektöre daha çok alışır ve hizmet çıtası daha da yükselir.”

50 KİŞİNİN CANI EMANET

Eğitimin önemine değinen Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Prof. Dr. İsmail Yüksek, “Bu sektördeki herkesin vatandaşı memnun etmesi gerekiyor. Ancak eğitim düzeyi yükselmedikçe kalite yükselmez. Eğitim seviyesi yükselmeli ki kalitesi seviyesi de yükselsin. Bu amaçla biz de otobüs kaptanlığı bölümü açmaya karar verdik. Bu ülkede pilot olmak için eğitimden geçmek gerekiyorsa, otobüs kaptanı olmak için de eğitimden geçilmeli. Direksiyona oturan sürücümüze 50 kişinin canını emanet ediyoruz. Kaptanlarımız eğitim alınca çok büyük farklar ğunu sizler de göreceksiniz. Ancak burada devlete de görev düşüyor. Devlet hem yaptırımda bulunmalı, hem de teşvik etmeli. Biz Yıldız Teknik Üniversitesi olarak bu konuda üzerimize düşen görev neyse yapmaya hazırız” diye konuştu.