Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:49   Güncelleme : 13-11-2014 17:49

Sektör para kazanacak

Turizm Taşımacıları Derneği (TTDER) Başkanı Sümer Yığcı, turizm sezonunun açıldığını ve 2012 yılından umutlu olduklarını söyledi.

Sektör para kazanacak

Turizm Taşımacıları Derneği (TTDER) Başkanı Sümer Yığcı, turizm sezonunun açıldığını ve 2012 yılından umutlu klarını söyledi. Firmaların sezon hazırlıklarını ladıklarını dile getiren Başkan Yığcı, “İyi bir sezon geçireceğimizi ümit ediyorum. Daha fazla turist gelecek, 2012 yılında sektör daha bir önceki yıla oranla daha iyi para kazanacak” .

Türkiye’nin turizm açısından Akdeniz ülkeleri arasında İspanya, İtalya ve Yunanistan’ın ardından 4. sırada yer aldığını ifade eden TTDER Başkanı Yığcı, İstanbul’u ziyaret etmek isteyen turistlerin büyük bir bölümünün şehre kruvaziyer gemilerle geldiğini söyledi.

2012 yılı araç yatırımlarında dernek olarak üyelerine katkıda bulunduklarını ifade eden Başkan Sümer Yığcı, “Üretici firmalarımız ile üyelerimiz adına masaya oturduk ve onların uygun fiyatlarla araç yatırımı yapmalarını sağladık. Şuanda üyelerimiz araç yatırımlarını ladı ve sektörde en iyi hizmeti sunmanın hesaplarını yapıyor. Ben bu sezonun geçen yıldan daha iyi geçeceğini ve dolayısıyla da işlerimizin çok daha iyi olacağını düşünüyorum” .

Sezonunun açıldığını dile getiren TTDER Başkanı Sümer Yığcı, “Turizm taşıma firmalarımız, sezon öncesi araç yatırımları başta olmak üzere tüm hazırlıklarını yaptı. 16 Mart tarihinde de İstanbul’daki limanlarımıza ilk Kruvaziyer gemisi yanaştı. Yılsonuna kadar 370’in üzerinde geminin gelmesi bekleniyor. 2011 yılında İstanbul’a 8 milyon turist gelmişti. Bunun 550 bini deniz yoluyla gelen misafirlerimizdi. 2012 yılında ise 10 milyon turist geleceğini tahmin ediyoruz. Limana yanaşan gemilerdeki turistler ile yine havayoluyla gelen turistleri, bizlerin araçları taşıyacak. 2012 turizm sezonu bir önceki dönemlere nazaran çok daha iyi olacak. Gemi sayılarının artmasıyla birlikte bu yıl sektör mensupları çok kazanacak” .