Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:49   Güncelleme : 13-11-2014 17:49

Dünya Otobüs Sektörü İstanbul’da buluştu

Tüm Otobüsçüler Birliği (TOHÖB) ve İETT’nin ev sahipliğinde Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği’nin (UITP) 7’inci UITP Uluslararası Otobüs Konferansı İstanbul’da yapıldı.

Dünya Otobüs Sektörü İstanbul’da buluştu

Tüm Otobüsçüler Birliği (TOHÖB) ve İETT’nin ev sahipliğinde Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği’nin (UITP) 7’inci UITP Uluslararası Otobüs Konferansı İstanbul’da yapıldı. Toplantıya 60 ülkeden çok sayıda delege katıldı.

Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği’nin (UITP) iki yılda bir dünyanın farklı şehirlerinde düzenlediği ‘Otobüs Konferansı’nın 7’incisi bu yıl 18-20 Nisan 2012 tarihleri arasında İstanbul’da yapıldı. Konferans dolayısıyla ilk olarak 18 Nisan Çarşamba akşamı Taksim Ceylan Otelde 60 farklı ülkeden gelen delegelerin katılımıyla bir açılış kokteyli düzenlendi. Kokteyle yerli ve yabancı çok sayıda davetli katıldı. Kokteylin ardından başlayan toplantılarda sektöre ilişkin konular masaya yatırıldı. Konferansın ilk gününde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Selamet ve İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı bir açılış konuşması yaptı.

Otobüs sektöründe son teknolojiler ve yenilikler, metrobüs sistemleri, otobüs alım ve işletme kontratları, sürdürülebilirlik ve çevre, alternatif yakıtlar ve hybrid araçlar, otobüs altyapısı ve kentsel yaşam, finansman, kurumsallaşma, yasal düzenlemeler ve sektörü yakından ilgilendiren diğer birçok konu alanında uzmanlaşmış isimler tarafından masaya yatırıldı. Toplantıda ayrıca Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürü Hamza Demirdelen, bakanlık tarafından Türkçe uyarlaması yapılan “OECD ve UITP Ulaşım Personelleri için Engelli Yolcularla İletişim Rehberi”nin tanıtımını yaptı.

Konferansın kapanış oturumunu ise Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış yaptı. Türkiye’nin her alanda ğu gibi otobüs endüstrisinde de Avrupa standartlarını yakaladığını dile getiren Bağış, İETT’den övgüyle söz etti. Türkiye’nin kaderinin değişmesinde önemli rol oynamış bir çok liderin İETT’den geçtiğini ifade eden Bağış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da eski bir İETT çalışanı ğunu, bu durumun İETT’nin vizyoner yönünü ortaya koyduğunu anlattı. Bağış; “Sayın Başbakanımız 1974-1981 yılları arasında İETT’de çalışmış ve farklı görevlerde bulunmuştur. Aynı da İETT’nin futbol takımında oynamış, kaptanlığını yapmış ve gerçekten çok farklı tecrübelere sahip olmuştur. O tecrübelerin ışığında bugün Türkiye’nin Avrupa’nın en hızlı büyüyen ekonomilerinden birisi olmasına öncülük ediyor. Doğunun en batılı, batının en doğulu ülkesi olarak barış konusunda, savaşı engelleme konusundaki çabalarına öncülük ediyor” .