Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:49   Güncelleme : 13-11-2014 17:49

Otobüsçüleri temsil eden gerçek kuruluş TOF

Tüm Otobüsçüler Federasyonu’nun (TOF) desteğiyle Harem Otogarı İşletmecileri Acenteleri ve Esnafları Derneği çatısı altında toplanan esnaf, ilk hukuk mücadelesini kazandı.

Otobüsçüleri temsil eden gerçek kuruluş TOF

Tüm Otobüsçüler Federasyonu’nun (TOF) desteğiyle Harem Otogarı İşletmecileri Acenteleri ve Esnafları Derneği çatısı altında toplanan esnaf, ilk hukuk mücadelesini kazandı. Üsküdar Belediyesi de Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş.’ye verdiği ihaleyi fes etti. Dernek Başkanı Kemal Kolaçoğlu, “TOF, otobüsçüleri temsil eden gerçek bir kuruluştur. Sektörün TOF’a ihtiyacı var ve bu kurum güçlenerek büyümelidir” .

Üsküdar Belediyesi tarafından işletilen Harem Otogarı’nın Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş.’ye ihale edilmesinin ardından 250 TL olan yazıhane kiralarının 10 bin TL’ye yükseltilmesine TOF seyirci kaldı. Yaşanan mağduriyetin hukuk çerçevesinde çözüme kavuşması için lobi çalışmaları yürüten federasyon, esnafı tek çatı altında topladı. “Birlikten güç doğar” felsefesine inanan 35 yazıhane esnafı, Harem Otogarı İşletmecileri Acenteleri ve Esnafları Derneği’ni kurup hakkını hukuk yoluyla aradı. Bu haklı mücadelede kazanan ise esnaf .

Harem Otogar esnafının UATOD’a üye iken yaşanan bu sorunlar karşısında derneğin, esnafın yanında olmadığını dile getiren Harem Otogarı İşletmecileri Acenteleri ve Esnafları Derneği Başkanı Kemal Kolaçoğlu, “Otogarda 60 yazıhane var ve bizler Üsküdar Belediyesi’nin kiracısıydık. Yazıhane esnafı ise UATOD’a üye idi. Kiralarımız ise 175 TL ile 250 TL arasında idi. Biz kiraların yeniden düzenleneceğini beklerken avukatların oyununa geldik. Esnafımız avukatlara güvendi ve feragatname verdi. Avukatlar aradaki sözleşmeyi fes etti, yeni sözleşme olarak da belediye ihaleye çıkardı. İhaleye Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği, Metro Turizm ve Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş. girdi. Bu 3 kurumun yönetiminde olan şahıslar aynı ğundan ihale Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş.’nin üzerine bırakıldı. Bu konuda esnafımızın hiç haberi olmadı ta ki 250 TL ödenen yerin 10 bin TL, 75 TL ödenen yerin de 3 bin TL ğunun tebligatı yapılana kadar. Bu konuda esnafımız mağdur olunca üye ğumuz dernek UATOD’da yanımızda olmadı. İnanan 35 yazıhaneci arkadaşımız ile birlikte TOF’un desteğini de alıp derneğimiz kurduk” .

Şuandan 35’i yazıhane esnafı olmak üzere derneğin 80 üyesi bulunduğunu ifade eden Başkan Kolaçoğlu, güçlenerek büyüyeceklerini ve yaşanan sorunların sivil toplum kuruluşu kanalıyla çözüme ulaşması için çalışmalarının devam edeceğini söyledi. Başkan Kolaçoğlu, “Derneğimizin ilk işi yazıhane sorunu çözmekti ve bunun içinde 2011 Eylül ayında hukuk mücadelemizi başlattık. Üsküdar Belediyesi de orada böyle bir hatanın ğunu anladı ve ihaleyi iptal etmek zorunda kaldı. İhale 03.04.2012 tarihi itibariyle iptal . Esnafımız sevinç içinde karşıladı bunu. Şuanda eski kiralar hususunda anlaşma yoluna gidecek. Bütün vekâletler avukatımızda ve belediye ile olan ilişkileri avukatımız yürütmektedir. Öte yandan Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş. ile 15 esnafımız anlaşma imzalamıştı. O esnafımızın da mağdur olmaması için ökleri yüksek bedellerin iadesi için mücadelemiz devam ediyor” diye konuştu.

BELEDİYE OTOBÜSÇÜYÜ DE VURDU

Harem’den günlük 1000 otobüs giriş-çıkış yaparken belediyenin hataları yüzünden otobüs sayılarının ciddi oranda düştüğünü iddia eden Başkan Kemal Kolaçoğlu, şöyle konuştu: “Buradan günlük 1000 otobüs giriş-çıkış yapıyordu. 1000 otobüsün öği çıkış parası da ciddi oranlarda idi. Belediyenin tutumu ve yanlış davranışları sebebiyle çıkış ücretlerinin arttırılması, kiraların yükseltilmesi huzurun bozulması sebebiyle otobüslerin buradan giriş çıkışları düştü. Buradaki esnaf arkadaşlarımız Duddullu ve Ataşehir bölgesinden yazıhane kiraladılar ve kalkışlar oradan yapılmaya başladı. Şuanda çıkış ücreti 30 TL’dir. Daha önceden 15 TL idi ve 20 TL ardından da 30’ye yükseldi. Bu konuda görüşmelerimiz devam ediyor ve çıkış ücretlerinin indirilmesi sağlayacağız. Çünkü bu konudan dolayı otobüsçümüz çok mağdur durumdadır.”

TOF HEP YANIMIZDA OLDU

Tüm Otobüsçüler Federasyonu’nun haklı mücadelelerinde çok büyük katlıları ğunun altını çizen Başkan Kolaçoğlu, “TOF yöneticilerine teşekkür ediyorum. En başta Başkan Mustafa Yıldırım’ın bilgi, birikim ve becerileriyle bugünlere geldik. Derneğimizin kuruluşu ve haklı mücadelemizde TOF yöneticilerinden İbrahim Arttırdı, Tahsin Yücefer, İrfan Kalkan ve Nusret Ertürk’ün çok büyük katkıları . Bundan dolayı kendilerine ayrıca teşekkür ederim. Biz federasyonun çok büyük faydalarını gördük ve halende görüyoruz. Tabi ki bu kurum çok tecrübeli bir kurum ğundan biz onlarla beraber hareket ediyoruz. Çünkü Tüm Otobüsçüler Federasyonu, otobüsçüleri temsil eden gerçek bir kuruluştur. Harem konusunda esnafın ile birlikte hareket eden, otobüsçünün sırtında değil yanında olan tek kurum TOF’tu” diye konuştu.

TOF’un ilk başta daha da güçlenmesini arzuladıklarını dile getiren Kemal Kolaçoğlu, “Diğer kurumun karşısında daha güçlü olmalı ki, tüm sorunların üstesinden gelinsin. Bunun yanında diğer dernekleri bir arada toplayıp bize öncülük yapmasını istiyoruz. Otobüsçü esnafının samimi ve güçlü bir kuruma ihtiyacı var. Bizde bunu TOF olarak gördüğümüz için yanındayız” şeklinde konuştu.