Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:49   Güncelleme : 13-11-2014 17:49

UYTAD, TOFED’ten ayrıldı

Uluslararası Yolcu Taşımacıları Derneği’nin (UYTAD) olağan üstü genel kurul toplantısı Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) merkez binasında yapıldı.

UYTAD, TOFED’ten ayrıldı



Uluslararası Yolcu Taşımacıları Derneği’nin (UYTAD) olağan üstü genel kurul toplantısı Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) merkez binasında yapıldı. Yeni yönetim kurulu üyelerinin belirlendiği genel kurul da TOF’a katılma kararı da alındı
.

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) çatısı altında faaliyetlerini sürdüren UYTAD, yönetim kurulunun aldığı kararla TOFED’ten ayrıldı. Akabinde dernek yöneticilerinin de topluca istifa etmesiyle birlikte olağanüstü genel kurula giden UYTAD üyeleri, yeni dönemde görev yapacak yönetim kadrosunu da oybirliği ile belirledi.

UYTAD genel kuruluna; TTDER Başkanı Sümer Yığcı, TOF Başkanı Mustafa Yıldırım, Genel Sekreter Nusret Ertürk, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Karakaş, Genel Müdür İsmail Aktaş ile UYTAD üyeleri katıldı.

Divan Başkanlığını Nusret Ertürk ve katip üyeliğini İsmail Aktaş’ın yaptığı UYTAD olağan üstü genel kurulu İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Genel kurulda denetim ve faaliyet raporunu Serdar İnat okudu. TOFED’den ayrılma nedenlerini açıklayan İnat, “90’lı yıllarda kurulan derneğimiz Varan Turizm ve Pekuysal ailesinin yardım ve destekleri ile bu günlere geldi. TOFED’e katılmamızın ardından sorunlarımıza hiçbir çözüm bulunamadı ve adeta yok sayıldık. TOFED içerisinde yok olup gitmemek için yönetim kurulumuz ile ayrılma kararı aldık. Bugünde genel kurulumuzu yapıyoruz. Olağan üstü genel kurulumuzun tüm üyelerimize ve sektörümüze hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” .

Serdar İnat’ın denetim ve faaliyet raporlarını okunmasının ardından Divan Başkanı Nusret Ertürk oylamaya sundu ve oy birliği ile kabul edildi. Oylamanın ardından söz alan TOF Başkanı Mustafa Yıldırım, “UYTAD bir ihtisas derneğidir ve bu derneğimizi sahipleniyoruz. Bilindiği gibi Ulaştırma Bakanlığı tarafından da kabul gören ve toplantılarda yer verilen, STK’lar nezdinde büyük bir ivme kazanmış derneğimizdi. UYTAD’ı tekrar eski konumuna getireceğiz. Öte yandan Bulgaristan ve Yunanistan taşımaları önem kazanacak. Daha da önemlisi Doğu komşularımız, İran, Suriye, Irak, Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan taşımalarının canlanması için gayret sarf edeceğiz. Burada da Uluslararası Yolcu Taşımacıları Derneği’nin önemi ortaya çıkacak. TOF olarak bu derneğimize her türlü desteği vereceğiz” diye konuştu.

TOF Başkanı Mustafa Yıldırım’ın konuşmasının ardından divan başkanlığına tek liste sunuldu. Divan Başkanı Nusret Ertürk, divana tek liste sunulduğunu ve seçimin açık oylama ile mi yoksa kapalı zarf usulü ile mi yapılması gerektiğini oylamaya sundu. Açık oylama ile seçimin yapılmasının kabul edilmesinin ardından listede yer alan isimler yeni dönem için görevlendirildi. Dernek başkanı seçiminin ise yönetim kurulunun ilk toplantısında belirleneceği açıklandı.

Yönetim Kurulu Asil

Yönetim Kurulu Yedek

Erhan Özkılıç (Huntur) Sinan Uzun (Truva) Nezih Kara (Has Turizm) E. Murat Yığcı (Sümer Seyahat) Yusuf Erdoğan (Bosfor) Kenan Çolak (Ulusoy) Veyis Demirci (Deryatur) Metin Hersek (Şampiyon Hersekli) İmran Okumuş (Ulusoy) İbrahim Kocaoğlu (Kocaoğlu Turizm)

Denetim Kurulu Asil

Denetim Kurulu Yedek

Zihni Çivitçi (Aker) Aytekin Kılıç (Derya) Önder Çavaş (Klass) Cem Türkkan (Türkkan) Ö. Canan Sözeri (Ulusoy) Halil Ak (Aker)