Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:49   Güncelleme : 13-11-2014 17:49

Bir ilke imza atan UND, sektörün analizini yaptı

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) bir ilke daha imza attı.

Bir ilke imza atan UND, sektörün analizini yaptı

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) bir ilke daha imza attı. Üyelerinin menfaatini gözeterek birçok başarılı projeye imza atan dernek, sektörün uluslararası arenada daha da rekabetçi olabilmesi adına sektör analizini yaptı. 40 ilde 1357 firmanın katılım gösterdiği projede ilk defa sektörün gerçek verilerine ulaşıldı.

Türkiye Karayoluyla Uluslararası Eşya Taşımacılığı Sektörünün Analizi Projesi sonuçlarını UND Başkanı Engin Özmen, Başkan Yardımcıları Şerafettin Aras ve Zahit Sağlık ile Genel Sekreter Fevzi Çakmak’ın da hazır bulunduğu basın toplantısında açıkladı. Yapılan çalışma; firmaların coğrafi bölgelere göre dağılımları, firmaların kuruluş yıllarına göre dağılımı, firmalar ve çalışan sayıları, çalışanların cinsiyete göre dağılımı, çalışanların görev dağılımı olmak üzere 5 ana başlıkta toplandı.

Sektör analizinin bir yıllık çalışmanın ürünü ğunu açıklayan UND Başkanı Engin Özmen, “Türkiye çapında uluslararası eşya taşımacılığı firmalarının kayıtlı ğu 40 ilde, söz konusu illerde bulunan toplam 20 üniversitede lojistik bölümlerinde öğrenim görmekte olan 100’ü aşkın öğrenci tarafından, Ulaştırma Bakanlığı’ndan aldıkları yetki belgeleri kapsamında faaliyet gösteren toplam 1357 sektör firmasının yetkilisiyle yüz yüze gerçekleştirilen anketler yoluyla profilinin çıkarılmış olması, aynı da örnek bir üniversite-sanayi işbirliğini de ortaya koydudu” .

Yüzde 34’ü kadın, sürücülerinde dahil ğu yüzde 66’sının erkek çalışını bulunan sektörün araç parkını ise Özmen şöyle açıkladı: “Sektörümüzde 2400 firma faaliyet göstermektedir. Araç parkına bakacak olursak; 53164 çekici, 17471 kamyon, 60880 yarı römork, 3246 kamyonet ve 2035 römork bulunmaktadır.”

SEKTÖR ANALİZİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ!!!