Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:50   Güncelleme : 13-11-2014 17:50

Lojistik sektörüne 60 milyon Euro katkı!

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) üyelerine katma değer yaratmaya devam ediyor.

Lojistik sektörüne 60 milyon Euro katkı!

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) üyelerine katma değer yaratmaya devam ediyor. UND, 95 bin üyesi ile Avrupa’nın en büyük akaryakıt kartı konumunda olan DKV ile işbirliği anlaşması imzaladı. Yol yardım, tamir-bakım, akaryakıt, çekici ve nakit para hizmetlerini kapsayan bu işbirliğinden faydalanan UND üyelerinin ilk etapta 60 milyon Euro kazanım elde edecekleri bildirildi.

UND ile DKV arasındaki işbirliği anlaşması, UND’nin genel merkezinde düzenlenen tören ile gerçekleşti. UND adına protokolü Başkan Ruhi Engin Özmen imzalarken DKV adına da Türkiye Genel Müdürü Muzaffer Tuna imzaladı. Toplantıda UND Başkan Yardımcısı Zahit Sağlık ve Genel Sekreter Fevzi Çakmak da hazır bulundu. İşbirliği kapsamında DVK kart kullanan sektör mensupları, aldıkları hizmetlerde yüzde 3 ila 30 arasında indirim imkânına sahip olacak. Akaryakıt fiyatlarının her ülkede farklılık gösterdiğinin altını çizen DKV Türkiye Genel Müdürü Muzaffer Tuna, buradaki indirimin ise yüzde 3 ila 9 arasında değişeceğini açıkladı.

Yapılan işbirliği ile sektör menfaatlerinin gözetildiğini dile getiren UND Başkanı Ruhi Engin Özmen, “Burada UND kasasına bir Cent bile girmemiştir. İşbirliğinin kazancı lojistik şirketlerimize, maliyeti ise DKV’ye aittir. Rekabetçi bir ortamdayız ve üyelerimizin maliyetlerini aşağıya çekmek için katma değer yaratmaya var gücümüzle çalışıyoruz. Bu işbirliği ile akaryakıt sorununu bir nebzede olsa çözdük. Sigorta ve lastik konularında ise görüşmelerimiz devam ediyor” .

DKV’nin Almanya merkezli bir şirket ğunu ifade eden Türkiye Genel Müdürü Muzaffer Tuna, en fazla DVK kart kullanan üye firmalarında Almanya’da ğunu açıkladı. DVK’nin 95 bin üyesi bulunduğunu dile getiren Tuna, toplamda 5 milyar litre akaryakıt sattıklarını söyledi. Türkiye’nin yıllık 15 milyon litre yakıt tükettiğini hatırlatan Muzaffer Tuna, “4 yıldır Türkiye’de yapılanıyoruz. DKV olarak yüklü miktarda alımlar gerçekleştirdiğimiz için daha uygun fiyata bu hizmeti üyelerimize sunuyoruz. Üye sayımız arttıkça biz daha ucuza alır, ucuza satarız. Biz maliyetlerin daha ucuz olması için çalışmalar yapıyoruz” .

Yol yardım, tamir-bakım, akaryakıt, çekici ve nakit para hizmetleri konusunda da açıklamalarda bulunan Muzaffer Tuna, şöyle devam etti: “Avrupa’nın her ülkesinde genel müdürlük bazında yapılandık. 40 bin akaryakıt istasyonu, 37 bin anlaşmalı servis noktası ile hizmet veriyoruz. Yolda kalan bir araca da en yakın noktadan servis çıkartmamız 6 saatti geçmiyor ve sorunu çözüyoruz. Nakit para konusunda da yine firmanın yazılı talebi ile 24 saat içerisinde şoföre para ulaştırıyoruz. Örnek verecek olursak: 22 Haziran Cuma günü mesai bitimine doğru bir firmamızın aracı Belçika’da bağlanmış. Durumu bize bildirdiler ve 2 saat içerisinde ulaştık ve sorunu çözdük, şoför yoluna devam ederek gitti yükünü boşalttı. Eğer biz hızlı bir şekilde müdahale etmeseydik araç hafta sonu Belçika’da yatacak ve Pazartesi günü sorun çözülecekti. Bizim amacımız; üyelerimize daha hızlı çözümler sunup, indirimli hizmet sağlayarak sektörün rekabetçi olmasına yardımcı olmaktır…”