Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:50   Güncelleme : 13-11-2014 17:50

40 sene daha yemek vermek zorundasın

Anadolu Isuzu, 2001 yılında başlattığı ve o tarihten itibaren düzenli olarak gerçekleştirdiği geleneksel iftar yemeklerinin ilkini TTDER üyelerinin onuruna verdi.

40 sene daha yemek vermek zorundasın

Anadolu Isuzu, 2001 yılında başlattığı ve o tarihten itibaren düzenli olarak gerçekleştirdiği geleneksel iftar yemeklerinin ilkini TTDER üyelerinin onuruna verdi. Katılımın yoğun ğu organizasyonda TOF ve TOFED başkanları aynı masayı paylaşarak birlik ve beraberlik mesajı verdi. Birlik ve beraberlikten duyduğu memnuniyeti dile getiren TTDER Başkanı Sümer Yığcı, “40 sene daha bize yemek vermek zorundasın. Çünkü 40 sene daha bu topluluk bir arada olacak” .

Geleneksel iftar yemeği organizasyonuna; TOF Başkanı Mustafa Yıldırım, Başkan Vekili İbrahim Arttırdı, Genel Sekreter Nusret Ertürk, Genel Müdür İsmail Aktaş, TOFED Başkanı Mehmet Erdoğan, TOBB Türkiye Karayolu Yolcu Taşımacılığı Meclisi, Meclis Başkanı Rüştü Terzi, İSTAB Başkanı Hakan Orduhan, Sektörün duayeni Ali Osman Ulusoy, Has Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Mustafa Sarıgül, Man ve Mercedes yetkilileri ile TTDER Başkanı Sümer Sığcı ve TTDER üyeleri katıldı. Yemekte Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay, Satış Müdürü Efe Yazıcı, Çelik Dizel Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çelik ve Otobüs Satış Müdürü Demirel Turnagöl’de hazır bulundu.

Yemek sonrası bir konuşma yapan Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay, TTDER üyeleri ile toplu halde en son 2011 yılındaki iftar programında bir araya geldiklerini söyledi. Aradan geçen bir yıl içerisinde yaptıkları başarılı çalışmalardan bahseden Tamay, bu başarının altındaki nedenin birlik ve beraberlik ğunu vurguladı.

Toplu taşımacılık alanına sundukları otobüsün büyük beğeni topladığını dile getiren Fatih Tamay, “Geçtiğimiz yılın sonlarında 9,5 m toplu ulaşım otobüsümüz Citibus’u pazara sunduk. O günden buyana Türkiye’nin muhtelif yerlerinde, Avrupa’da ise 20 ülkede Rodshowa katıldı. Tüm ülkelerde büyük ilgi gördü. Perakende satışlara başladı. İlaveten Avrupa’nın muhtelif şehirlerinde bir takım ihaleler aldık. Toplu ulaşım özellikle Türkiye’nin yakın geleceğinde en fazla gelişecek alanlarından bir tanesidir. Dolayısıyla burada yer almaktan ve otobüsümüzün beğenilmesinden, satılmasından ve satış sonrası hizmetlerden gelen olumlu tepkilerden çok mutlu ğumuzu belirtmek istiyorum” .

İHRACATIN LİDERİ

Türkiye’nin küçük otobüs ihracatında son 6 yıldır üst üste lider klarının altını çizen Fatih Tamay, 2012 yılının ilk 6 aylık sonuçlarında ise yüzde 82 ile ipi tek başlarına göğüslemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. “Biz Türkiye’nin küçük otobüs ihracatının lokomotifi görevini yapıyoruz” diyen Tamay, bu başarının arkasında sektör mensupları ile tüm Türkiye’nin ğunu kaydetti. 65 kişilik Ar-Ge ekibi ile sektörün talep ve ihtiyaçlarını karşılayacak otobüsleri geliştirdiklerini vurgulayan Fatih Tamay, “Yılbaşından itibaren Euro5’i otobüslerimize koyan ilk firma k ve dolayısıyla hem çevreci hem de emniyetli ve aynı da Türkiye’yi yurtdışında temsil eden bir firma konumundayız. Kamyon ve kamyonet alanında da modellerimizi yeniledik” diye konuştu.

GELENEK DEVAM EDECEK

İlk iftar anısını da anlatan Fatih Tamay, şöyle devam etti: “Sizlerle bir arada olmaktan çok mutlu ğumuzu belirtmek istiyorum. Bu sektörde firma olarak iftar geleneğini ilk başlatan firmayız. 2001 yılında Turizm Taşımacılar Derneği’ne ilk iftar verdiğimizde 50 kişi kalım göstereceğini bildirmişti. İftara 10 dakika kala 150 kişi geldi. Biz Sümer Ağabey ile masa taşımıştık. Onu hiç unutmuyorum. Yaklaşık 12 yıldır bu geleneği sürdürmeye devam ediyoruz. Allah izin verdikçe de sürdüreceğiz.”

Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay’ın açılış konuşmasının ardından bir konuşmada sırasıyla İSTAB Başkanı, TOF Başkanı, TOFED Başkanı ve sektör duayeni Ali Osman Ulusoy yaptı.

TEK DEĞİL, BİRLİK OLALIM!

Gecede bir konuşma da TTDER Başkanı Sümer Yığcı yaptı. Konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine değinen Yığcı, tek tek hiçbir sorunun çözülemeyeceğini ifade etti.

Sümer Yığcı, “TOFED Başkanı Mehmet Erdoğan, TOF Başkanı Mustafa Yıldırım, İSTAB Başkanı Hakan Orduhan hepsi bir arada. Masada bazı fikirleri var. TOFED başkanı ile TOF başkanının aynı fikirde klarını ama bazı konularda aralarında ayrılık ğunu hissediyorum. Lütfen daha bir araya gelerek, daha sıkı fıkı olarak meseleleri teker teker değil, gurup halinde halletmemiz gerektiğini hissedelim. Ben kendi üyelerime her bir arada olmamız gerektiğini, yapacağımız bütün işlerde kol kola vermemizi söylüyorum ve yapmalarını da istiyorum. Bu akşam burada Man ve Mercedes yetkilileri de var. Sektör temsilcileri aynı masada!.. Demek ki bir araya gelip, yemek yeyip, güzel güzel konuşabiliyoruz. O fikirlerimizi de birleştirelim ve Ankara’ya tek tek değil, hepimiz birlikte gidelim” .

DOGRU YOLDAYIZ!..

Başkan Yığcı, konuşmasına şöyle devam etti: “TOFED Başkanım diyor ki D2 belgeleri çoğaldı. Turizm otobüsçüleri arkadaşlarım bununla biz iftihar edeceğiz. Demek ki biz bu işi iyi idare ediyoruz. Bunun kıymetini bilin. Onun içinde daima bir arada olmanız gerekir. Sayın Fatih Tamay, biz 17 sene önce 4-5 kişi ile kurulduk. Büyük mücadeleler verdi. 17 sene sonra 240 tane faal üyemiz var. Bu üyelerimizin hepsi etrafımızda ve hepsi ağzımızın içine bakıyor. Siz bize 12 seneden beri yemek veriyorsunuz. Siz yemek vermekten, biz yemek yemekten yorulduk ama Allah bize uzun ömür versin 40 sene daha bize yemek vermek zorundasın. Çünkü 40 sene daha bu topluluk bir arada olacak. Bize olan yakınlılığınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Sevgili turizm taşımacıları biz hep beraber olmalıyız. Daha iyi çalışmalıyız. Allah’a şükretmeliyiz. Piyasada öyle bir yerimiz var ki ben bunla iftihar ediyorum.”
Harun Karabulut - Ulaşım Gazetesi
www.ulasimgazetesi.com