Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:50   Güncelleme : 13-11-2014 17:50

1. köprü kapatılacak, tedbirinizi alın!

İstanbul Taşımacılar Birliği (İSTAB) Başkanı Hakan Orduhan, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ndeki bakım çalışmalarının tamamlanmasının ardından yakın bir zaman da Boğaz Köprüsü’nün de bakıma alınacağını ve çalışmalar esnasında servis araçlarının geçişine izin verilmeyeceğini açıkladı.

1. köprü kapatılacak, tedbirinizi alın!

İstanbul Taşımacılar Birliği (İSTAB) Başkanı Hakan Orduhan, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ndeki bakım çalışmalarının lanmasının ardından yakın bir da Boğaz Köprüsü’nün de bakıma alınacağını ve çalışmalar esnasında servis araçlarının geçişine izin verilmeyeceğini açıkladı. Orduhan, “Şimdiden bununla ilgili tedbirlerinizi alın” diyerek sektör mensuplarını uyardı.

İSTAB üyesi personel ve öğrenci taşıma firması sahip ve yöneticileri, Anadolu Isuzu tarafından verilen geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldi. Hilton da düzenlenen iftar yemeğinde Anadolu Isuzu’nun Novo serisi otobüsleri ile D-Max pick up’ları sergilendi. Araçları yakından inceleyen bazı sektör mensupları, Isuzu araçlarının sağlamlığı ve teknolojik gelişmelerinden kça memnun klarını ifade etti.

İSTAB Başkanı Hakan Orduhan ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğini yaptığı iftar yemeğine; CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, İTO Meclis Başkanı İbrahim Çağlar, 22. dönem Milletvekili ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ulaşım Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Dr. Fatih Saraçoğlu, TOBB Türkiye Karayolu Yolcu Taşımacılığı Meclis Başkanı Rüştü Terzi, TOFED Başkanı Mehmet Erdoğan, İBB Toplu Ulaşım Hizmetler Müdürlüğü’nden Kamuran Yıldırım, İBB Ruhsat Denetleme Şube Müdürü Burhan Kale, GETAB Başkanı Erol Akalın, Pendik Şoförler Odası Başkanı Vehbi Bayraktar ve İstanbul Servisçiler Odası Başkanı Hamza Öztürk ile İSTAB üyesi firma temsilcileri katıldı. Gecede Isuzu’dan ise Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay, ekibi ve bayii Çelik Dizel ile Yılmazlar Otomotiv yetkilileriyle birlikte hazır bulundu.

HAZIR OLUN

İSTAB Başkanı Hakan Orduhan, gecede yaptığı konuşmasında servis sektörünün zorlu bir yolculuktan geçtiğini hatırlattı. Orduhan, “Bu zorlu yolculuğun içerisinde çok yakın bir gelecekte 1. köprü ile ilgili ciddi bir sıkıntı yaşayacağız. Hazır olunuz!. 1. köprü servis trafiğine kapatılacak. Şimdiden bununla ilgili tedbirlerinizi, bununla ilgili politikalarınızı, bununla ilgili düşüncelerinizi hazırlayınız. Çalışmalarınızı yapınız. Öte yandan firmalarımızın logoları ile ilgili büyük bir sıkıntı yaşandı. Bu sıkıntı ile ilgili bir çalışma yapıldı İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu konuda bizi destekleyerek uygun bir karar aldı ancak İçişleri Bakanlığı’nın çıkartmış ğu yasa gereği servis araçlarının üzerindeki logoyu ruhsata işletmediğiniz müddetçe yapıştıramazsınız” .

KORSANIN TANIMI…

Korsan taşımacılıkla ilgili yapılacak her türlü mücadeleye destek vereceklerini açılayan Hakan Orduhan, ancak belge süresi 1-2 gün geçen araçlarında korsan olarak adlandırılmasına tepki gösterdi. Bununla ilgili yapılan çalışmanın son aşamaya geldiğini dile getiren Orduhan, şöyle konuştu:

“Bir yasa çıktı korsan taşımacılıkla ilgili. Son günlerin popüler konusu korsan taşımacılık. Korsan taşımacılığa hepimiz karşıyız. Bu alanda yapılacak her türlü çalışmayı, her türlü yasaklamaları, tedbirleri destekliyoruz. Ancak korsan taşımacılığın çizgilerinin de iyi çizilmesini ve kavramının ne ğunun iyi anlaşılmasını bekliyoruz. Her taşımacılık türü korsan taşımacılık kapsamı altında yer aldırtılamaz. Bu günlerde birçok servis aracının belgesinin sadece bir gün geçti diye korsan taşımacılık kapsamı adı altında 2 aylık bağlanması ve ciddi para cezalarına çarptırılması sektördeki tüm meslektaşlarımı ve bizleri derinden yaralıyor. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız son noktaya geldi ve bu sorunu da çözeceğiz”

HEPİMİZ BİR AİLEYİZ!!!

İftar yemeğinin 12 yıldır Anadolu Isuzu’nun geleneksel bir etkinliği ğunu hatırlatan Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay, sektör mensupları ile iş birliği yapmaktan duyduğu memnuiyeti dile getirdi.

Anadolu Isuzu olarak birlikte çalıştıklarının altını çizen Fatih Tamay, “Hepimiz bir aileyiz. Bizler sizlerin taşımada kullandığı araçları üretiyoruz, sizlerde bunu kullanıyorsunuz. Dolayısıyla hepimiz bir aileyiz çünkü hep birlikte çalışıyoruz. Bizler o aracı üretmek için sizlere ihtiyacımız var, sizlerin de yolcu taşımak için o araçlara ihtiyacınız var. Dolayısıyla da sizlerin istekleri doğrultusunda araçlar üretmeye gayret ediyoruz. Asıl ana amacımız sizlerin para kazanabileceği emniyet ve güvenlik içinde öğrencileri, yolcuları, çalışanları taşıyabileceği araçlar üretmek, aynı da da Türkiye çok önemli bir petrol tüketicisi ülke ve mümkün ğunca da yakıt sarfiyatı en düşük araçları geliştirmek. Biz Anadolu Isuzu olarak 26 ülkeye, Türkiye ile birlikte 27 ülkeye hizmet vermeye gayret ediyoruz. İhracatı neden öne çıkartıyoruz? Kullandığınız ürünlerin ne kadar iyi ğunu anlayabilmeniz için ve aynı da da bu ülkelerde ne kadar Pazar payımız ğunu bilmeniz için öne çıkartıyoruz” .

BABALARIN DUASI SİZİNLE

Gece bir konuşmada İTO Meclis Başkanı İbrahim Çağlar yaptı. İTO Meclis Başkanı Çağlar, gecede yaptığı konuşmasında özetle şunları söyledi:

“İstanbul Ticaret Odası olarak biz İSTAB’la çok yakın bir işbirliği içerisindeyiz. İTO Meclisi’nde 5 üyemiz İSTAB’ta yönetim de ve 2’si de İSTAB üyesi olarak görevlerine devam etmekteler. İftardan önce bir mesaj aldım bunu sizlerle paylaşmak istiyorum. ‘3 dua vardır ki bunlar şüphesiz kabul edilir. 1 mazlumun duası. 2 yolcunun duası. 3 babanın evladına duası…’ çok duygulandım ve sizlerle paylaşmak istedim. Sizler yolcuları taşıyorsunuz onların duasını alıyorsunuz. Evlatları taşıyorsunuz, onların babalarının da dualarını alıyorsunuz. Allah bu dualara cümlemizi layık etsin. Fatih Tamay’ın üretim ve ihracat konusunda anlattıklarından çok etkilendim ve ülkem adına gurur duydum. Kendilerini tebrik ediyorum, başarılarının devamını diyorum.”

Harun Karabulut – Ulaşım Gazetesi
www.ulasimgazetesi.com