Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:51   Güncelleme : 13-11-2014 17:51

Gelin sektör için bunu yapalım!

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Sekreteri Mevlüt İlgin, Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) ile sektör adına yapılacak her türlü çalışmada kapılarının sonuna kadar açık olduğunu bir kez daha vurguladı.

Gelin sektör için bunu yapalım!

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Sekreteri Mevlüt İlgin, Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) ile sektör adına yapılacak her türlü çalışmada kapılarının sonuna kadar açık ğunu bir kez daha vurguladı. İlgin, “Otobüsçüler platformunu kuralım ve sektör sorunlarının çözümü için çalışalım. Gelin sektör için bunu yapalım” .

TOFED Genel Sekreteri Mevlüt İlgin, yazılı bir açıklama yaparak, ortak çalışmalarda neler yapılması gerektiğini sıraladı. TOF ve TOFED ile ortak çalışmalarda birlikteliğin sağlanmasını sektörün de arzuladığını ifade eden İlgin, bunun içinde her iki tarafın birer adım atmasını, TOFED’in ise bu konuda üzerine ne düşüyorsa yapmaya hazır ğunu kaydetti.

Kurulacak platformda sektör duayenleri ve akademisyenlerinde yer alması gerektiğinin altını çizen Mevlüt İlgin, “Öncelikle sektör duayenlerinden Ali Osman Ulusoy, Sümer Yığcı, Saip Konukoğlu, Mehmet Özcan, Latif Karaali, Türker Başkurt, Selami Tırış ve Mustafa Dağıstanlı’dan oluşan 8 kişilik bir hakem heyeti oluşturulmalı. Bu isimler tüm sektörün kabul ettiği duayenlerimizdir. Daha sonra TOFED’den 3, TOF’dan 3 üye ile TOFED Genel Müdürü ve TOF Genel Müdürünün de yer aldığı platformda Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ve Dr. Kemal Karayormuk da akademisyen kimlikleriyle yer almalıdır. Eğer bir konuda platform anlaşamazsa, o duayenlerden oluşan hakem heyetinin aldığı karar uygulanır. Amacımız sektörün gelişmesi, sorunların çözüme kavuşarak bir adım daha ileriye gitmesidir. Bunun için gelin bu otobüsçüler platformunu kuralım ve çalışmalarımıza başlayalım” .

İlgilin, açıklamasında sektörün öncelikli sorunlarını ise şöyle sıraladı: “KDV’nin alt dilime çekilmesi. ÖTV iadesi. TOBB Meclisi’nin daha işlevsel hale getirilmesi. Manevi tazminatların zararının sigortalar kapsamına alınması. Terminal işletmelerinde belediyelerin işletme inisiyatifinin kaldırılması. Terminal yerlerinin belirlenmesinde sektör kurumları, belediye, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığından oluşturulacak bir komisyonun söz sahibi olmasıdır. Yaşanan sorunlar ortada. Sektörün hali de belli. Gelin tek vücut olarak çalışalım ve sektörü bu sıkıntıdan kurtaralım.”