Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:51   Güncelleme : 13-11-2014 17:51

UND Hatay Temsilciliği hizmete girdi

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Hatay Bölge Temsilciliği ve Eğitim Merkezi’ni açtı.

UND Hatay Temsilciliği hizmete girdi

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Hatay Bölge Temsilciliği ve Eğitim Merkezi’ni açtı. UND Başkanı Ruhi Engin Özmen, “Rahmetli Saffet Ulusoy’dan sonra derneğimize ait ilk gayrimenkul alımı bizim dönemimizde gerçekleşti. Sektörümüze hayırlı-uğurlu olsun” .

UND, Hatay’da faaliyet gösteren uluslararası nakliyecilere daha iyi hizmet sunabilmek için mülkiyeti kendisine ait bölge ofisini törenle hizmete soktu. Hatay Bölge Temsilciliği ve Eğitim Merkezi’nin açılışına Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ve İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ile il bürokratları, UND Başkanı Ruhi Engin Özmen, Başkan Yardımcısı Zahit Sağlık, Genel Sekreter Fevzi Çakmak, Mersin Temsilcisi Mustafa Açıkgöz, Hatay Temsilcisi Mustafa Yılmaz ve bölge nakliyecileri katıldı.

Nakliye sektöründeki her türlü zorluğa rağmen ayakta durmaya çalıştıklarını göstermek adına Hatay’da mülkiyeti kendilerine ait olan ofisi açıklarını ifade eden Başkan Ruhi Engin Özmen, İstanbul ofisinde ne tür faaliyetler gerçekleşiyorsa, aynısının buradaki ofiste yapılacağını açıkladı.

Özmen, “Derneğimize ait gayrimenkuller rahmetli Saffet Ulusoy’un başkanlığı döneminde alınmıştır. Ondan sonra hiçbir gayrimenkul alınmamıştır. Gayrimenkul alımı bizim yönetimimiz dönemine nasip olmuştur. Amacımız sektörümüze daha faydalı projelere imza atmaktır. Açtığımız bu hizmet binasıyla sektördeki tüm paydaşların bir araya gelip toplantılar yapabilecekleri ve fikirlerini tartışabilecekleri bir ortam sunduk. Hatay için çok büyük bir öneme sahip olan Suriye ile olan ticari faaliyetlerin bir an evvel eski canlılığına kavuşmasını arzuluyoruz” .

İKİNCİ BÜYÜK FİLOYA SAHİP

Açılış öncesi bir konuşmada Hatay Valisi Celalettin Lekesiz yaptı. UND yöneticilerinden Hatay’daki tarihi evlerin restorasyonu konusunda da bir adım atmasını isteyen Lekesiz, şöyle konuştu:

“Üretim sektörünün gelişmesiyle birlikte nakliye sektörünün de önemi arttı. Türkiye’de nakliyenin yüzde 80’ine yakını karayoluyla yapılıyor. Hatay, nakliye sektöründe İstanbul’dan sonra en büyük filoya sahip olan il konumunda. Suriye olayları nedeniyle bu sektörde bir yavaşlama , fakat hükümet tarafından alınan tedbirler ve alternatif yollar bu alanda tekrar gelişmelerin yaşanmasına neden . Ağustos ayının sonlarında İskenderun Limanı’ndan Mısır’ın Port Said Limanı’na ro ro seferleri başlattık. İskenderun Limanı’ndan ro ro seferlerinin başlamasıyla Eylül ayından itibaren kentin ihracat rakamları artmaya başladı. Hatta bu ayda, Türkiye’de ihracatını en fazla artıran 5. il Hatay . Ben katılarından dolayı UND yöneticilerine ilim adına teşekkür ediyorum.”

Yapılan konuşmalarından ardından Vali Celalettin Lekesiz ve UND Başkanı Ruhi Engin Özmen, kurdele kesip davetlilerle birlikte hizmet binasını gezdi. UND Başkanı Özmen, Vali Lekesiz’e desteklerinden dolayı plaket takdim etti.