Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:52   Güncelleme : 13-11-2014 17:52

UND Ortadoğu da güç birliği yaptı

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ile Arap Karayolu Taşımacıları Birliği (Arap UNION of Land Transport) güçlerini birleştirdi.

UND Ortadoğu da güç birliği yaptı

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ile Arap Karayolu Taşımacıları Birliği (Arap UNION of Land Transport) güçlerini birleştirdi. Kurulan ortak komisyonla karayolu taşımacılığında daha verimli çalışmalara imza atılması hedefleniyor.

UND’nin merkez binasında gerçekleştirilen toplantıya Arap Karayolu Taşımacıları Birliği adına Genel Sekreter Dr. Mahmoud H. Abdallat, üyeler Carlos El Hashim, Hassan Said, Ali Hemşiri, Cemal Jubeli, Jamil Ali Mujahed, Salameh Qatarneh, Ghassan Sa’ad, Hadi Vysal, Malik Haddad, Talal Al Whabi (IRU Project) katıldı. Toplantıda UND’den ise Başkan Ruhi Engin Özmen, Başkan Yardımcısı Edip Bakımcı, yönetim kurulu üyeleri Mustafa Yılmaz ve Metin Dağlı, İcra Kurulu Başkan Vekili Melike Tümen, İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Alper Özel, Uzman Alpdoğan Kahraman ve Uzman Yardımcısı Doğa Etili de hazır bulundu.

Arap Karayolu Taşımacıları Birliği’nin 1976 yılında Amman’da kurulduğunu dile getiren Genel Sekreter Dr. Mahmoud H. Abdallatt, şuanda 16 farklı Arap ülkesinden 70 üyesi ile faaliyet gösterdiklerini söyledi. Dr. Mahmoud H. Abdallatt, Arap Ligi Ulaştırma Bakanları Konseyi’nde gözlemci statüsünde bulunan ve aynı da Konsey’de alınan kararların uygulamaya geçirilmesini sağlayan bir birlik konumunda klarını da sözlerine ekledi.

Arap Karayolu Taşımacıları Birliği Genel Sekreteri Dr. Mahmoud H. Abdallatt, “UND Türkiye’de güçlü bir Dernek, bizim birliğimiz de Ortadoğu’da güçlü. Ticaretin gelişmesi ile birlikte iki ülke arasındaki taşımacılık da gelişecek, ilişkilerimiz güçlenecektir. Ürdün’de yaptığımız toplantıda aramızda bir komisyon kurulmasına karar vermiştik, komisyon üyelerimiz bugün burada. Biz şunu biliyoruz ki Türkiye ile Ürdün arasında deniz nakliyesi kara nakliyesinin önünde ama biz Sayın Başkan ile yapacağımız işbirliği ile bunun gelişmesine katkıda bulunacağız” .

Arap Karayolu Taşımacıları Birliği ile yapılan ilk toplantının ardından Ortadoğu’da yaşanan sorunların çözümü noktasında büyük mesafe kat ettiklerini dile getiren UND Başkanı Engin Özmen, ikinci toplantının ise İstanbul’da yapıldığını ve her iki dernekten de komisyon üyelerinin belirlendiğini açıkladı.

Özmen, “16 farklı Arap Ligi ülkesinde 70 üyesi ile faaliyet gösteren Birliğiniz ile ilk toplantıda iki ülke taşımacılarının operasyonlarının iyileştirilmesi için bazı konuları görüşmüştük. Bu konuların bazılarında özellikle Mısır konusunda çok ciddi ilerleme kaydettik. Bugünde diğer konular ve yeni projeler üzerinde duracak ve işbirliğimizi daha da ileriye götüreceğiz” .

Toplantıda, Mısır üzerinden taşıma yapan araçların limanlarda yaşadığı sorunlar, Mısır ile Karayolu Taşımacılığı Anlaşmasının imzalanması, Ürdün, Mısır ile KUKK toplantısı yapılması konuları da dile getirildi. Bölgede her iki ülke taşımacılarının faydalanacağı yeni Ro-Ro hattı konuları tartışıldı.