Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:52   Güncelleme : 03-09-2019 16:14

Benim başkanlığımı kim istemez!

UND eksi başkanı Çetin Nuhoğlu, 19 Ocak 2013 tarihinde yapılacak derneğin 37’inci olağan genel kurulunda başkanlık için aday olduğunu resmen açıkladı.

Benim başkanlığımı kim istemez!

 

UND eksi başkanı Çetin Nuhoğlu, 19 Ocak 2013 tarihinde yapılacak derneğin 37’inci olağan genel kurulunda başkanlık için aday ğunu resmen açıkladı. “Sektörü yeniden ayağa kaldırmak için aday m” diyen Nuhoğlu, tüm sektörün kendisini desteklediğini ancak UN Ro-Ro ve onunla iyi ilişkiler içinde olanların kendisini istemeyeceğini dile getirdi.

Nakliyeci dostları ile kucaklaşmak için yola çıkan Çetin Nuhoğlu, Bolu’nun ardından Kayseri’deki sektör mensupları ile bir araya geldi. “Bolu’nun ardından benim gerçekten kendi memleketim olarak gördüğüm Anadolu'nun zirvesinde, Kayseri’deyim” diyen Çetin Nuhoğlu, sektörü yeniden canlandırmak için bölge nakliyecileri ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Çetin Nuhoğlu’nun Kayseri çıkartmasının organizasyonunu ABC Nakliyat Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Bilen gerçekleştirdi. Bilen, yaptığı organizasyonla Kayserili nakliyecileri tek vücut olarak bir araya getirdi. Toplantıya   Kayserili nakliyecilerin yanı sıra Bolu bölgesindeki UND üyeleri de katıldı.

Çetin Nuhoğlu, nakliyecilere hitaben yaptığı konuşmada, yıllardır beraber klarını vurguladı. “2001- 2007 yıllarında 6 yıl bir ekip olarak Uluslararası Nakliye sektörüne hizmet ettik” diyen Nuhoğlu, kendi dönemlerinde en parlak dönemini yaşayan sektörün bugün önemli zorluklarla karşı karşıya geldiğini ve bunun da nedeninin şuan ki mevcut yönetim ğunu ifade etti. Özellikle son 2 yıldır dünya da yaşanan gelişmelere   
 yönetimsel hataların da eklenmesiyle sektörün bugün hak ettiği yerden çok uzaklara düşmüş durumda ğunun altını çizen Nuhoğlu, tekrar güçlenerek Türkiye’nin ihracatından daha fazla pay almak gerektiğini söyledi.

Nuhoğlu, “Serbest Ticaret adına bazı arkadaşlarımızın desteklediği yabancı firmalar sadece Türk nakliyesi için değil, aynı da Türk malının ihracatı içinde çok önemli bir tehlike haline gelmiştir. 2007 yılında Batı kapılarından çıkan yabancı araçların oranı % 22’ iken, bugün % 45’lere çıkmış durumdadır. Bu hızla devam ederse zaten kotalarla, vizelerle bin bir çeşit engelle mücadele eden Türk nakliyecisinin yabancılara karşı ayakta kalması mümkün olamayacaktır” .


DUR DEMEK İÇİN GÖREVE TALİBİZ!

Çetin Nuhoğlu, şöyle devam etti: “Son larda yaşanan ikinci önemli olay da, yaptığı haksız rekabet sebebiyle tazminat hakkımız doğan UN Ro-Ro ile yönetim kurulunun anlaşarak sektör menfaati ile bağdaşmayacak şekilde davanın geri çekilmiş olmasıdır. Geçen içinde bu anlaşma ile ilgili makul mantıklı ve sektör menfaatini savunan bir gerekçe de henüz açıklanabilmiş değildir. Burada çok net görünüyor ki, tüm sektör  
 bir şirketin insafına ve emrine bırakılmış ve 1.500 nakliyecinin hakkı gasp edilmiştir. Bu nakliyecinin uğradığı zararların tazmininin engellenmesidir. UND Deniz’in 9 milyon Euro’luk zararının, 3 katı geri alma hakkının engellenmesidir. Bu, onur ve gururla kendini başarısız hisseden eski yönetimin hakkının teslimidir.”

UMUDUN ADI UND

Sektörün içinde bulunduğu durumdan çıkış yolunun köklü geçmişe sahip UND ğunu ve bunun içinde dernekte sektör adına ehil kişilerin hizmet etmesi gerektiğini vurgulayan Nuhoğlu, “Sektörün içinde bulunduğu zor dönem bugün için acil müdahaleyi gerekli kılmış ve sektörün geleceğini düşünen kesimleri harekete geçirmiştir. Kayseri'ye ayak bastıktan beri gördüğümüz ilgi de sevgi de bunun bir göstergesidir. Sektör bugün, önünü görmesine yardımcı olacak bir umut ışığına ihtiyaç duyuyor. Bu umudun adı UND'dir. Dernek üyelerinin sahip çıkması ile ayağa kalkacak ve herkes için yeniden umut olacaktır. Bunun için güçlü bir tarihi, önemli tecrübesi ve enerjisi vardır. Başlatmış ğumuz bu hareket ile Türkiye'nin en önemli meslek örgütlerinden olan UND bir an önce güçlü yapısına geri dönecektir” diye konuştu.

UND’nin en büyük sermayesinin üyelerinin gücü ğunu hatırlatan Nuhoğlu; Bölge Çalışma Gruplarını, Ülke Çalışma Gruplarını, Güçlü bir Yönetim Kurulunu, Geleceğin ve tarafsızlığın teminatı İcra Kurulunu, Sektörün aklı ve vicdanını temsil eden İstişare Kurulunu tekrar hayata geçireceklerini açıkladı.

AKÇELİ İŞLER…

Kendi dönemlerinde şeffaf bir dernek yapısı oluşturduklarını dile getiren Nuhoğlu, bugün ise yönetimin, üyelerini 3’üncü şahıs olarak gördüğünü ifade etti. 2 yıl öncesine kadar yapılan toplantılarda dernek kasasından bir kuruş bile çıkmaz iken bugün dernek yönetiminin tüm harcamalarını dernek kasasından yaptığını, hatta daha da ileri giderek para çekme yetkisinin 2 kişiye verildiğinin altını çizen Nuhoğlu, bu durumu üzülerek seyrettiğini vurguladı. Nuhoğlu; “Derneğimizde, Şeffaf ve hesap verebilir bir yapı kurulması, sektörde güvenin merkezi olması, kamuda muhatap alınması için ve akçeli işlerde duyarlı davranabilmesi ve hepsinden önemlisi sektörde hem hakem hem oyuncu olmamak için eskiden ğu gibi İcra Kurulu modeline geri dönülecektir. Bugün Kayseri ile devam eden ziyaretlerim diğer bölgelerle devam edecektir. Eskisi gibi sizlerden önce Bölge Çalışma Gruplarınızı seçmenizi, onların da toplanarak kendilerini en iyi şekilde temsil edeceğine inandıkları Yönetim Kurulu Üyelerini, Genel Kurul'a aday göstermelerini, sektöre ve geleceğimize sahip çıkma adına rica ediyorum” .

KİM İSTER, KİM İSTEMEZ?

Çetin Nuhoğlu, nakliyecilere hitaben “Benim başkanlığımı kim ister, kim istemez ve desteklemez” diye sorması üzerine nakliyeciler ayakta alkışlayarak “Biz istiyoruz. İstemeyenler ise Amerikalılar ve onun yandaşlarıdır” cevabını verdi. Bunun üzerine Nuhoğlu şöyle konuştu:

“Benim başkanlığımı bu işi çoluk çocuğunun istikbali olarak gören, tüm üyeler destekler. 35 yıldır hizmet sunduğum bu sektör beni 6 yıl UND başkanlığına, 4 yıl UND istişare kurulu başkanlığına, 10 yıldır da TOBB Ulaştırma Taşımacılık Sektör Meclis Başkanlığı görevine seçti. Bütün bu görevleri de alnım ak, başım dik ladım. Beni istemeyenler ise ğiniz gibi göreve gelir gelmez sektörün hakları için dava açacağımız UN Ro-Ro ve onunla iyi ilişkiler içinde olanlar istemez. İhracatımızın en önemli gücü ve Yüz binlerce kişinin geçim kaynağı olan bu sektörün kaderi küçük bir grubun keyfine bırakılamaz! Anadolu'ya yayılmış bu sektörün gerçek sahipleri bu gidişe Genel Kurul’da dur diyecektir. Yeni dönemde genel kurulda seçilecek ekiple beraber başkan olarak bu sektörü hak ettiği yere getirmek için aday ğumu açıklıyorum. Bu yola çıktık, Kayseri için, sektörümüz için, ülkemiz için hayırlı olsun!...