Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:52   Güncelleme : 13-11-2014 17:52

Başkan seçilirsem ilk işim Un Ro-Roya dava açmak!

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) için başkan adaylığını açıklayan Çetin Nuhoğlu, derneğin yönetim kurulu başkanlığına seçilmesi durumunda ilk icraatının; haksız rekabet sonucu batırılan UND Deniz’in hakkını savunmak olduğunu ve bunun için de Un Ro-Ro’ya dava açacağını açıkladı.

Başkan seçilirsem ilk işim Un Ro-Roya dava açmak!

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) için başkan adaylığını açıklayan Çetin Nuhoğlu, derneğin yönetim kurulu başkanlığına seçilmesi durumunda ilk icraatının; haksız rekabet sonucu batırılan UND Deniz’in hakkını savunmak ğunu ve bunun için de Un Ro-Ro’ya dava açacağını açıkladı.

Çetin Nuhoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti.


Utanmadan diyor ki 4 milyon Euro para aldık. 4 milyon Euro’yu getiren davayı açsın. 70 milyon Lira alacaklarmış alsınlar. Senin görevin ne orda. Açılan davayı geri mi almak, yoksa sektörün hakkını mı korumak. Ben hayatımda hiç bu kadar büyük oyun oynanabileceğini düşünememiştim. Ki o arkadaşlarda benim arkadaşım. Onlarda benim 91-92 yıllarında destek ğum arkadaşlarım. Gençler daha. Gençlere hep yardım ettim. Destek verdim. Hala bana ağabey derler. Ama ağabey deyip arkadan hançerlemek var mı? Hadi beni hançerledin sektörü hançerlemek var mı? Sektörü uyutmaya kalkmak var mı? Sektörü bir şirkete teslim etmek var mı? Öyle bir rakam, öyle bir anlaşma imzalıyorsun ki hiçbir o şirket hakkında konuşamayacaksın. Rekabet Kurumu’na gittik savunma veriyoruz Un Ro-Ro’nun avukatı ne diyor biliyor musunuz? “Bizim en önemli delilimiz budur” diyor. UND Yönetim Kurulu Başkanı ki; “Un Ro-Ro tekel değildir.” Siz bizi pazarla suçluyorsunuz ve pazara gireni batırdığımızı söylüyorsunuz ama UND’nin Başkanı diyor ki ne var bunda efendim isteyen karadan isteyen denizden gider. Karadaki fiyatı beğenmezse denizden gider, denizdeki fiyatı beğenmezse karadan gider.” Şaşkın vaziyetteyim!..

Başkan seçilirsem ilk işim dava açmaktır. Ne cezası korkutabilir ne de bana hiçbir şey söyleyebilirler. 2001 yılında UND Ro-Ro’ya o ilk davayı açan benim. Ki o Un Ro-Ro’nun yüzde 10 hissesi benim ğu halde dava açtım. Çünkü haksız rekabet yaptığına inanıyordum. UND’nin ismini kullanamazsın diye dava açtım. Onun için sildiler sonundaki (D) harfini. İsmi UND Ro-Ro’ydu. Buraya para ödemeden UND’nin ismini kullanamazsın. Kamuya gidip de ben UND’nin, derneğin Ro-Ro şirketiyim diyemezsin diye dava açtım. 17 Aralık 2007 yılında yapılan son genel kurulda da çıkıp, bu sektörü satmayın m. Bu sektörün yüzde 2,5 hissesini sıfıra indirmeyin m. Dava açacağım m. Bunu Amerikalılara yapmayın m. Onlar yapsınlar bunu m ama işbirlikçileri gidip, işgal orduları nasıl işbirlikçileri ile sistemi kontrol edersen aynen öyle yaptılar. Ve ona da dava açtım. Bu yönetim o davayı da geri çekti. Onun için benim davadan hiç korkum yok. Hiçbir cezadan da korkum yok.