Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:53   Güncelleme : 13-11-2014 17:53

Kovboylara Osmanlı Tokadı

Çetin Nuhoğlu, Gaziantep’den Ruhi Engin Özmen’e sert sözlerle yüklendi.

Kovboylara Osmanlı Tokadı

Çetin Nuhoğlu, Gaziantep’den Ruhi Engin Özmen’e sert sözlerle yüklendi. Nuhoğlu, “Bu kadar alçaklık beklemiyordum. UND’nin tek misyonu Un Ro-Ro’ya hizmet etmek mi? UND ile UN Ro-Ro orasındaki anlaşmayı 21 Ocak’ta alacağım, yırtacağım ve aynı gün tazminat davasını açacağım. O gün kovboylara Osmanlı tokadını vuracağım” .

Anadolu turunu Bolu’dan başlatan ve Kayseri’de başkanlık adaylığını açıklayan Çetin Nuhoğlu, nakliyeciler ile bir sonraki buluşmasını Gaziantep’te yaptı. Gaziantep Havaalanı’nda davul ve zurna eşliğinde halk oyunları ile karşılanan Nuhoğlu, burada da kendisi için 3 adet kurbanlık koyunun başını okşadıktan sonra kestirmedi ve ihtiyaç sahiplerine bağışlanmasını istedi.

Nuhoğlu’nun Gaziantep buluşmasına 300’e yakın sektör temsilcisi katıldı. Etkinliği Bolu ve Kayseri’den gelen UND üyeleri ile firma sahipleri de takip etti. Gaziantep’te 200 C2 belgeli bulunduğu ve bunun ise sadece 50’sinin UND’ye üye ğu öğrenildi.

Diğer bölgelerde ğu gibi Gaziantep’te de istifalar yaşandı. Melik Taner ile İsmail Çirkin UND Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ederken, Gaziantep Bölge Çalışma Grubu’nda bulunan Selami Demir, Cevdet Demir, Esat Aba, Yusuf Eruh, Ahmet Şahane, Lütfü Erdal, Mehmet Taşdemir, Zeki Özkan istifalarını açıkladı.

Bolu ve Kayseri’den sonra Gaziantep’teki nakliyecilerde de umut ışığını gördüğünü dile getiren Çetin Nuhoğlu, bu tablo karşısında çok duygulandığını ve bu dostlukları hiçbir unutmayacağını söyledi.

8 MİLYON EURO BATTI

UND Deniz’in Rekabet Kurumu kararına göre tekel olan bir firmanın fiyat düşürmesi sonucu battığını ve Engin Özmen’i, küçük menfaatler ve hatır şikeleri yüzünden sektörü bir tekel şirketine sattığını ifade eden Nuhoğlu, şunları söyledi:

“Un Ro-Ro’nun avukatı siz bana bu sektörü bilmiyorsunuz . Bu sektörü bilen UND’dir ve UND başkanı diyor ki; “Un Ro-Ro tekel değildir…” Rekabet Kurumu’nun da açıkladığı gibi UND Deniz, tekel olan bir firmanın fiyat kırması sonucunda iflas etti. 8 milyon 750 bin Euro parası battı. Özmen; bu sektörün geleceğini bilmeden, anlamadan ya da küçük menfaatler, hatır şikeleri yüzünden bir tekel şirketine sattı.”

RAKAMLARI ÇARPITIYOR

Çetin Nuhoğlu, yabancı taşımacıların payının arttığını ancak Özmen’in bu konuda rakamları çarpıttığını dile getirdi. Nuhoğlu, “O kadar çocuksu ki, bugün bir açıklaması var. Başkan evet diyor yabancıların payı çok arttı. Yüzde 13’den yüzde 15’e çıktı. Bir milyon 400 bin taşımamız varmış da bu taşımanın sadece 273 bini yabancılara aitmiş. Bu taşımaların 800 bini Habur’da zaten. Geçen gün açıklamamda Batıya yapılan taşımalara baksanıza m. 2007 yılında batıya olan 400 bin taşımanın 325 bini Türk taşımacılar yapıyordu. 2012 yılında ise taşımalarımız 500 bine çıktı. Türk nakliyecisi 300 bini yaparken yabancıların payı 200 bin . Yabancılar 75 binden 200 bine çıktı. Oran yüzde 22 idi. Yüzde 45 çıktı” .

HADDİNİ BİLDİRECEĞİM

Çetin Nuhoğlu, Özmen’in Saffet Ulusoy’a saygısızlık yaparak sektörün geçmişini silmeye çalıştığını da söyledi. “Bu sektör kimin namuslu kimin namussuz ğunu biliyor” diyen Nuhoğlu, şöyle konuştu: “Hatay’da Mersin’de ne diyecek merak ediyorum. Hatay’da daha önce söyledi ben sektörü tedarikçilerden kurtardım. Ulusoy gelip al sana 3 Volvo, sana 5 tane Volvo yazdım… Yarın yine bunları söyleyebilecek mi? En başarılı başkan benim diyor. Yine bunu söyleyecek mi? Sektörümüzü Avrupa’ya tanıtan, sektörün önünü açan 21 yıllık başkanımıza Saffet Ulusoy’dur. Beni yoksay. Ben haddini bildiririm. Hatay’da çıkıp ne diyeceksin merak ediyorum. 38 yıldır yaşayan bu dev abideyi cami duvarını bırakılmış bebek mi sandın. Bunun sahibi Bolu, Kayseri, Antep, İstanbul, bütün Türkiye’dir. UND’nin geçmişini bilir misin? Bana mesaj gönderdi sen neymişsin be abi diye. Al ekibini getir basının karşısına çıkalım sen neymişsin be abiyi göstereyim. Niye gelmiyorsun. Niye arkada alavere dalavere yapıyorsun? UND ile Un Ro-Ro orasındaki anlaşmayı 21 Ocak’ta alacağım, yırtacağım ve aynı gün tazminat davasını açacağım. Bu benim andımdır. Türkiye’yi müstemleke zanneden o kovboylara, bu sektörün gücünü o Osmanlı tokadını vurarak göstereceğim.”

ETRAFINDA KİMSE KALMAYACAK

Mevcut başkanın giderek yalnızlaştığını dile getiren Nuhoğlu, “Bu hafta sonundan sonra etrafında kimse kalmayacak. Bölgelerden aday bile çıkartamayacak. İstanbul’dan bile aday çıkartamayacak. Çünkü foyası meydana çıktı. Şu anda ayrılamayışının bir tek nedeni var. O da Un Ro-Ro baskı yapıyor. Otel paralarını da verelim. Başka şey de verelim. Çetin bey gelirse ne yapacağı belli olmaz diye mücadele veriyor. Ben aday olarak onu çıkartmayacağım. Önümüzdeki hafta eğer bu konuda adım atmazsa en geç 5 Ocak’ta savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. İki yıldır uyumuyorum. O anlaşmayı nasıl imzaladılar sektörden nasıl gizlediler onun hesabını soracağım” .

ŞU DOSTLUĞU PARAYLA SATIN ALAMAZSINIZ…

35 yıllık geçmişiyle Tırsan’ın Avrupa’da önemli bir oyuncu ğunu dile getiren Nuhoğlu, “Benim ismim Çetin Nuhoğlu. Kişi olarak önemli değilim. Avrupa’nın ikinci büyük firmasıyım. Türkiye’nin 150’inci büyük firmasıyım. 1 milyar dolardan fazla cirom var. 10 milyar dolardan fazla cirom olsa gözümde değil. Daha geçen ay 7 bininci treyler üretim bandından indi. Daha geçen hafta Rusya’da fabrikamı açtım. 35 yıldır bu kadar önemli şirket haline gelmiş olan, ne yaparsam yapayım bu tür olayları yaşadığımdan gözüm hiçbir şeyi görmüyor. Gaziantep’te Tırsan’ın Pazar payı yüzde 74. İstanbul’da yüzde 63. 1 milyar dolar ciromun önemi yok. Şu dostluğu parayla alamazsınız, şu ortamı parayla sağlayamazsınız. Bu güvenle, ilişkiyle, sizlerle olur” diye konuştu.

Şimdi mevcut başkana soruyorum:

- Son 2 yılda bir kez bile KUK toplantılarına katıldın mı?
- Bulgaristan’a bir kez gidip de KUK istedin mi?
- UND neden Slovenya, Ukrayna, Romanya gibi ülkelerin KUK toplantılarında yoktu?
- Daha önce, uçak biletlerini dahi ödemezken, şimdi ne da otel paralarını dahi UND’ye ödetiyorsun? Çetin Nuhoğlu aday diye mi? Bu içten pazarlık değil mi?
- Un Ro-Ro, yakıt zammı dışında zam yapmayacağını açıklamıştı. Neden 1.400 Euro’dan 2.500 – 2800 Euro’lara çıkan zamlar yaptı? Bunun sebebi neden U.N Ro-Ro’ya sorulmuyor?
- Un Ro-Ro tekel midir değil midir? Eğer bunun cevabını bilmiyorsan sektörden özür dileyecek misin? Rekabet Kurumu, Un Ro-Ro için “tekel” deyip de ceza vermedi mi?
- Un Ro-Ro fiyat bazlı politikalarla sektöre girişi önlüyor mu önlemiyor mu? Önlüyorsa, dolayısıyla bundan zarar görenlerin tazminat davası açma hakkı var mı yok mu? Hakları varsa neden önlüyorsun?
- UND Deniz, Un Ro-Ro’nun fiyat bazlı politikaları yüzünden battı mı batmadı mı? Rekabet Kurumu “battı” diyor. Yine Rekabetin Korunması Yasası gereği, 8 milyon 750 bin Euro zarara uğratılan UND Deniz’in zararının 3 katını tazmin etme hakkı var mı yok mu? Varsa ve bu yönde bir dava açılıyorsa neden geri çektiriyorsun?
- Neden davanın geri çekilmesi için UND Yönetim Kurulu Üyelerine ‘istifa ederim’ şantajı yapıyorsun?
- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na 6 -7 Aralık 2012’de, gündem maddesi oluşturmadan neden gittin? Gidiş amacın neydi?
- Bakanlıkta neler istedin? Yaklaşan seçimleri kazanmak için Bakanlıktan hiç değilse sektörün birkaç sorununu çözmesini istedin mi istemedin mi? Bakanlık görevlileri de sana “küçük ve orta boy Türk nakliyecisinin sorunları ortada yoksa bizden de bir şey beklemeyin" mi demedi mi? Bakanlık, sektörün verilerinin artık iletilmediğini, UND etki analizlerinin neden olmadığını sordu mu sormadı mı?
- En son Gaziantep’e ne geldin?
- Sektörün şu an en önemli sorunları olan şoför davaları, artan yakıt maliyetleri, fiyat bazlı rekabetten karların olmaması, yabancıların aldı payın artışı hakkında TOBB’a bir başvurun mu?
- UND neden sektörün ümidi olmaktan çıktı?
- En başarılı başkan ğunu söylüyorsun. O ki UND Ro-Ro kurulurken sen neredeydin?
- Son 2 yıldır UND İstişare Kurulu, Çalışma Grupları, Stratejik Plan gibi derneğin organlarını neden toplamadın?
- Birlikte basın toplantısı yapalım davetimi neden kabul edemedin?
- Un Ro-Ro ile yapılan gizli anlaşma neden 2 yıl sonra üçüncü şahıslara açıklanacak?
- Bu üçüncü şahıslar aynı da UND Yönetim Kurulu Üyeleri değil mi?
Un Ro-RO benim açıklamalarımdan sonra suçunu anlayıp, avukatları aracılığı ile UND üyelerine söz konusu anlaşmayı imzalamaları için gönderdi mi, göndermedi mi?