Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:53   Güncelleme : 13-11-2014 17:53

Genç Liderler Dünya Liginde

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni (Global Compact) 2010 yılında imzalayan ve dünyanın en büyük gönüllü kurumsal vatandaşlık girişimine destek sağlamayı görev edinen JCI Türkiye Küresel İlkeler Sözleşmesi Yürütme Kurulu Üyesi oldu.

Genç Liderler Dünya Liginde

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni (Global Compact) 2010 yılında imzalayan ve dünyanın en büyük gönüllü kurumsal vatandaşlık girişimine destek sağlamayı görev edinen JCI Türkiye Küresel İlkeler Sözleşmesi Yürütme Kurulu Üyesi .

Her alanda daha iyi liderler yetiştirerek toplumda pozitif değişim yaratmaya gönül veren JCI (Junior Chamber International – Genç Liderler ve Girişimciler Derneği) Küresel İlkeler Sözleşmesi (Global Compact) çalışmalarında da aktif rol oynuyor. Küresel İlkeler Sözleşmesi Yürütme Kurulu Üyesi seçilen JCI, Birleşmiş Milletler’in çalışmalarına destek vermeye devam edecek.

Birleşmiş Milletler tarafından temelleri 2000 yılında atılan Küresel İlkeler Sözleşmesi tüm dünyada iş çevrelerinde uyulması hedeflenen 10 temel maddeden oluşuyor. İnsan haklarını korumayı, işçi standartlarını yükseltmeyi, çevreye duyarlılığı artırmayı ve yolsuzlukla mücadeleyi içeren sözleşmeye imza atan şirketler bu temel prensiplere uyacaklarını taahhüt ediyorlar. Sözleşmeyi imzalayan şirket sayısını artırmak ve iş çevrelerinde bu bilinci yaygınlaştırmak üzere çalışmalarına devam eden JCI artık bu çalışmalarını Yürütme Kurulu Üyesi olarak sürdürecek.

Yeni görevlendirme hakkında bilgi veren JCI Türkiye 2012 Başkanı Volkan Öztürk; “JCI Türkiye olarak Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni 2010 yılında imzalamıştık. Üyelerimiz girişimcilerden ve genç yöneticilerden oluşuyor. Hepsi çalıştıkları şirketlerde ve iş çevrelerinde bilinç yaratarak gönüllü ordusu halinde Küresel İlkeler Sözleşmesi çalışmalarına destek verdiler. 2013 itibari ile Birleşmiş Milletler, Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin yaygınlaşması çalışmalarını iş dünyası örgütleri aracılığı ile yürütmeyi hedefliyor. Özel sektöre ait bir inisiyatif olan Küresel İlkeler Sözleşmesi çalışmaları büyük ölçüde bu yürütme kurulu tarafından yönlendirilecek. Yürütme kurulunun sekretaryasını TÜSİAD ve TİSK yürütüyor olacaklar. Biz de JCI Türkiye olarak çevreye ve insan haklarına daha duyarlı bir iş dünyası için tüm gücümüzle destek vermeye devam edeceğiz” .

Türkiye Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne en çok destek veren ülkeler arasında yer alıyor. Sözleşmeyi şimdiye kadar toplam 240 şirket imzaladı. 2012 yılında imzalayan firma sayısı 66 . JCI Türkiye’nin çalışmaları ve desteği ile sözleşmeye imza atan firma sayısı 26.