Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:53   Güncelleme : 13-11-2014 17:53

TOF ve TOFED, TOSEV’de bir araya geldi

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) tarafından Türkiye Otobüsçüler Sosyal Dayanışma ve Eğitim Vakfı (TOSEV) kuruldu.

TOF ve TOFED, TOSEV’de bir araya geldi

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) tarafından Türkiye Otobüsçüler Sosyal Dayanışma ve Eğitim Vakfı (TOSEV) kuruldu. TOSEV’e Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) da destek verdi.

Vakfın kuruluşu, TOFED Başkanı ve Vakıf Mütevelli Heyeti Üyesi Mehmet Erdoğan tarafından kurucu üyelerin ve sektör temsilcilerinin katılımı ile İstanbul Dedeman Oteli’nde düzenlenen bir basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu. Toplantıya; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürü Hamza Demirdelen ile TOF ve TOFED yöneticileri katıldı.

TOSEV’in kurucu başkanlığı görevini, Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve TOFED Kurucu Başkanı da olan Galip Öztürk’ün üstlendiği bildirildi. TOSEV’in kurucuları arasında, Latif Karaali (Has Otomotiv), Selami Tırış (İstanbul Seyahat), Mehmet Erdoğan (TOFED Başkanı), Mehmet Selim Kara (Has Turizm Onursal Başkanı), Ali Osman Ulusoy (Hassoy Otomotiv), Mehmet Saip Konukoğlu (Seç Turizm), Sabri Karataş (Fındıkkale Seyahat) Ethem Ateş (AŞTİ Yazıhane Sahibi), Rüştü Terzi (TOBB Karayolu Meclis Başkanı), Erdem Yücel, TOFED yöneticileri Mevlüt İlgin, Ali Çıkkan, Metin Tırış, Mustafa Dağıstanlı yer alıyor.

Vakfın faaliyetlerine başlamasıyla birlikte Mütevelli Heyeti’nin genişletileceği ve Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, Başkan Yardımcıları Tahsin Yücefer, İbrahim Arttırdı, Ulusoy Uluslararası Yatırımlar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alican Ulusoy, Pamukkale Seyahat Yönetim Kurulu Başkanı Mazlum Bababalım, Mahmut Arıkboğa, Abdülkadir Soybay gibi otobüs işletmeciliğinin tanınmış isimlerinin de heyette yer alacağı bildirildi.

Vakfın, karayolu yolcu taşımacılığı sektörü içinde değişik pozisyonlarda görev almış veya almakta olan meslektaşlarının sorunlarına çözüm üretmek üzere kurulduğu açıklandı. Vakfın amaçları arasında sektör mensupları arasında ekonomik sıkıntı içinde düşmüş olanlara maddi ve manevi yardımlar yapılması, eğitim görmekte olan çocuklarına burs başta olmak üzere çeşitli eğitim yardımlarında bulunması yer alıyor. Ayrıca sektörün ihtiyaç duyduğu yetişmiş insan gücü talebini karşılamak üzere çeşitli mesleki eğitim organizasyonlarının düzenlenmesi, ayrıca Karayolu Yolcu Taşımacılığı Meslek Lisesi’nin kurularak Milli Eğitime kazandırılması da vakfın amaçları arasında.

Düzenlenen toplantıda TOFED Başkanı Mehmet Erdoğan ve TOF Başkanı Mustafa Yıldırım birer konuşma yaparak, bu vakfın önemine değindiler. Her iki başkanda sektör adına yapılacak hertürlü güzel gelişmede yer alacaklarının ifade etti.

HAYIR, YARDIM, DAYANIŞMA

Vakfın Kurucu Başkanı Galip Öztürk’te yazılı bir mesaj göndererek vakfın sektöre hayırlı olmasını diledi. Öztürk, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Sektör mensuplarımıza zorda klarında yardım etmek, çocuklarının eğitimine katkıda bulunmak, sektörümüzün ihtiyaç duyduğu ara kademe çalışanların yetiştirileceği bir meslek lisesini hayata geçirmek, yani sektörün eğitimine topyekûn katkı sağlamak, Otobüs Tarihi Müzesi’ni geçmişten bugüne bir köprü olacak şekilde ülkemize ve sektörümüze kazandırmak, vakfımızın temel kuruluş amaçlarını oluşturuyor. Elbette bir vakfın kurulması önemlidir ama bundan da önemlisi vakfın amaçlarına uygun olarak hızla hareket edebilmesidir. Ben, vakfımızın kurucularının ve seçilecek mütevelli heyetinin bu başarıyı göstereceğine yürekten inanıyorum. Bizim sektörümüz için adeta kültürel bir gelenek haline gelen hayır, yardım ve dayanışma söz konusu ğunda tüm farklılıklara rağmen hep birlikte bu çabanın içerisinde olma refleksinin vakfımızın oluşum sürecinde de devam etmesi sevindiricidir. Bugün bu toplantıda, sizlerle birlikte olamamanın hüznünü yaşarken, sektörün bütün temsilcilerinin bu hayırlı oluşumunun içinde yer aldığını görmenin de mutluluğu içerisindeyim. Türkiye Otobüsçüler Sosyal Dayanışma ve Eğitim Vakfı ülkemize ve sektörümüze hayırlı uğurlu olsun. Hepinizi en derin sevgi ve saygılarımla kucaklıyorum.”