Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:54   Güncelleme : 13-11-2014 17:54

Yüksel, güven tazeledi

Türkiye Özel Halk Otobüsleri Birliği’nin (TÖHOB) 3.

Yüksel, güven tazeledi

Türkiye Özel Halk Otobüsleri Birliği’nin (TÖHOB) 3. olağan genel kurulu yapıldı. 2013-2015 dönemi için yönetim kurulu başkanlığına İsmail Yüksel ve Metin Mısır’ın yarıştığı genel kurulda, İsmail Yüksel 61 oyla güven tazeledi.

24 Şubat 2013 tarihinde İstanbul Pendik Green Park Otel de yapılan genel kurula İstanbul Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu ve Rize Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa ile TÖHOB üyeleri katılım gösterdi.

Yıldırım Yılmaz’ın divan başkanlığını yaptığı genel kurulda Metin Mısır ve İsmail Yüksel, delegelere birlik ve beraberlik mesajı verdi. 2010, 2011, 2012 yılı faaliyet raporu, denetim kurulu raporu, ayrıntılı bilanço ve ayrıntılı gelir tablosu hesapları ayrı ayrı okunarak oylamaya sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi. Derneğin 2013 yılı üye aidatları ve bağışlarından gelecek gelirleri ise 430 bin TL olarak açıklandı ve oy birliği kabul edildi.

Türkiye genelinde 47 oda, dernek, kooperatif ve şirketten 116 delegenin bulunduğu TÖHOB da 99 kişi oy kullandı. Metin Mısırlı 38 oy alırken, İsmail Yüksel 61 oyla 3’üncü dönemde de başkanlığa getirildi.

BÜYÜYELİM, İLERLEYELİM…

İsmail Yüksel, genel kurula hitaben yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “2000 yılında başladığımızda 3 oda başkanı arkadaşımız vardı. 4 sene bu oluşumun yapılması için uğraştık. Gerçekten çok iyi bir iş yapmışız ve bundan dolayı da gururluyum. TÖHOB’un kuruluşundan bugüne hiçbir sizleri sahipsiz bırakmadık. Biz mücadelemizi veriyoruz. 2918 sayılı yasa, ÖTV, KDV, 65 yaş ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. 65 yaş genelgesi yayınlamadı, sadece Başbakanımız çıktı ve 65 yaş üstü vatandaşlara toplu taşıma bedava olsun . Bunun da alt yapısı hazır değil. Belki de bize diyecek ki çalışmalarınıza devam edin sübvanse edeceğim. Belki KDV’yi bir alt limite çekecek veya hiç sıfırlatacak. Bunun çalışmalarını biz yapıyoruz, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Benim sizden istediğim; bu birlik ve beraberlik bozulmasın, daha fazla büyüyelim, daha fazla ilerleyelim. Herkes kendi bölgesinde, ilçesinde TÖHOB’u anlatsın ve salonlara sığmayalım. Daha büyük mekânlarda biz genel kurullarımızı, toplantılarımızı yapalım. Bu vesile ile hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum”

Tüm Özel Halk Otobüsçüleri Birliği Derneği’nin yeni dönem yönetim kurulu asil ve yedek ile denetim kurulu asil ve yedek üyeleri şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu Asil

Yönetim Kurulu Yedek

İsmail Yüksel – İstanbul
Onur Orhon – İstanbul
Mustafa Uslu – Adana
Ali Arslan – Kayseri
Halil Kadife – Antakya
Lokman Akhan – İstanbul
İhsan Melekoğlu – İstanbul
Okan Yalçın – Aydın
Fesih Kaya – Diyarbakır Erdal Terkeşli – Kayseri
Oktay Kırlangıç – Kırıkkale
Yakup Çelik – Osmaniye
Nahit Atan – Aydın
Ömer Keleş – Eskişehir
İbrahim Çekiç – Balıkesir
Faruk Deniz – Kdz. Ereğli
Fikret Kaplan – Sarnıç
Nadir Dağhan – Sungurlu

Denetim Kurulu Asil

Denetim Kurulu Yedek

Mustafa Acar – Burdur
Kadir Paylan – Balıkesir
Murat Akyüz – Kdz. Ereğli Recep Demirbaş – Diyarbakır
Mehmet Yavuz – Isparta
Recep Üst – Rize