Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:54   Güncelleme : 13-11-2014 17:54

Hani kovboylara Osmanlı tokadı atıyordun

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) eski yönetim kurulu üyesi ve Cem Ay Uluslararası Nakliyat şirket yetkilisi Mustafa Yılmaz, Ulaşım Gazetesi’ne yazılı bir açıklama göndererek, genel kurul öncesi verilen sözlerin takipçisi olacağının altını çizdi.

Hani kovboylara Osmanlı tokadı atıyordun

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) eski yönetim kurulu üyesi ve Cem Ay Uluslararası Nakliyat şirket yetkilisi Mustafa Yılmaz, Ulaşım Gazetesi’ne yazılı bir açıklama göndererek, genel kurul öncesi verilen sözlerin takipçisi olacağının altını çizdi. Yılmaz, “Söz vermiştiniz. Hani kovboylara Osmanlı tokadı atıyordun. Sektör unutsa bile verdiğin sözlerin takipçisi olacağız” .

Cem Ay Uluslararası Nakliyat şirket yetkilisi Mustafa Yılmaz, yazılı yaptığı açıklamasında aynen şu görüşlere yer verdi:

Ekol Lojistik’in İstanbul – Triastı hattına Hatce, Paqize ve Qezban adlarını taşıyan UND Deniz’in daha önceki kiralamış ğu Ro-Ro gemilerini UND’nin 37’inci genel kurulundan 10 gün öncesine rastlaması; UN. RO-RO ile rekabet açısından nakliyecilere olumlu bir gelişme ğunu ve taktir edildiğini ifade etmek isterim.

Sayın Ahmet Musul’un bu Ro-Ro hattına kendilerinin uzun bir çalışma sonucu başladıklarını ifade ederken, kiralanmış Ro-Ro gemilerinin Hakan Yılmaz’ın sahibi ğu Alternative Taşımacılık A.Ş. tarafından işletilmesi düşündürücü bir olay. Sayın Çetin Nuhoğlu’nun konuyla ilgili ve alakam yoktur açıklaması UND genel kurul öncesi karmaşık gelişen ilişkilerin bizlere boyutunu aydınlatmıştır.

Ahmet Musul beyin Mersin toplantısında Çetin Bey doğru söylemiyor derken belki de sürçü lisanda bulunmuştur. Ahmet Musul, Ruhu Ergin Özmen’e siz aday olun fakat Çetin Bey UN. Ro-Ro’ya 4 Milyon Euro’yu buraya öderse sizde çekilme sözünü basında açıklayın (Nasılsa Çetin Bey bu parayı kabul etmeyeceğinden dolayı adaylıktan çekilir demiştin) teklifini sürüp ikna etmeye çalışırken, kiralık Ro-Ro görüşmelerinin devam ettiğini sanıyoruz.

Sayın Çetin Nuhoğlu; Anadolu’da yaptığınız toplantıların hepsinde 21 Ocak 2013 tarihini milat olarak açıkladınız. “UND ile UN Ro-Ro arasındaki anlaşmayı 21 Ocak’ta alacağım, yırtacağım ve aynı gün tazminat davasını açacağım. O gün kovboylara Osmanlı tokadını vuracağım” diye gittiğiniz Anadolu toplantılarında konuşmuştunuz. Her defasında basına yaptığınız açıklamalarda ve twitter de ki sayfanızda UN. Ro-Ro’ya 4 Milyon Euro’yu ödeyip ahlaksız anlaşmayı fes edeceğinizi, mahkemeye vereceğinizi söz vermiştiniz. 21 Ocak geçti ama verilen sözlerin hiçbiri yerine gelmedi. Şuanda sektör tarafından unutulmuş olsa bile biz unutmadık!.. Verilen sözlerin takipçisi olacağımızı, bu sektör adına söz veriyoruz. Öte yandan derneğimizin dergisinde genel kurulumuza geniş yer verildi fakat Çetin Başkan’ın söylemlerinin dışında eleştirilere hiç yer verilmedi. Bu da demokratik anlayıştan uzak bir yönetimin anlayışının oluşacağının işaretini vermektedir. Temennimiz derneğin bir üyesi olarak yapılan eleştirilerin dikkate alınması ve sözlerin yerine getirilmesidir.