Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:55   Güncelleme : 13-11-2014 17:55

TOF, yeterli çoğunluğu sağlayamadı

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) olağan üstü genel kurul toplantısında yeterli çoğunluğu sağlayamadı.

TOF, yeterli çoğunluğu sağlayamadı

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) olağan üstü genel kurul toplantısında yeterli çoğunluğu sağlayamadı. 64 üyeden tüzük gereği yeterli çoğunluk için 43 kişinin katılım göstermesi gerekirken toplantıya 20 üye katıldı. Yeterli çoğunluk sağlanamadığı için toplantı yapılamadı.

TOF Denetleme Kurulu Başkanı İrfan Kalkan ile Muhasip Ahmet Karakaş ve Yönetim Kurulu Üyesi Nezih Kara görevlerinden istifa etmiş ve Yönetim Kurulu; İrfan Kalkan ve Ahmet Karakaş’ın istifasını kabul ederken, Nezih Kara’nın istifasını kabul etmedi. İstifaların ardından TOF Yönetim Kurulu 12 Şubat 2013 tarihindeki toplantıda olağan üstü genel kurul kararı aldı.

Federasyon merkezinde 26 Şubat 2013 tarihinde yapılan ilk toplantıda yeterli çoğunluk sağlanamayınca ikinci toplantı 12 Mart 2013 tarihi olarak açıklandı. İkinci toplantıya ise 64 üyeden 20 kişi katılım gösterdiği için yapılamadı. Olağan üstü genel kurul yapılamayınca, yönetim kurulu toplantısı yapıldı ve Denetleme Kurulu Başkanlığından istifa eden İrfan Kalkan’ın yerine Çavuş Çiçek, Muhasip üye Ahmet Karakaş’ın yerine ise Şevket Ak getirildi. TTDER Başkanı Sümer Yığcı, “Demek ki üyeler yönetiminizden memnun ki katılım göstermedi. Yönetim Kurulu Üye sayınızı 9’a indirin. 21 olacakta ne olacak? Burada üyelerinizin ı zaten yönetim kurulu” demesi üzerine TOF Başkanı Mustafa Yıldırım, “En geç 2 ay içerisinde federasyon üye sayımızı yeterli hale getirmeliyiz. Yönetim Kurulumuz da çoğunluk olsun diyoruz ama genel kurula üyelerimiz gelmeyince de bu durum ortaya çıkıyor. Bizim görev süremiz 3 yıldı ve mevcut yönetimle 2 yıl daha devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

Yönetim kurulu üyeliği devam eden İrfan Kalkan ve Ahmet Karakaş, “Biz ne istersek o yönetim kurulu üyeliğimizden de istifa ederiz ama şuanda yönetim kurulu üyeliğimize devam ediyoruz” açıklamasında bulundular.