Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:55   Güncelleme : 13-11-2014 17:55

O zaman siyaset, şimdi ticaret!..

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFE) yöneticileri, kurucu başkan Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk ve Metro Holding Yönetim Kurulu üyesi Erdem Yücel’in özgürlüğüne kavuşması nedeniyle yemek tertip etti.

O zaman siyaset, şimdi ticaret!..

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFE) yöneticileri, kurucu başkan Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk ve Metro Holding Yönetim Kurulu üyesi Erdem Yücel’in özgürlüğüne kavuşması nedeniyle yemek tertip etti. Otogar kapı çıkış ücretlerinin düşürülüp, düşürülmeyeceği sorulması üzerine Galip Öztürk, Mustafa Yıldırım’ı kastederek “O siyaset yapıyordu, şimdi ticaret yapıyor” diyerek düşürülmeyeceği sinyalini verdi.

Çayırağası Turizm’in sahibi Kadir Koybay’a ait Yeşilköy’deki İstasyon Restorant da TOFED tarafından Galip Öztürk ve Erdem Yücel’in onuruna düzenlenen yemeğe TOBB Türkiye Karayolu Yolcu Taşımacılığı Meclis Başkanı Rüştü Terzi, TOF Başkanı Mustafa Yıldırım, Başkan Yardımcıları İbrahim Arttırdı ve Tahsin Yücefer, TTDER Başkanı Sümer Yığcı, Aydoğanlar Şirkteler Gurubunun Sahibi Refik Aydoğan, TOFED Başkanı Mehmet Erdoğan, Genel Sekreter Mevlüt İlgin ve yönetim kurulu üyeleri ile 50’ye yakın sektörün önde gelen firma sahibi ve temsilcileri katıldı.

TOFED Başkanı Mehmet Erdoğan, “Bu akşam burada olmamızı vesile olan TOFED kurucu başkanımız Galip Öztürk’e hoş geldin diyorum. İyi ki varsınız, iyi ki bizimle birliktesiniz. Her daim TOFED’i desteklediniz. Bunun için TOFED yönetimi olarak size çok teşekkür ediyoruz” diyerek Galip Öztürk’e günün anısına plaket takdim etti.

Sektör neredeydi, nerelere geldi?” diyen Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, Büyük İstanbul Otogarı’nın açıldığında 550 firma var iken, bugün 330 firmanın faaliyetlerine devam ettiğinin altını çizdi. Birlik ve beraberliğin önemine değinen Öztürk, taşımacılık sektörünün evrim geçirdiğini ve firma sahiplerinin de bundan daha az zarar görmesi için ortak hareketin kaçınılmaz ğuna vurgu yaptı. Öztürk, “Birlik ve beraberlik rekabet yapmayı engellememeli. Biz, bir birimiz ile haksız rekabet yerine hizmette yarışmalıyız. Dünyaya örnek ğumuz taşımacılık sistemini daha da ileriye taşıyarak çevre ülkelerde de yapmalıyken o dernek senin, bu dernek benim, o şirket şöyle bu şirket böyle gibi kısır döngüler içinde kaldık. Bu son denemde ise Allah onlardan razı olsun Mustafa Bey ve Mehmet Bey’in girişimiyle artık sektörde çok başlılık ortadan kalktı” .

ÇIKIŞ ÜCRETLERİ DÜŞECEK Mİ?

TOF Başkanı Mustafa Yıldırım’ın geçmiş olsun ziyaretine geldiğinde AVTER yönetimini teklif ettiğini dile getiren Öztürk, “Mustafa Bey azınlıkların temsilcisi ğunu dile getirdi. Bende kendisine AVTER yönetimini teklif ettim ve m ki; Mustafa bey madem azınlıkları temsil ediyorsun da ben şirketin büyük ortağıyım. Beni neden temsil etmiyorsun. Gel şirketin başına geç, dağıtacağın paradan bana da ver. Benim de hakkımı temsil et. Önce temkinli yaklaştı ve nasıl kabul ettiğine kendi de inanamadı. Hayatında en hızlı kararı vereceksin Mustafa Bey ğim de elimi sıktırdım. Ama ben Mustafa Bey’i 1976 yılından beri Ulusoy’da kâtipken karısıyla yan yana bilet satıyorlardı tanıdığımda. 33 yıl . Mehmet beyle beraberde gerçekten bu sektörde bir hoşgörünün artışı . Bu birliktelik ve beraberlik adına bundan sonra benim adına ne düşürse yapacağıma da inanmanızı istiyor, hepinize teşekkür ediyorum” demesinin ardından “Azınlıklar hep otogar çıkışlarından yakınıyordu. Madem Mustafa Bey’de azınlıkların temsilcisi, çıkış ücretlerinde bir düşüş söz konusu olacak mı?” sorusu üzerine “Mustafa bey o siyaset yapıyordu, şimdi ticaret yapıyor. Baktığımız belediyelerin işletmeciliğini yaptığı otogarların da çıkış ücretleri yüksek. Onlara bakarak bizim İstanbul otogarının çıkış ücretleri düşük” diyerek indirim yapılmayacağını, hatta zammın da yolda ğunun sinyalini verdi.

YOLCU SAYISI ARTIYOR

“Geçmiş dönemde altımızda derya var ğimde yanlış anlaşıldı” diyen Galip Öztürk, şöyle devam etti: “Oysaki benim kastettiğim kısa mesafeli taşımacılıktan ziyade kombine taşımacılıktı. Hava yolu taşımacılığı elbette büyüyecek, deniz ve demir yolu taşımacılığı gelişecek. Bütün bunlar Türkiye’nin büyüdüğünü gösteriyor. Otobüs taşımacılığı ise hiçbir bitmeyecek. Önümüzdeki son 10 yılda taşıdığımız yolcu sayısı 3 kat daha artacak. 2011 yılında Metro Turizm 19 milyon yolcu taşımıştı. 2012 yılında ise 20 milyon 400 bin yolcu taşıması gerçekleştirmiştir. Yani her geçen yıl taşıdığımız yolcu sayısı artıyor. Büyük İstanbul Otogarı’nın konumu çok doğrudur ve önümüzdeki 50 yıl daha bizi idare eder. İTO seçimlerine gelince, ben aday olmayacağım. Her adaya da eşit mesafedeyim ve kim seçilirse, başkanımız da o olur.”

ZOR GÜNLER

TOSEV’in kuruluşuna çok sevindiğini de dile getiren Galip Öztürk, “Allah kimseye zor şartları yaşatmasın. Benim yaşadığım gerçekten zordu. Ölümle yaşam arasındaki bir yerdi cezaevi. Yatan arkadaşlarım bilir. Çünkü hiçbir hakka sahip değilsin. Hatta karınız sizi 6 ay içinde boşama hakkına sahip. Onun için yaşarken kendinizi ölüme hazırlayın. Yıllar önce otobüsçüler vakfı hayalim vardı. Hapishanede ğum bir dönemde kuruldu. O gün benim için hüzünlü, çok değişik bir gündü. Sabri ağabeyim ve Latif Bey geldi ve bende kendilerine oranın başkanlığının sektörden bir iş adamına yakışacağını ifade etim. Latif bey’e de çok teşekkür ediyorum çünkü bir hayır örgütünün başına geçti ve sektörümüze de hayırlı olsun” diye konuştu.