Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:56   Güncelleme : 13-11-2014 17:56

TOFED’de Erdoğan’la birkez daha yola devam

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu’nun (TOFED) 5’inci Olağan Genel Kurulu 23-25 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da yapıldı.

TOFED’de Erdoğan’la birkez daha yola devam

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu’nun (TOFED) 5’inci Olağan Genel Kurulu 23-25 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da yapıldı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “Otobüsçülüğü ihmal etmeyeceğiz” .

Üye derneklerin belirlediği 500 delegenin katılımı ile yapılan seçimlerde TOFED’în yeni yöneticileri belli . Genel Kurul delegeleri, Mehmet Erdoğan’ın başkanlığında birkez daha yola devam kararı aldı.

Ankara Büyük Anadolu Oteli’nde yapılan genel kurul toplantısına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, Karayolu Düzenleme Genel Müdürü Ali Rıza Yüceulu, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, TOBB Başkan vekili Halim Mete, AVTER Başkan Yardımcısı Mustafa Yıldırım, otobüs üreticilerinin temsilcileri ve TOFED delegeleri katıldı. Bakan Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da genel kurula katılmayı planladığını ancak bazı beklenmedik gelişmeler nedeniyle katılamadığını açıkladı.

Sağlık sorunları nedeniyle genel kurula katılamayan Kurucu Başkanı Galip Öztürk, gönderdiği mesajında kurumsallığın önemine değindi. Öztürk mesajında aynen aynen şu ifadeleri kullandı: “Kurumsallığın ve ortak aklın ne kadar önemli ğunu hep ifade ediyorum. 10 yıl önce biter denilen sektörümüz için, altımızda derya var demiştim. İşte bugün ulusal ve yerel firmalarımızın sayıları belki azalmıştır ama hem ciroları hem de taşınan yolcu sayısı ikiye, üçe katlanmıştır. Bizim yapmamız gereken, mevcut sorunlardan şikayet etmek yerine, birlikte hareket ederek, farklı ulaşım modlarını, entegre taşımacılık alternatiflerini belirleyip, ekonomik açıdan daha güçlü bir sektör haline gelmenin yollarını aramalıyız.”

ZOR BİR DÖNEMDEYİZ

Konuşmasında otobüs işletmeciliği sektörünün 10 yıl öncesine oranla daha zor bir dönemden geçtiğini ifadeden Mehmet Erdoğan, “Diğer ulaşım modellerinin devreye girmesiyle birlikte, sıkıntılarımız büyüdü. Ancak yapılan duble yollar ve özel denetim istasyonlarının kurulmasını ise sektörümüzün yararına işler olarak değerlendirmek gerekir” . Erdoğan sektör olarak günümüzde en büyük rakiplerinin özel araç kullanıcıları ğuna dikkat çekti.

Otobüs işletmecilerinin kamu hizmeti verdiğine dikkat çeken Erdoğan, “Bu nedenle şehirlerarası yollarda toplu ulaşımı özendirmek adına, diğer trafik paydaşlarından farklı olarak otobüslere kullandıkları akaryakıttan alınan ÖTV’nin iade edilmesini ve biletlerdeki KDV oranının da bir alt dilim olan yüzde 8’e düşürülmesini talep etmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu. Erdoğan, Ulaştırma Bakanlığı’nın bazı yetkileri sektöre ve sektörün temsilcisi olarak TOFED’e devretmesi gerektiğinin de altını çizdi.

YOLLAR YAPIYORUZ

Hükümetleri döneminde 23 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarını, yolların kalitesinin düzeltilmesi ile bir yılda havaya fazladan salınan karbondioksit miktarının 25 milyar ton azaldığını, ölümlü kazaların yüzde 50 gerilediğini, fazladan yakıttan 14 katrilyon lira tasarruf edildiği bilgisini veren Yıldırım, bunların her birinin de sektöre yönelik dolaylı destek ğunu bildirdi. Dünyanın en modern denetleme istasyonlarını Türkiye’ye kazandırdıklarını, hurda araçları trafikten çekerek 85 bin aileye önemli destekte bulunduklarını da anlatan Yıldırım, sektörden gelen KDV indirimi ve ÖTV’siz yakıt konusunda ise şunları söyledi: “Bizim ülkemizde kamu gelirlerinin büyük bölümünü hala vergiler oluşturuyor. Siz KDV indirimi ve ÖTV’siz yakıt istiyorsunuz. Talep ettiğiniz akaryakıt indirimini zaten biz, bölünmüş yolları hizmete sokarak, daha az yakıt sarf etmenizi sağlayarak zaten yaptık” .

ERDOĞAN YENİDEN BAŞKAN

Yapılan konuşmaların ardından TOFED’in son 2 yıllık döneme ilişkin faaliyet raporu okunarak üyelerin oylarına sunuldu. Ardından da 50 kişilik yeni Genel Yönetim Kurulu için seçim yapıldı. Seçim sonrası oluşan yeni yönetim kurulu, kendi arasında yaptığı toplantıda Mehmet Erdoğan’ı bir kez daha TOFED’e Başkan olarak seçti.

Mehmet Erdoğan’ın Başkan seçildiği toplantıda; diğer görev dağılımı ise şöyle: Selami Tırış (Başkan vekili), Başkan Yardımcıları: Ali Çıkkan, Metin Tırış, Mustafa Özcan, Hakan Orduhan, Mustafa Tekeli, Abdullah Öcal. Genel Sekreter: Mevlüt İlgin. Muhasip: Mustafa Dağıstanlı. GYK Üyeleri: Mazlum Bababalım, Sabri Karataş, Hürer Fethi Gündüz, Erol Özkaymak, Seyhan Azder, Salim Altunhan, Mahmut Arıkboğa, Muhittin Nişikli, Mustafa Kıranşal, Yüksel Yüce, Yüksel Kurnaz, Şeyhmus Çaktır, Bülent Yıldız, Hayrettin Yağız, Adnan Değirmenci, M. Saip Konukoğlu, Cemal Yağcı, Galip Gönültaş, Orhan Sungur, Ramazan Ilgan, Abdülkadir Baykuş, İrfan Topaloğlu, Bertan Söğüt, Aydın Özgen, Temel Uzlu, Selami Tan, Ahmet Erat, Ozan Deniz Ünal, Erdal Çetin, Mahmut İrkey, Mehdi Dalgalı, Ebedin İnanç, Hasan Aras, Aslan Bayram, Necdet İpekçioğlu, Nida Büyükbayraktar, Fatih Uğur, Mustafa Sagun, Halil Baylam, Mustafa Özbakır.