Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:57   Güncelleme : 13-11-2014 17:57

Sakın şirketlerinizi satmayın!

Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin (UND) geleneksel iftar yemeğinde konuşan Başkan Çetin Nuhoğlu, sektörün zor bir dönemeçten geçtiğini dile getirdi.

Sakın şirketlerinizi satmayın!

Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin (UND) geleneksel iftar yemeğinde konuşan Başkan Çetin Nuhoğlu, sektörün zor bir dönemeçten geçtiğini dile getirdi. Türkiye’nin yüzde 4 büyüme hedefi ğunun altını çizen Nuhoğlu, “Sakın şirketlerinizi satmayın. Gelin birlik olalım ve bu mücadeleyi birlikte verelim” .

Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen 2013 UND iftar yemeğine; Kamu, sivil toplum kuruluşları ve UND üyesi firma temsilcilerinden oluşan yaklaşık 1.000 kişi katıldı. UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener iftar yemeğinde yaptığı açılış konuşmasında sektörde birlik beraberliğin önemine değindi. Şener, “Zorlu rekabet koşulları altında beraber olmaya akıl birliğine ihtiyaç vardır. Dünyanın ücra köşelerindeki sürücülerimizin birbirleri ile yiyeceklerini paylaştığı gibi bizde birlikteliğe önem vermeliyiz” .

“Yapacak çok işimiz var. Öncelikle yan yana gelmemiz gerekiyor” diyen UND Başkanı Çetin Nuhoğlu ise Türkiye ihratacının geldiği noktaya işaret etti. 2002 yılında 36 milyar dolar ihracat var iken bugün 150 milyar doları konuştuğumuzu vurgulayan Nuhoğlu, 2018 yılı hedefinin 277 milyar dolar ve 2023 hedefinin ise 500 milyar dolar ğunu hatırlattı.

Nuhoğlu, “Güçlü Türkiye için güçlü lojistik sloganıyla karıncıların yan yana gelmesiyle oluşturulan güce ihtiyacımız var. Yapacak çok şeyimiz var ve hep beraber bu dönem için hazırlamamız lazım. Ulaştırma mastır planının yeniden tasarlanması lazım. Önümüzde engellerimiz var. Bunları aşmamız lazım. Ro-La’yı aşmamız lazım. Biz hala Avusturya’yı trenle geçerken, sadece Avrupa’da tek bir devlet olarak kalmak istemiyoruz. Önce mahkum edilmiş ama herkesin Avrupa’ya serbestçe geçtiği ve herkesin trene binmeden 3’ün önce malını Avrupa’ya teslim ettiği hale getirmemiz lazım. Hepsinden ötesi malların serbest dolaşımını bir şıkla engellemeye çalışan Avrupalılara karşı mallarımızın önündeki engelleri aşmamız lazım. UBAK kriterlerini çözmemiz lazım. Yapılan dayatmaların aynısını birebir bizde yapmamız lazım. Yabancı plakalı taşımacıların haksız rekabetinin önüne geçmemiz lazım. Bunu da yaparken uygulamada eşitlikle yapmamız lazım. İç gümrüklerde çok yakında başlayacak denetimlerle Kapıkule ve Gürbulak’ta yapılan belge kontrolünün artık Ulaştırma Bakanlığı’nın iç bölgelerde, yol kenarı denetimlerde de yapmalarını istiyoruz. Temel beklentimiz herkese eşit şekilde herkesin rekabet edileceği alanların oluşturulmasıdır” .

Yaşanan tüm zorlukların üstesinden ortak hareketle gelinebileceğinin altını çizen Nuhoğlu, şirketlerin yabancılara satışlarını da eleştirdi. Nuhoğlu, “Bu sektörümüze güvenelim. Çok önemli işler yapıyoruz. Herkesin ekonomisi yerlerde sürünürken, Türkiye hala başını dik tutan, yüzde 4 büyüme hedefleyen bir ülke. Bu bizim geleceğimiz için çok önemli. Performansı, çocuklarımızın ve bu coğrafya da yaşayan tüm insanların refahtan pay alma şansını bizim gayretlerimiz gösterecektir. Sizlerden ricam sakın şirketlerinizi satmayın. Gelin bu mücadeleyi hep beraber verelim” diye konuştu.

Geceye katılan AK Parti Ankara Milletvekili Bülent Gedikli ise konuşmasında lojistik sektörünün öneminden bahsederek, kamu ve özel sektör işbirliğinin sağlanmasında her türlü katkıyı sağlayacağını, kendisini UND ailesi içerisinde hissettiğini belirtti.