Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:57   Güncelleme : 13-11-2014 17:57

IPRU çatısına Hırvatistan’da girdi

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) önderliğinde kuruluş çalışmaları başlayan Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacıları Birliği’nin (IPRU) Hırvatistan ile birlikte 13’e yükseldi.

IPRU çatısına Hırvatistan’da girdi

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) önderliğinde kuruluş çalışmaları başlayan Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacıları Birliği’nin (IPRU) Hırvatistan ile birlikte 13’e yükseldi.

TOFED Başkan Yardımcısı Ali Çıkan ve Genel Sekreter Mevlut İlgin ile Proje Sorumlusu Murat Kandemir, Hırvatistan’a gitti. Heyet, burada Hırvatistan Taşımacılar Derneği ile IPRU kurucu üyeliği için ön mutabakat metnini imzalandı. Hırvatistan’la birlikte Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacıları Birliği’nin kurucu üye ülke sayısı 13’e yükseldi.

Türkiye heyeti, Hırvatistan İşverenler Birliği (HUP-CEA) merkezinde, Sektörel Dernekler Direktörü Maja Pokrovac ile bir araya geldi. Toplantıya Hırvatistan Ulaştırma, Denizcilik ve Altyapı Bakanlığı, Uluslararası Kara Yolu Taşımacılığı Müdürlüğü, Trafik ve Yol Güvenliği Şubesi Görevlileri Vjekoslav Bolance ve Ante Neveschohin ile HUP üyesi taşımacılar da katıldı. 12 kişiden oluşan Hırvat heyetine Türkiye Otobüsçüler Federasyonu’nu tanıtarak, kuruluş aşamasındaki IPRU çalışmaları hakkında bilgi veren ve onların sorularını cevaplayan, Başkan Yardımcısı Ali Çıkkan, “Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın da IPRU projesini desteklediğine dikkat çekti.

Ali Çıkkan’ın sunumunun ardından Hırvatistan İşverenler Birliği Genel Direktörü Davor Majetic ve HUP Sektör Dernekleri Direktörü Maja Pokrovac, Hırvatistan’a gelerek kendilerine böylesine önemli bir projeyi sundukları için TOFED heyetine teşekkür etti. Genel Direktör Majetic, IPRU projesini çok beğendiğini, bu projenin aynı da Türkiye ve Hırvatistan arasındaki ticareti ve dostluğu pekiştireceğini söyleyerek TOFED-HUP arasında hazırlanan iyi niyet protokolünü imzalamaktan dolayı mutlu olacağını belirtti. TOFED ve HUP arasında IPRU’nun kurulması ve HUP’un IPRU’ya kurucu üye olarak katılması protokolü her iki heyet yetkilileri tarafından imzalandı.