Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:57   Güncelleme : 13-11-2014 17:57

Sektöre Erdemli Başkan Gerek!

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) başkanlığı için kulislerde yeni isimler konuşulmaya başladı.

Sektöre Erdemli Başkan Gerek!

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) başkanlığı için kulislerde yeni isimler konuşulmaya başladı. Firma temsilcileri ise başkanlık görevine getirilecek kişinin tüm sektörü kucaklayacak karaktere sahip olması gerektiği savunuyor ve ekliyor: “Bir olalım, iri olalım, diri olalım!..”

Galip Öztürk’ün 2005 yılında kurucu başkanlığını yaptığı TOFED’de Ahmet Yalamanoğlu, Mustafa Yıldırım ve Rüştü Terzi sırasıyla başkanlık yaptı. 28 aydır da Mehmet Erdoğan bu görevi sürdürmekte. Samimi kişiliği ile öne çıkan Mehmet Erdoğan, gerçekleştirdiği projelerle adından sıkça söz ettiren başkan unvanına sahip . Sektörün bir diğer sivil toplum örgütü Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) başkanlığını ise Mustafa Yıldırım yürütmekte.

Sektörde tek ses olması gerektiğini savunan firma temsilcileri; “Konuşulan isimlerden ziyade yapılması gereken işlere bakmak gerek. Göreve gelecek başkan TOFED ve TOF’u tek çatı altında birleştirmeli. Aksi halde çift başlılık devam eder. Konfederasyon kurulsa ne olacak ki? Aynı tas aynı hamam değişen bir şey olmaz! Seçilen başkan maaşını alır, oturur. İlgili bakanlıkta yıllar önce UND ve RODER de ğu gibi sektörün taleplerine ilgi göstermez” yorumunu yaptı.