Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:57   Güncelleme : 13-11-2014 17:57

“Plaka tahdidini destekliyoruz”

İSTAB Başkanı Hakan Orduhan, İstanbul’da plaka tahdidinin uygulamaya konulmasını net bir şekilde istediklerini açıkladı.

“Plaka tahdidini destekliyoruz”

İSTAB Başkanı Hakan Orduhan, İstanbul’da plaka tahdidinin uygulamaya konulmasını net bir şekilde istediklerini açıkladı. Orduhan, “Biz plaka tahdidine engel olmamakla birlikte, doğru koşulların belirlenerek plaka tahdidinin uygulanmasını istiyoruz” .

3 Haziran 2012 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan Korsan Yasası ile birlikte birçok servisçinin korsan damgası yediğini hatırlatan Orduhan, “Bu sektör hayatının hiçbir döneminde korsan olmadı. Bu sektör vergisini verdi, katma değer sağladı. Bu sektörün kazandırdığı rakamları bir masaya yatırın. Yarattığı katma değeri bir görün. Ondan sonra bu sektörle ilgili korsanı konuşalım” ifadesini kullandı.

Sektöre giriş çıkışların denetlenmesi gerektiğinin altını çizen Orduhan, denetleme sağlanamazsa alınan hiçbir karar ve yapılan hiçbir düzenlemenin sonuç getirmeyeceğini savundu. Sektörün “plaka tahdidi” ile sınırlandırılmasını istediklerinin altını çizen Hakan Orduhan, “Bu sektör tahdit edilmeli. Bir dönem yetkililerle görüştüğümde bana plaka tahdidi olmaz dendi. Bende o kişi tahdidi olsun m. Yıllarca bununla ilgili çalıştık, sonunda baktık o da olmuyor. Bu nedenle bugün bu sektörün plaka tahdidi ile sınırlandırılmasını net bir şekilde istiyoruz” diye konuştu.

Güzergâh izin belgelerinin yarattığı karmaşadan da şikâyetçi olan Orduhan, Güzergâh kullanım izin belgelerinin kaldırılıp onların yerine bir çalışma belgesi verilmesini ve bu çalışma belgesi ile İstanbul’un her yerinde servis yapılabilmesinin önünün açılmasının daha olacağını savundu.