Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:58   Güncelleme : 13-11-2014 17:58

TOFED Başkanı: 2014’e umutla bakıyoruz

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, otobüsçülük sektörü için 2013 yılında büyük projeler hazırladıklarını söyledi.

TOFED Başkanı: 2014’e umutla bakıyoruz

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, otobüsçülük sektörü için 2013 yılında büyük projeler hazırladıklarını söyledi. Erdoğan, geçen yıl kurulan Uluslararası Yolcu Taşımacılar Birliği’yle (IPRU) birlikte sektörün evrensel anlamda önünün açıldığını, Türkiye Otobüsçüler Yardımlaşma Vakfı (TOSEV) ile de yardım faaliyetlerine başladıklarını belirtti. TOFED Başkanı Erdoğan, TOSEV’in 2014 yılında 200 öğrenciye burs vereceğini de sözlerine ekledi.

ADIM ADIM ÇÖZÜM

Otobüsle yolcu taşımacılığının önünün her açık ğunu belirten Erdoğan, hükümetin diğer ulaşım modellerine verdiği desteğe, sektör içi rekabet ve giderlerin artmasına rağmen, yolculuk talebinin her gün arttığını belirtti. Mehmet Erdoğan, “Sektörümüz kurumsallaşır ve bu yapısını korursa, artan talebe karşı yapılanmamızı sağlamlaştırırsak ve var olan sorunları adım adım çözersek iyi bir gelecek bizi bekliyor” .

ATILIM İÇİN DOĞRU YAPILNMA

TOFED Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, 2014 yılının sektör açısından bir atılım yılı olabileceğini söyledi. Erdoğan, IPRU ile evrensel anlamda sektörün gelişimine katkı sağlandığını, TOSEV ile sektör mensuplarının gelecek sorunlarına çözüm üretilebilmesi imkânlarının yaratıldığını belirterek, “Doğru bir yapılanma ile 2014 sektör açısından bir atılım yılı olabilir” diye konuştu. Başkan Erdoğan, 2014 yılında IPRU’yla birlikte uluslararası taşımacılık yaparak otobüsçülüğün atılım yapacağını vurguladı.

DEVLET ARKAMIZDA

Erdoğan şöyle konuştu: “TOFED’in 2013 yılında çok büyük projelere imza attı. Karadeniz ve Diyarbakır bölge toplantılarıyla esnafımızla bir araya gelerek sorunları konuştuk. Büyük uğraşlar vererek 13 ülkenin katılımıyla IPRU’nun kuruluşunu dünyaya ilan ettik. IPRU bu sektörü dünyaya taşıyacak çok büyük bir proje ve bunu TOFED başardı. Dünyada ilk kez bir sivil toplum örgütünün kuruluşuna Türkiye öncülük etti, bunu da Türk otobüsçüsü başardı. Dünyan karayolu ile yolcu taşımacılığı işini en iyi yapan Türk otobüsçüsünün, komşu ülkelerde de taşımacılık yapması gerekir. IPRU projesi için eski Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım başta olmak üzere devlet erkânının desteğini arkamıza almamız çok önemliydi. Karayolu yolcu taşımacılığı sektörünün büyümesi, firmalarımızın yurt dışında iş yapmasıyla olacaktır.”

TOSEV FAALİYETTE

“2013 yılında hayata geçen diğer önemli projemiz ise Türkiye Otobüsçüler Sosyal Dayanışma ve Eğitim Vakfı’nın (TOSEV) kuruluşu ” diyen Genel Başkan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu sektöre hizmet veren ve bugün yardım bekleyen büyüklerimiz var. Sektör mensubu olup evladını okutmaya çalışan sektör mensuplarımız bulunuyor. Biz bunları tespit ederek eğitim ve sağlık için burs sağlayarak sektör mensuplarımıza destek olacağız. 2014 yılında hedefimiz 150-200 sektör temsilcisi gencimize eğitim bursu vermek. Bu çalışmalar kolay değil ama sektörümüz kendi içinde olan büyüklüğü ile bunu başarmıştır” .

İŞİMİZİ GELİŞTİRMELİYİZ

Sektör mensuplarının diğer ulaşım modellerine verilen destek, sektör içi rekabet, giderlerin artmasına rağmen gelir artışının buna paralel olmaması gibi nedenlerle sektörün geleceğine yönelik kaygıları ğuna dikkat çeken Mehmet Erdoğan, “Otobüsle yolcu taşımacılığının önü her şeye rağmen açıktır. Var olan sorunları da adım adım çözersek, daha kurumsal olursak, daha çok yolculuk talebinin ğu bir gelecek bizi bekliyor. 2014 yılında Ankara – İstanbul arasında hızlı tren seferleri ve havayolu şirketlerinin etkileri olacak. Ancak biz işimizi geliştirerek daha fazla yolcu taşımayı planlamalıyız. Kısa hat veya havayolu şirketlerinin gitmediği noktalara firmalarımız yeni hatlar açmalı, yolcu taşınmacılığı açısından bakir pazarları bulabilmelidir” .

BİRLEŞME KAÇINILMAZ

Online bilet başta olmak üzere akıllı sistemler ve doğru istihdam politikalarıyla firmaların tasarruf yapabileceklerine dikkat çeken Genel Başkan Erdoğan, “Otobüsle yolculuklarda tüm dünyada rantabl olan mesafe 400 kilometre civarıdır. Atıl otobüs problemini çözecek şekilde, daha az kilometre yaparak ve daha yüksek doluluk oranlarına ulaşmayı hedefleyen hat planlamaları yapılırsa, masraflar azalacak ve gelirler artacaktır” . “Harmandan kalkmak yerine imkânlar varken bölgesel firmaların birleşmesi gerekir” diye konuşan Erdoğan sözlerini şöyle ladı: “Fert başına düşen milli gelirin artmasıyla yolculuk talepleri de artacak. Uçakla seyahat oranlarındaki artışın hep aynı ivmede kalması beklenemez. Havayolu sektörü en ufak krizden bile etkilenen bir sektördür. Oysa otobüsle seyahat bir özgürlüktür ve bizim insanımız otobüsle seyahati seviyor.”