Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:59   Güncelleme : 13-11-2014 17:59

Nuhoğlu; Bulgaristan’ın belgelerdeki oyunu

Bulgaristan’ın teslim ettiği iddia edilen 10 bin adet transit belgesi için “5 bin Bulgaristan Geçiş Belgesi kimin cebinde?” başlıklı haberimiz üzerine UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, açıklamalarda bulundu.

Nuhoğlu; Bulgaristan’ın belgelerdeki oyunu

Bulgaristan’ın teslim ettiği iddia edilen 10 bin adet transit belgesi için “5 bin Bulgaristan Geçiş Belgesi kimin cebinde?” başlıklı haberimiz üzerine UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, açıklamalarda bulundu. Nuhoğlu, “Bu en Bulgaristan’ın oyunu” .

Haberde adı geçen Rıza Doğan’ın elçilik çalışanı ğu öğrenildi. Bulgaristan’ın vermesi gereken 125 bin transit geçiş belgesini tek seferde vermediği, 5 bin adet geçiş belgesini 5 Ocak 2014 tarihinde verdiği, iddia edilen 10 bin geçiş belgesini de 24 Ocak 2014tarihinde elçilik görevlisine teslim ettiği ancak Ulaştırma Bakanlığımızın talimatı ile alınan belgelerin ı verilmediği için tekrar Bulgaristan makamına iade ettiği edinilen bilgiler arasında.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, “Türkiye 2014 yılı için Bulgaristan ile 125 bin transit geçiş belgesini tek seferde almak üzere anlaştı. Türk tarafı tek seferde belgeleri vermesine rağmen Bulgaristan, bu anlaşmaya uymayarak, 125 bin geçiş belgesini parça parça vermeye kalktı. Bu kabul edilir bir durum değil. Sektör basınında yer alan haberde en Bulgaristan ve oradaki 2 büyük nakliye firmasının oyunudur” görüşüne yer verdi.