Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:59   Güncelleme : 13-11-2014 17:59

Vermeden alan bir anlayışa sahip değiliz

Sektörün kötü gidişatına dur diyecek yegane kişiler profesyonel yöneticilerdir Karayolu Yolcu Taşımacıları Profesyonel Yöneticiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İmran Okumuş, “Şunu kabul etmek mümkün değil.

Vermeden alan bir anlayışa sahip değiliz


Sektörün kötü gidişatına

dur diyecek yegane kişiler
profesyonel yöneticilerdir

Karayolu Yolcu Taşımacıları Profesyonel Yöneticiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İmran Okumuş, “Şunu kabul etmek mümkün değil. Hiçbir şey vermeden alan bir anlayış ile karşı karşıyayız. Sektöre, ‘işte ben böyle istiyorum siz de yapacaksınız, işte araçlarınızdaki 4 tane koltuğu engellilere ayıracaksınız’ gibi dayatarak ve bu dayatmanın ne getirip götüreceğini göz ardı edenlere diyorum ki; profesyonel yöneticiler bu sektöre mutlaka bir çeki düzen verecektir” diye konuştu.

Derneği olağan genel kurulu, 19 Mart 2014 Çarşamba günü, İstanbul Esenler’deki merkez binasında yapıldı. Derneğin yönetim kuruluna; Ulusoy Genel Müdürü İmran Okumuş, Kamil Koç Otobüsleri Genel Müdürü Kemal Erdoğan, Anadolu Bilet Genel Müdürü Mehmet Ali Akçin, Nilüfer Turizm Genel Müdürü Emrah Gültekin ve Sakarya VIB Kooperatif Başkan Yardımcısı Suat Akın seçildi.

Karayolu Yolcu Taşımacıları Profesyonel Yöneticiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Ulusoy Genel Müdürü İmran Okumuş, genel kurul öncesinde yaptığı konuşmada sektörü değerlendirdi. Okumuş, sektörün sorunları ve çözümü ile ilgili bilgi sahibi klarını ve özellikle engelliler yasası, gümrük kapılarındaki yüzde 25’lik doluluk oranları, haksız rekabet, otogar çıkışları ve son larda çıkan, kanun ve yönetmeliklerdeki mecburi yaptırımlar gibi sorunlara değindi.

RİSK ALIYORLAR

Sektörün gerçek sahiplerinin “Profesyonel yöneticiler” ğunu belirten Karayolu Yolcu Taşımacıları Profesyonel Yöneticiler Derneği Başkanı İmran Okumuş, “Türkiye'de bir kaç tane sivil toplum örgütü, bu sektörün sorunları ile ilgili çözüm arayışı içerisinr. Önemli olan inandığımız bu sektörün gerçek sahipleri, patronlara hesap veren, şirketlerinin bütçelerini hazırlayan, riski en taşıyan profesyonel yöneticilerdir. Onun içinde arkadaşlarımızla istişare yaptık ve böyle bir sivil toplum örgütüne ihtiyaç ğu kanıtı ortaya çıktı ve onun için buradayız. İnanıyorum sektördeki olumsuz gidişatı değiştirecek olanlar, şirketlerini olumlu yönde yöneten arkadaşlarımızın iradesi ile olacağı bir oluşumdur. Sizlerden aldığımız destekle bu sorunları çözmek için birlikte çalışacağız” .

BİZ, BİRLEŞTİRİCİYİZ

“Sektördeki seçilmişlerin, sivil toplum örgütlerinin, bugüne kadar emek vermiş arkadaşlarımızın, ağabeylerimizin emeğine saygıda asla kusur etmeyeceğiz” diyen İmran Okumuş, “Bu sektör için bugüne kadar atılan her adım, taş üstüne konulan her taşın her yapılan icraatın mutlaka katkı sağladığını düşünüyoruz. Onun içinde bu sektöre bugüne kadar emek veren ve çaba gösterenleri saygıyla anıyoruz. Bizlerin bundan sonra yapacağı bütün çalışmalar yine sektörle işbirliği içerisinde çözüm arayışlarını sektörün olmazsa olmazı sivil toplum kuruluşları ile birlikte yol haritası belirlemek olacak. Bizim esas çabamızda bu anlamdadır. Hiçbir bölücü değil, birleştirici olacağımızı buradan ifade ediyorum. Bizlerin yaptığı çalışmaların bir tek ayrıcalığı, o da yapılan tüm işler kurul kararı ile olmasıdır” diye konuştu.

VERMEDEN ALIYOR

Okumuş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Olumsuz gidenleri olumlu yöne çevirmek, bu sektörü yönetenlerin iradesinde ğunu düşünüyorum. Şunu kabul etmek mümkün değil. Hiçbir şeyi almadan vermek, hatta daha farklı esas şekilde söyleyeyim hiçbir şey vermeden isteyen bir irade ile karşı karşıyayız. Biraz önce sıraladım. Sektör için olumsuzlukları hepimiz biliyoruz ama maalesef hiçbir şey vermeden alan bir irade ile karşı karşıyayız. Sektöre, ‘işte ben böyle istiyorum siz de yapacaksınız, işte araçlarınızdaki 4 tane koltuğu engellilere ayıracaksınız’ gibi sektörün bitmiş ve sorunlarını göz ardı edenlere de ben diyorum ki profesyonel yöneticiler bu sektöre mutlaka bir çeki düzen verecektir. Onun için de bu oluşumun çok önemli ğunu düşünüyorum.

SEKTÖR GÖZARDI EDİLİYOR

Bizim yapacağımız, esas gayret göstereceğimiz öncelik sektörün dinamiklerini harekete geçirmek ve sektörde bulunan tüm sivil toplum örgütleri ile birlikte hareket etmektir. Onlarla birlikte sektörün sorunları için; ulaşılmadık yol, çalınmadık kapı bırakmayacağız. Bu başarının sağlanabilmesi, sektörün birlikteliğinden ve birlikte hareket edilmesinden geçtiğini düşünüyorum. Ben inanıyorum ki; Türkiye'deki istatistiklere dün (18 Mart 2014 Salı) kısa bir göz attım. Yaklaşık 20 bin insanın bu sektörden ekmek yediğini gördüm. 500 bin otobüs ve minibüs çalıştığını okudum. Bu oranlar, Türkiye nüfusunun 5'te 1'ine tekabül ediyor. Türkiye'nin nüfusunun 5'te 1'ini temsil eden bu sektörün bu kadar göz ardı edilmesini de kabul edilir bir durum olmadığını düşünüyorum. Bu sebeple, hep beraber çalıştığımız bugüne kadar hizmet etmiş arkadaşlarımızla yoldaş olmayı ben sizlere taahhüt ediyorum.”

PROFESYONEL “ALT YAPI”

“Şunları düşünüyoruz, şunları taahhüt ediyoruz” gibi boş vaatlerde bulunmayacaklarını belirten İmran Okumuş, icraatlar yerine geldikten sonra “bunu yaptık, birlikte bunu başardık” diyeceklerini belirterek, şunları söyledi: “Hiçbir şunu yapacağız, şunları düşünüyoruz gibi taahhütlerde bulunmayacağız. Biz icraatlarımızı yaptıktan sonra biz şunları yaptık, bunu yaptık, başardıklarımızı birlikte başardık diye bu sektöre birlikte göstereceğiz. Yola çıktığımız, çalışmasını başlattığımız Uluslararası ve Yurtiçi Otobüsçüler Federasyonu (UYOF) diye bir federasyon çalışmamız var. Bununla ilgili Akdeniz'de, Ege'de, Karadeniz'de, İç Anadolu'da ve otobüsçü ve turizmci derneklerinin altında, yani bir “Alt yapı” olarak, Karayolu Yolcu Taşımacıları Profesyonel Yöneticiler Derneği adı altında birleşeceğiz.”

SEKTÖRÜN HESABINI VERECEĞİZ

Profesyonel Yöneticiler Derneği’nin önemine vurgu yapan İmran Okumuş, “Benimde başkanlığını yaptığım UYOF ile birlikte yedi dernek ve federasyonlarla çalışmamız var. Bu federasyon çalışmamızın lokomotifi ise, bugün genel kurulunu yaptığımız “Karayolu Yolcu Taşımacıları Profesyonel Yöneticiler Derneği” ğunu düşünüyorum. Sektörün hesabını veren yöneticilerden oluşan bir yapıyız. Eğer bu sektörün hesabını bu sektördeki profesyonel yöneticiler veriyorsa, o bu sektörün sorunlarında da profesyonel yöneticilerin aktif olması gerekir. Derneğin, bugün ki birlikteliğin devam etmesini dilerim. Geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bundan sonra seçilmiş arkadaşlarımızla birlikte 2014 Nisan veya Mayıs ayının ilk haftasında kuracağımız federasyonda bundan sonraki yol haritamızı belirleyeceğiz. Söylediğim gibi sektörün ını kapsayan bu sektörde, evine ekmek götürenlere kapımızı açık bırakacağız. Tüm sivil toplum örgütleri ile anlaşarak çözüm üretmeye gayret edeceğiz. Asla bölen değil, birleştiren bir federasyon olacağız. Bunun sözünü şimdiden veriyorum. Biz vermeden alan bir anlayışa sahip değiliz” .

Genel kurulu yapıldı

Karayolu Yolcu Taşımacıları Profesyonel Yöneticiler Derneği olağan genel kurulu, 19 Mart 2014 Çarşamba günü, İstanbul Esenler’deki merkez binasında yapıldı. Divan Başkanlığını Yakup Selim Tomaç, katip üyeliklerini ise Nusret Ertürk ve Yusuf Erdoğan'ın yaptığı Karayolu Yolcu Taşımacıları Profesyonel Yöneticiler Derneği Olağan Genel Kurulu, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Karayolu Yolcu Taşımacıları Profesyonel Yöneticiler Derneği yönetim kuruluna, Ulusoy Genel Müdürü İmran Okumuş, Kamil Koç Otobüsleri Genel Müdürü Kemal Erdoğan, Anadolu Bilet Genel Müdürü Mehmet Ali Akçin, Nilüfer Turizm Genel Müdürü Emrah Gültekin ve Sakarya VIB Kooperatif Başkan Yardımcısı Suat Akın seçildi.

Yönetim kurulu yedek üyeleri ise, Metin Cevizci, Bertan Söğüt, Cahit Karakoçan, B. Mehmet Yenioğlu, İbrahim Bilget; Denetim Kurulu üyeleri, Y. Selim Tomaç, Ferhat Taşkın, M. Alper Yücel; Denetim Kurulu Yedek üyeleri de, Cengiz Aladağ, F. Gündüz Şener, Banu Akkaya’dan oluştu.