Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 18:00   Güncelleme : 13-11-2014 18:00

TTDER bir aile şirketi

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı (TOFED) Mehmet Erdoğan, TOFED’in altında “Turizm Otobüsçüleri Derneği – TURDER” adında yeni bir derneğin kurulacağı müjdesini verdi.

TTDER bir aile şirketi

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı (TOFED) Mehmet Erdoğan, TOFED’in altında “Turizm Otobüsçüleri Derneği – TURDER” adında yeni bir derneğin kurulacağı müjdesini verdi. TOFED Genel Sekreteri Mevlüt İlgin de konu hakkında sorularımızı yanıtladı.

İlgin, TURDER’in yakın da kurulacağını, takip ve yürütmesinin TOFED Genel
Sekreter Yardımcısı Adnan Değirmenci tarafından yapıldığını belirtti. Genel Sekreter İlgin şöyle konuştu: “TOFED olarak biz aynı da ‘turizm taşımacıları’nın da örgütüyüz. Mevcut Turizm Taşımacıları Derneği’ni (TTDER) benimsedik, başkanını da severiz ancak kendilerine defalarca Türkiye çapında bir örgütlülüğü modeli oluşturmalarını söylediğimiz halde bir ‘aile derneği’ statüsünden çıkamamışlardır. Türkiye’de 40 bin belgeli ‘turizm otobüsçüsü’ bulunmaktadır. TTDER İstanbul dışına fazla çıkmadığı için Anadolu’da,
Ege’de, Akdeniz’de var olamadı. Hatta İstanbul’u da tam kapsamış değil. TTDER’deki en önemli eksik, belli bir şirket grubunun kontrolünden çıkamadı. Yönetimine bakıldığında bu açıkça görülmektedir.

Henüz kurulum aşamasında olan TURDER’e şu anda 100’ün üzerinde ‘kurumsal müracaat’ ğunu kaydeden İlgin, “Bizim bir iddiamız var; diyoruz ki, ‘otobüsçülük, karayolu yolcu taşımacılığı ve turizm birbirini layan unsurlardır.’ Hükümet KDV’de turizmcilere yüzde 8 indirim yaparken, turizm taşımacısına indirim yapmadı. Türkiye’de ‘turizm taşımacıları’nın sesini hükümete duyuracak bir kurum yok!.. Yani ‘turizm taşımacıları’ adına çalışma yapmak, belli bir grubu toplayıp iyi niyet mesajı vermekle olmuyor. Bu alanda büyük bir boşluk var. Umuyorum ki, TURDER bu boşluğu layıkıyla dracak. Dahası Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’ni de (TÜRSAB) ‘turizm otobüsçüleri’yle birlikte davranan, ortak hareket eden bir örgüt haline getirmek. TÜRSAB’ın da yönetimine ciddi alternatifler sunacağız.