Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 18:00   Güncelleme : 13-11-2014 18:00

BODER Başkanı Aktaş: TOF’un oylaması şaibeli

TOFED’in indirimli akaryakıt projesi Shell ve TOF’un Petrol Ofisi projelerini hayata geçiren BODER Başkanı İsmail Aktaş, TOF’ta yapılan seçimlerin şaibeli olduğunu belirtti.

BODER Başkanı Aktaş: TOF’un oylaması şaibeli

TOFED’in indirimli akaryakıt projesi Shell ve TOF’un Petrol Ofisi projelerini hayata geçiren BODER Başkanı İsmail Aktaş, TOF’ta yapılan seçimlerin şaibeli ğunu belirtti. Aktaş, TOF’un genel kurullarında kâtiplik görevi üstlenen Nusret Ertürk’ün delege seçimlerinde hata yapmış olma ihtimalini değerlendirdiğini ancak Ertürk’ün delege listelerini mevcut başkan lehine değiştirdiğini iddia etti.

Bireysel Otobüsçüler Derneği (BODER) Başkanı İsmail Aktaş, Tüm Otobüsçüler Federasyonu’nun (TOF) 20 Haziran 2013 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurulunun şaibeli ğunu söyledi. BODER Başkanı Aktaş, TOF’un tüzüğüne göre derneklere her 25 üyeye 1 delege ile temsil hakkı vermesine rağmen, 230 küsur üyesi bulunan Turizm Taşımacıları Derneği’nin (TTDER) genel kurulda 15 delege ile temsil edildiğini iddia etti.

TODER’İN İŞLERLİĞİ YOK

BODER Başkanı İsmail Aktaş, TOF’un şaibeli seçiminin tekrarlanması gerektiğini söyleyerek, “Tüm Otobüsçüler Derneği’nin (TODER) işlerliği kalmamış olmasına rağmen, TOF yönetimi bu derneğin üyelerinden oluşuyor. Dahası federasyonun yönetim ve üye kadrosunun yarısını da TTDER üyeleri lıyor. Üye vasfında iki, üç kişi de diğer derneklerden seçilmiş. Bu şaibeli durumun önüne bir an önce geçilmeli. Aksi halde TOF’un muhalif kimliğine ve duruşuna büyük zarar verecektir. Konya Derneği’ne tahsis edilen 10 delege var ancak Konya’dan seçime gelen olmadı. Genel kurulda olmayan bu üyelerin oyları da direkt olarak mevcut başkanı seçtirdi” .

AL GÜLÜM VER GÜLÜM

TOF’un genel kurullarında kâtiplik görevi yapan Nusret Ertürk’ün listeleri oluştururken hata yapmış olma ihtimalini düşünmek istediğini belirten BODER Başkanı Aktaş şöyle konuştu: “Şimdi biliyoruz, bu şaibeli durumla birlikte anlaşıldı ki, seçilecek olan baştan belli, seçmen de zaten kime oy vereceğini biliyor. Al gülüm ver gülüm yürüyüp gidiyorlar. Diyorlar ki, sen başkan ol, sen başkan yardımcısı falan. Mevkileri aralarında taksim ediyorlar. Böyle dernekçilik olmaz, sektörün menfaati böyle gözetilmez. Bindirilmiş kıt’alar misali seçim hiç olmaz. Ben genel kurulda kâtiplik yapan Ertürk’ün hata yapmış olması ihtimali üzerinde duruyorum ama olmuyor. Her şey gün gibi ortada, hata değil düzeltme(!) yapmış...”

YÜRÜTEN BODER VE TTDER

TOF’u ayakta tutan iki derneğin BODER ve TTDER ğunu belirten Aktaş, federasyonun yönetiminde BODER’den hiç üye bulunmayışını da eleştirdi. İsmail Aktaş, bu haksız durumu Otobüsçülük Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Ali Osman Ulusoy’un hakem olarak çözecek olmasını beklediklerini söyledi. BODER Başkanı, “Ali Osman Ulusoy bize söz verdi. Durumu çözeceğini hakem olarak BODER’e yapılan haksızlığı gideceğini belirtti. Aldığımız sözün üzerinden çok sular aktı. Ne arayan var ne soran. Ben şunu sormak istiyorum, neden bir firmanın elemanlarının ve o firmanın etrafında konuşlananların oluşturduğu bir sivil toplum kuruluşu var. Federasyon yöneticilerini ahlaklı olmaya davet ediyorum. TOF’un âcil olarak olağanüstü genel kurula gitmesi gerekmektedir.” diye konuştu.

MUHALİF OLMAK İÇİN

Aktaş, sıkıntının büyük ğuna vurgu yaparak, “TOF’un bir kimliği bir adı var. Kurulduğundan bu yana tek elden yönetiliyor. Bugüne kadar yaptığı girişimlerden de elle tutulur bir sonuç alamadı. Yalnızca Türkiye Otobüsçüler Federasyonu’nun (TOFED) karşısında muhalefet olarak görev aldı. Ancak ona da gücü yetmedi. Çünkü TOFED’in sektör menfaatine olan olmayan tüm girişimlerine muhalefet yapmış olmak için karşı çıktılar. Böyle bir muhalefetle de TOFED’in bulunduğu ortamlarda biz de varız diyerek reklam yaptılar. Yani ortada sektör menfaatine olacak hiçbir durum yoktu. Mevcut başkanın hevesleri yüzünden bir federasyon resmen güme gitti. Kimse de demiyor ki, ‘başkan yıllardır seni dinliyoruz, bir adım yol alamadık.’ Artık bir şeyler yapma ı gelmedi mi?” .