Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 18:01   Güncelleme : 13-11-2014 18:01

İSTAB referandum yapacak

İSTAB, servis araçlarına “plâka tahdidi” uygulamasını, üyeleri arasında referanduma götürüyor.

İSTAB referandum yapacak

İSTAB, servis araçlarına “plâka tahdidi” uygulamasını, üyeleri arasında referanduma götürüyor. Başkan Ali Bayraktaroğlu, İSTAB üyelerinin tahdit konusunda ayrı düşünceler ğunu konuyu üyelere sorarak çoğunluğun beyanına göre hareket edeceklerini belirtti.

ÇOĞUNLUĞUN GÖRÜŞÜ ALINACAK

İstanbul Servis Taşımacıları Birliği (İSTAB), plâka tahdidi konusunda referanduma gitmeye hazırlanıyor. Daha önce UKOME kararıyla İstanbul’da servis araçlarının plaka tahdidi uygulamasının iptaliyle sonuçlanan girişiminin ardından İSTAB Başkanı Ali Bayraktaroğlu, “sektörde de bu konuda çatlak sesler geliyor. Bazı meslektaşlarımızın plâka tahdidine olumlu bakarken, bazıları ise kendilerine zararı dokunacağını düşünüyor. Bu nedenle, İstanbul Ticaret Odası, 22. Meslek Komitesi üyeleriyle bu konuyu değerlendireceğiz. Plaka tahdidi konusunda çoğunluğun görüşü alındıktan sonra gerekli işlemlere tekrar başlayacağız” .

DÖNEME GÖRE ARTIŞ VE AZALIŞ OLUR

Servis taşımacılığı yapan firma yöneticilerinin sektör yayınlarında “servisçilik sektörünün daraldığına yönelik” çıkan haberlerin tam aksine girişlerin ğunu savunan Bayraktaroğlu şöyle konuştu: “Servisçilik sektörü daralmanın aksine artış yaşıyor. Biz elimizdeki verilere göre konuşuyoruz. Servis taşımacıların sayısı, İstanbul Ticaret Odası’nın kayıtlarında bin 570’lerden bin 650’lere yükselmiş. Bu durum aslında okulların açıldığı kış ve kapandığı yaz dönemleri arasında farklılık gösteriyor. Yazın da bu rakamın düştüğünü görebilirsiniz. Ancak herhangi bir daralma, ya da sektörden çıkış söz konusu değil. İSTAB olarak bunların takibini sürekli yapıyoruz.”