Dernekler
Giriş Tarihi : 23-10-2015 02:34   Güncelleme : 23-10-2015 02:34

“Nejlettin Şan ULİS başkanlığı sıfatını kaybetmiştir”

Ulaşım İşverenleri Sendikası'nın (ULİS) 11 Ekim 2015 Pazar günü yapılan Olağanüstü Genel Kurulu'nun ardından başkanlığa Ali Yaprak seçildi. Ancak kurucu başkan Nejlettin Şan'ın yapılan seçimi sindirememesi üzerine özellikle sosyal medyayı kullanarak, ULİS'i karalayıcı açıklamalar yapması ve hâlâ kendinin başkan olduğunu iddia etmesinin ardından ULİS'ten gereklilik nedeniyle bir basın açıklaması yapıldı.

“Nejlettin Şan ULİS başkanlığı sıfatını kaybetmiştir”
Açıklamada şöyle denildi:
“Sendikamızın kurucu başkanı sıfatını taşıyan Nejlettin Şan, 11 Ekim 2015 günü yapılan Olağanüstü Genel Kurul'un ardından başkanlığı kaybetmiştir. Bu tarihten sonra ULİS'in başkanlığına, 1983 yılından bu yana Özel Halk Otobüsçülüğü yapan Ali Yaprak seçilmiştir. Nejletttin Şan ise bu tarihten itibaren kurucu üye sıfatı taşımaktadır.
Ancak; başkanlığı kaybetmeyi içine sindiremeyen Nejlettin Şan, sosyal medya başta olmak üzere, diğer basın organlarında sendikamızı karalama faaliyetlerine girişmiştir.
Nejlettin Şan, başkanlığı döneminde sendika ve sendikacılık faaliyetlerine aykırı hareket ederek, yine başkanlığı döneminde sosyal medya üzerinden sendikamızın yönetimin kuruluna danışmaksızın yaptığı fevri hareketlerinden dolayı, ayrıca Facebook ve benzeri sosyal medyayı kullanarak esnafı yanlış bilgilendirmesi, esnafa yapamayacağı işleri vaadetmesi ve başka bir takım zaafları neticesinde ULİS yönetiminin aldığı karar doğrultusunda olağanüstü genel kurula gidilerek, başkanlığı kaybetmiştir.
Ayrıca, bu tarihten sonra sendikamızın bazı tespitleri doğrultusunda, Nejlettin Şan'ın yetkisi olmadığı halde, kendini ULİS Başkanı gibi göstererek, esnaftan üyelik aidatı adı altında para talep ettiği de kayıtlarımızda mevcuttur. Hatta daha da ileri giderek, üyelik aidatı almaya çalıştığı kişilere, parayı göndereceği hesap numarasına yatırmalarını ya da olmaz ise elden alacağı yönünde bilgi verdiği de tespit edilmiştir
Net şekilde tekrar ifade etmek gerekirse; Nejlettin Şan, ULİS Başkanlığı sıfatına kaybetmiştir. 11 Ekim 2015 tarihinden itibaren sendikamızın başkanı Ali Yaprak'tır. ULİS bu tarihten itibaren Ali Yaprak başkanlığında kenetlenmiş olup, 'ben' değil, 'biz' demeyi bilmiştir.
Nejlettin Şan'ın yine sosyal medya üzerinden paylaştığı 'Mazbata' kendi başkanlığı dönemini yansıtan eski bir karar olup hükmü düşmüştür.
Bundan böyle, Nejlettin Şan ya da benzer kişi ve kişiler tarafından ULİS adını kullanarak esnaftan para talep eden ya da sendikamızın başkanı ve yönetiminde ğunu iddia eden kötü niyetli kişilere itibar edilmemesini rica ederiz.
Nejlettin Şan hakkında gerekli yasal işlem başlatılacaktır, kamuoyuna ve esnafımıza duyurulur.
 
ULİS Yönetim Kurulu.”