Lojistik
Giriş Tarihi : 27-04-2017 16:57   Güncelleme : 27-04-2017 16:57

Lojistikçiye Bir yandan ödül, bir yandan ceza

Uzun yıllardır uluslararası nakliye sektöründeyiz. Sıkıntıları da bu nedenle yaşayarak görüyoruz. Karşımıza çözülmez bilmece misali sorunlar çıkıyor ve ne yapacağımızı bilemez hale geliyoruz.

Lojistikçiye Bir yandan ödül, bir yandan ceza

İzmir Ticaret Odası’ndan 26 Nisan 2017 tarihinde bir sms geldi. 2015 yılında vergi ödemede gösterdiğimiz başarıdan dolayı, “özel ödül” ile ödüllendirilmişiz!.. Bu nedenle ödül törenine davet edildiğimizi bildiriyorlar. Şirket yönetimi olarak sevindik.  “Ne mutlu bize, ülkemize hem vergi veriyor, hem de döviz girdisi sağlıyoruz” k. Hedefimiz, ciromuzu daha da artırmak ve daha çok vergi vermektir!..

Peki bu gün ne ?

Vizesi biten bir treylerimiz (27 Nisan 2017 tarihinde) C/2 Yetki Belgesi Listemizden düşürülmüştü.  Yakın yerlerden vize almak çok zor!.. Yakın tarihe alınmıyor ve en az 15 – 20 gün, hatta daha sonrasına randevu veriliyor. Bu nedenle İlçelere bakıp, en yakın tarihte hangisine alınabiliyorsa, vize randevusunu oradan alıyoruz. Bu nedenle vizesi bitik treylerimizi 100 km uzaklıktaki  Bergama İlçesi TUVTURK İstasyonuna randevu aldık.

Treylerimizde yük filan yok!.. Sadece vize amacı ile, şoförün yanında vize evrakları ile birlikte giderken yolda Kara Ulaştırma Memurları tarafından durduruluyor. Şoförümüzün “vizeye gidiyorum işte evrakları” demesine rağmen 625 TL ceza yazılıyor. Şoföre verilen cevap: Aracınızı C/2 Belgesine kaydettirip öyle gideceksiniz.  İyide, aracın C/2 den düşme sebebi, vize tarihinin geçmiş olmasıdır. Vizesi olmayan aracın C/2 ye kaylmesi mümkün değildir. Vizeye giden araca cezamı yazılır? Umarım yetkililer sesimizi duyar ve bu duruma bir çözüm getirirler.

İZTO’dan gelen SMS

888691 Sicil Numaralı firmanız 2015 yılında vergi ödemede göstermiş ğu basarı nedeniyle "Özel Ödül" ile ödüllendirilmiştir. 5 Mayıs 2017 Cuma günü saat:14.00'de İzmir Ekonomi Üniversitesi Konferans Salonu'nda yapılacak olan törene, ödülünüzü almak üzere katılımınız bizleri onurlandıracaktır. Bilgi: 444 92 92 -

Yusuf Demir
Kadir Demir Lojistik