Deniz
Giriş Tarihi : 06-12-2018 12:52   Güncelleme : 08-12-2018 19:18

Bandırma-Tekirdağ Tren Feribot seferi başladı

Negmar Denizcilik, Erdeniz Tren Feribotu ile Bandırma-Tekirdağ arasında gerçekleştirdiği Tren Ferry taşımacılığının ilk deneme seferini tamamladı. Erdeniz Tren Feribotu, 198 metrelik boyu ve 60 vagon kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük tren feribotu olma unvanını taşıyor.

Bandırma-Tekirdağ Tren Feribot seferi başladı

Ulaştırma Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD)  tarafından 2016 yılında ihale edilen, Bandırma-Tekirdağ arası tren ferry taşımacılığı yapacak Erdeniz Tren Feribotu’nun ilk test seferi ve Bandırma limanı oryantasyonu gerçekleştirildi. Negmar Denizcilik’e ait olan Erdeniz Tren Feribotu’nun gerekli ölçümlerin yapılması için ilk aşama olarak Bandırma Limanına yanaşmasını; TCDD Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Bandırma Liman Başkanlığı yetkilileri, TCDD Liman Müdürlüğü ve taşımacılık işini üstlenen Negmar firması yöneticileri de izleyerek görkemli bir ana tanıklık etti. Feribot, gerekli test ve ölçümlerin başarılı şekilde lanmasının ardından Bandırma Çelebi Limanı’ndan ayrıldı.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ

Bandırma-Tekirdağ arasından yapılan seferlerin önemi hakkında konuşan Negmar Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Bülent Şafak, Marmara ve Ege bölgesindeki sanayi kuruluşları için büyük bir avantaj sağlandığını ifade etti. “İhracat yapan firmalar, mallarını çok daha hızlı ve güvenli şekilde Avrupa’ya ulaştıracak” diyen Şafak, şunları söyledi: “Negmar Grup, denizcilik ve lojistik sektöründe kurduğu etkin ekosistemiyle 14 uluslararası ve ulusal şirketi, 3 uluslararası yatırımcısı, 2 merkez ofisi ve 600’e yakın çalışanı ile ülkemizde ve bölgemizde yatırımın gücünü temsil etmektedir. Türkiye’nin güçlü lojistik ağına önemli katkılar sağlayacak olan Bandırma-Tekirdağ seferleri ile de bu gücü pekiştireceğimize inancımız sonsuz. Başarılı geçen test seferlerinin ardından kısa sürede seferleri başlatacağız.”

BAĞLANTI YOLLARI YAPILDI

Anadolu’dan ve Ege’den gelen vagonların Marmara Denizi’ni tren feribotu ile geçip Avrupa’ya ulaşımını sağlamak amacıyla Ulaştırma Bakanlığı ve TCDD tarafından 2016 yılında iki ferry taşımacılığı ihale edildi. İhaleyi, en ucuz ve tek geçerli teklif veren Negmar Denizcilik bünyesindeki Erdeniz kazandı. Bu ihalelerden biri de Anadolu’dan gerçekleştirilen taşımacılık olan Tekirdağ-Derince hattıydı. Bu hatta şu ana kadar 300 sefer gerçekleştirildi. İkinci ihale ise test seferleri yeni lanan Bandırma-Tekirdağ taşımacılığı . Bağlantı yolları ve yükleme rampalarının lanmasının ardından gerçekleştirilen test seferleri de başarıyla sonuçlandırıldı.