Otomotiv
Giriş Tarihi : 28-10-2019 13:59   Güncelleme : 04-11-2019 18:11

Superb Türkiye’de

Skoda’nın amiral gemisi Superb, tasarım ve teknolojik olarak yenilenerek sınıfındaki referans noktası iddiasını daha da güçlendirdi. Kapsamlı bir şekilde yenilenen Superb modeli, daha fazla konfor, daha fazla güvenlik ve daha verimli motor seçenekleri ile pazarda yerini aldı.

Superb Türkiye’de

İstanbul’da gerçekleştirilen tanıtımda Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Zafer Başar, Superb’in marka için öneminin altını çizdi. Başar, “Superb, yenilenen tasarımı ve sahip olduğu üstün teknolojik donanımları ile amiral gemimiz oldu. 2003 yılından bu yana Türkiye’de satışa sunulan Superb modelimiz, kısa zamanda ailelerin yanı sıra kamu ve filo pazarında da kendini kabul ettirdi” dedi.

HEDEF İLK 5’E GİRMEK

5 yıllık planlarını da açıklayan Başar “Gelecek yıl pazara sunacağımız yeni modellerimiz ile otomotiv pazarında segment olarak payımızı yüzde 92’ye çıkartacağız. Bu da bizim en geniş seçenek sunan ilk 5 marka içerisine sokacak. Teşkilat olarak, marka değeri olarak ve ürün gamı olarak büyüyeceğiz. Bunun yaratacağı sinerji ile önümüzdeki 5 yıllı kapsayan planımızda yüzde 7 pazar payı ve en çok satan ilk 5 marka arasında yer almayı hedefliyoruz. Zarif ve dinamik tasarımını daha ileriye taşıyan Superb, yeni teknolojileriyle de öne çıkıyor. Full LED Matrix farların yanı sıra birçok yeni teknolojiyle donatılan model, sınıfındaki referans noktası olmaya devam ediyor” dedi.

BİRİNCİ SINIF YOLCULUK

Skoda yenilenen Superb ile birlikte yüksek konforu daha yüksek konfora sahip bir kabin ile buluşturdu. Gösterge panelinde ve kapı döşemelerinde kullanılan yeni krom detaylar daha zarif bir görünüm sağlarken, yeni koltuk döşemeleri de eklendi. Pratiklik konusunda sınıfının öncüsü olan Superb, yenilenen modeliyle daha fazla Akıllı Çözüm fikirleri sunarak hayatı kolaylaştırıyor. Yenilenen Superb’de kablosuz akıllı telefon şarj özelliği, akıllı bagaj düzenleme sistemi ve bagaj alanında yatay hareketli bir bar ile esnek düzenleme sistemi yer alıyor.

DİZEL VE BENZİNLİ MOTOR

Skoda, yenilenen Superb ile birlikte Türkiye’de üç motor seçeneği sunuyor. Benzinli motor seçeneği olarak 150 HP güç üreten 1.5 TSI tercih edilebiliyor. Bu motor manuel veya 7 ileri DSG şanzımanla eşleştirilebiliyor. Superb’in dizel motor seçenekleri arasında ise 120 HP’lik 1.6 TDI ve 190 HP’lik 2.0 TDI üniteler yer alıyor. Her iki motor seçeneği de 7 ileri çift kavramalı DSG otomatik şanzımanla sunulurken, 2.0 litre TDI motorda 4x4 sürüş özelliği bulunuyor.