Kara
Giriş Tarihi : 27-01-2020 23:58   Güncelleme : 28-01-2020 12:54

İmamoğlu, otogarda noktayı koydu

Yap-işlet-devret modeli ile 1994 yılında hizmete alınan ve işletmeciliğini Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş.’nin yaptığı Büyük İstanbul Otogarı’nın süresi 5 Mayıs 2019 günü itibariyle doldu. İBB mülkiyetinde bulunan otogarın işletme ihalesini yıllık KDV dahil 31 milyon 860 bin TL bedelle kazanan iştirak şirketlerinden Boğaziçi Yönetim A.Ş., beklenen açıklamayı yaptı. Yazıhane kiraları 6 BİN TL.

İmamoğlu, otogarda noktayı koydu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketlerinden Boğaziçi Yönetim A.Ş. yaptığı açıklama ile Tapu Tahsis Sahiplerine önceliği tanıdı. Boğaziçi Yönetim A.Ş. Genel Müdürü Ethem Pişkin ile Otogar İşletme Müdürü Fahrettin Beşli, TOFED Başkanı Birol Özcan ve Platform Sözcüsü Erdem Yücel’in de aralarında bulunduğu 12 kişilik otogar heyetine yazıhane kiraları hakkında açıklamalarda bulundu.

HER OTOBÜS 15 TL VERECEK

Boğaziçi Yönetim A.Ş. Genel Müdürü Ethem Pişkin’in otogar heyetine yaptığı açıklamaya göre; Yazıhane kiraları 6 BİN TL artı KDV ve ortak giderler ise 1750 TL. Ayrıca TOFED Yöneticileri ve Platform sözcüsü Erdem Yücel’in yazıhane kiralarının daha da aşağıya çekilmesi noktasında Boğaziçi Yönetim A.Ş.’ye sundukları akıllı peron uygulaması da hayata geçirildi. Daha önce 16 TL olan İSPARK’ın aldığı parklanma ücreti iptal edildi ve perondan çıkan her otobüsten 15 TL Boğaziçi Yönetim A.Ş. adına tahsil edilecek.

ÖZCAN YÜREKLERİ SERİNLETTİ

Boğaziçi Yönetim A.Ş. 28 Ocak 2020 tarihinden itibaren Tapu Tahsis Sahipleri ile kira kontratı imzalayacak. 14 Şubat tarihine kadar Tapu Tahsis Sahipleri kira kontratı imzalamaz ise, yazıhane içinde bulunan kiracıya teklif sunulacak. Boğaziçi Yönetim A.Ş. ile kira kontratı yapan hak sahipleri, yazıhaneleri bir başkasına da kiraya verebilecek. Yapılan toplantıda Tapu Tahsis Sahipleri, kira ve ortak giderlerin yüksekliğinden yakındı. Bunun üzerine TOFED Başkanı Birol Özcan, “Biz 4 bin 500 TL gibi bir rakam bekliyorduk. Açıklanan hem kira hem de ortak giderler sizlerin de söylediği gibi çok yüksek. Aşağıya çekilmesi noktasında gerekli çalışmaları yapacağız. Bunun için önümüzde 14 Şubat 2020 tarihine kadar zamanımız var. Bu süre zarfında gerek Büyükşehir Belediyesi nezdinde gerekse Boğaziçi A.Ş. nezdinde toplantılar yapacağız. Hak sahipleri ile birlikte hareket ederek bu rakamı aşağıya çekeceğimizi ümit ediyorum” dedi. Bunun üzerine hak sahipleri de birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceklerinin sözünü verdi. Boğaziçi Yönetim A.Ş., otogarda bulunan dükkânların kira kontratını ise, içinde bulunan işletmeciler ile yapacak.