Lojistik
Giriş Tarihi : 28-02-2020 16:22   Güncelleme : 28-02-2020 16:22

Ulusoy'da Corona virüsü tedbiri

Corona virüsü tehlikesi, lojistik ve nakliye sektörünü de derinden etkiledi. Sınır kapıları kapandığı gibi, geçiş olan sınırlarda da sıkı denetimler yapılıyor, corona virüsü tespit edilen ülkelere girip çıkmış olan şoför ya da başka kişiler, Gürcistan’a sokulmadığı gibi Ro-Ro gemilerine de alınmıyor.

Ulusoy'da Corona virüsü tedbiri

İstanbul – Trieste, İzmir – Trieste arası Ro-Ro seferi yapan Ulusoy’a ait gemilere şoförler yolcu olarak kabul edilmedi. Gemilere sadece TIR’lar kabul edilirken, gemiye kabul edilmeyen şoförler, İtalya ya uçakla giderek, aracını oradan teslim almaya başladı. Ulsoy Ro-Ro'dan konuyla ilgili "Uluslararası Nakliyeci dostumuz; Covid - 19 virüsü nedeniyle firmamız tarafından alınan sağlık tedbirleri kapsamında gemi seferlerimizde sürücüler yolcu olarak alınmayacaktır" diye sektör mensuplarına bilgi geçildi.

GÜRCİSTAN ASKIDA

Öte yandan Uluslararası Nakliyeciler Derneği tarafından üyelerine Gürcistan ile ilgili bilgilendirme maili geçildi. UND tarafından geçilen mailde ise; "Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmeye göre; 26.02.2020 saat 22:30 itibariyle Gürcistan makamları kimlikle geçişleri askıya almıştır. Son 21 gün içinde (1 ay tavsiye edilmekte) Güney Kore, Çin, İtalya, İran'a seyahat eden pasaport sahipleri hiçbir surette Gürcistan'a kabul edilmeyecektir" ifadesine yer verildi.