Lojistik
Giriş Tarihi : 21-10-2020 22:32   Güncelleme : 21-10-2020 22:32

Yeni üs Merport

Lojistik şirketlerinden Mersin merkezli Merport Lojistik, 2019 yılında programına aldığı 8 milyon TL’lik yatırımını tamamladı. Yatırımla birlikte büyüme eğilimi gösteren şirket, Çukurova Bölgesi’nin yeni kara lojistik üssü olacağı sinyallerini verdi.

Yeni üs Merport

Uluslararası Mersin Limanı ile Mersin Serbest Bölgesi’ne yakın bir lokasyonda hizmet veren Merport Lojistik, depolama alanını 49 bin metrekare artırarak toplamda 77 bin metrekareye çıkardı. Yatırımın tamamlanması ile 9 bin 700 TEU konteynır konaklama kapasitesine eriştiklerini belirten Merport Genel Müdürü Murat Fazlı Bilik, ihracatçı ve ithalatçı firmaların bölgedeki en büyük lojistik çözüm ortaklarından biri olmayı hedeflediklerini söyledi.

MARKALARIN GÖZDESİ

Sahip oldukları modern araç filosu ile 3 vardiyada 24 saat hizmet verdiklerini belirten Bilik, konteynır depolama, konteynır yükleme boşaltma, konteynır tamir bakım ve konteynır taşımacılığı hizmetlerine ek olarak konreefer konteynır elektrik ve PTI ve Pluging hizmeti sunduklarını aktardı. Yapılan tüm işlerin sigorta poliçeleri ile teminat altında olduğunu belirten Bilik, “Şirket olarak bölgemizin büyük firmalarına hizmet veriyoruz. MIP, BSA Evergreen, Med-Kon, Tur-Kon Gemi Acentalığı, ZIM Belstar, Contaz – Containerships, Catoni, NLD, NYK, Naksan Holding, Adana Çimento, Anadolu Cam Sanayi, Şişecam, Aves Yağ, Omsan Lojistik, Oba Makarna, Mutlu Makarna gibi firmalarımız çalıştığımız en büyük iş ortaklarımız arasındadır” dedi.

BÜYÜMEK İSTİYORLAR

Firma olarak önümüzdeki yıllarda özellikle multimodal ve intermodal lojistik alanlarındaki etkinliklerini artıracak projelere yöneleceklerini ifade eden Bilik, şöyle devam etti: “Yeni lojistik sistemlerin gerektirdiği her alanda profesyonel olarak hizmet vermek ve sektörümüzdeki yeniliklerden geri kalmamak için yatırımlarımızı sürdüreceğiz. İlk başta 2020 yılının sonuna kadar kurumsallaşma hamlemizin bir sonraki adımı olan anonim şirket yapısına kavuşmayı planlıyoruz. Çünkü önümüzdeki 3 yılda sadece kurumsallaşan, kendini yeniliklere açan, kendini daima finansal olarak hazır tutan firmaların sektörde büyüyebileceklerine inanıyoruz.”